Veraset hakk.

semos427

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
1.472
236
688
İstanbul
avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum

biz babamı geçen yıl kaybettik annem ve 3 kız kardeşim var birde babamın 1. eşinden olan bir ablam var .annem babamın 2. eşi oluyor

bir evimiz var 2 katlı müstakil.

şimdi bu durumda üvey ablamız evin mütahite verilmesi taraftarı biz ise henüz öyle bişey istemiyoruz 3 kız ve annem böyle bişeyi istemiyor.

eğer bu konuda anlaşamazsak annemin ölümü durumunda annemin hissesi kaybolurmu yoksa bizemi geçer.

bu durumda nasıl bir anlaşmaya gitmeliyiz nasıl bir yol izlemeliyiz

teşekkürler

avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum

biz babamı geçen yıl kaybettik annem ve 3 kız kardeşim var birde babamın 1. eşinden olan bir ablam var .annem babamın 2. eşi oluyor

bir evimiz var 2 katlı müstakil.

şimdi bu durumda üvey ablamız evin mütahite verilmesi taraftarı biz ise henüz öyle bişey istemiyoruz 3 kız ve annem böyle bişeyi istemiyor.

eğer bu konuda anlaşamazsak annemin ölümü durumunda annemin hissesi kaybolurmu yoksa bizemi geçer.

bu durumda nasıl bir anlaşmaya gitmeliyiz nasıl bir yol izlemeliyiz

teşekkürler

Annenizin hissesi kaybolmaz. Siz annenizin mirasçısısınız çünkü. Onun olan ne varsa siz üç kardeş arasında paylaşılırı. Üvey ablanıza gelince, mirastan onun da payı olduğu için evin satılması için dava açabilir. Eğer dava açarsa devlet bilirkişi gönderir. Bu tip davalarda bilirkişi eve gerçek değerinden çok daha düşük bir bedel biçer.Hepiniz zarara girersiniz. Bence siz anlaşıp ablanıza hakkı olan kısmın parasını ödeyin onun payını da paylaşın. Avukat değilim ama kuzenimin başına aynı şey geldiği için biliyorum.

benimde annem aynı durumu yaşadı baba hakkından kalan yerleri vardı dayımda vefat edince annem ve teyzem yerlerini istedi fakat kuzenlerim karşı çıktı anlaşmaya varılalamayınca avukat tuttuk ve çok da yardımı dokundu annemler hakkı olanı fazlasıyla aldı sizlere de yardımı dokunabilir avukatımızın aadresi www.barandogan.av.tr

Back
X