Verdiğim borcu nasıl geri isteyeceğim?

MinervaMcGonagall

"Be a voice, not an echo."
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
2.399
6.263
158
İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...

O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?

Ahh ben de bilsem nasıl isteyeceğimi :(
İnşallah güzel taktikler gelir... Çok sevdiğim birisine işsiz donemlerimde uçak bileti almıştım, kredi kartimdan. Onu geri alamadigim gibi çok acil ihtiyacı olduğunda baksa birşey daha aldım (kendisi internete girmeyi bilmez ve kredi kartı yok)
Onu da aldım...bir sene biletin üstünden ,üç ay diğer şeyin üstünden zaman geçti. Hala konusunu bile açamıyorum :(

Valla bende de öyle bir durum var ki susarım susarım sonra en son söylenecek lafı söylerim. Yüz yüze bakamayacak hale geliriz diye çekiniyorum :/
Valla o şahıs paranızın üzerine yatarken utanmıyorsa siz hakkınızı isterken niye çekiniyorsunuz.
Zaten böyle biride etrafınızda olmasın

Ahh ben de bilsem nasıl isteyeceğimi :KK43:
İnşallah güzel taktikler gelir... Çok sevdiğim birisine işsiz donemlerimde uçak bileti almıştım, kredi kartimdan. Onu geri alamadigim gibi çok acil ihtiyacı olduğunda baksa birşey daha aldım (kendisi internete girmeyi bilmez ve kredi kartı yok)
Onu da aldım...bir sene biletin üstünden ,üç ay diğer şeyin üstünden zaman geçti. Hala konusunu bile açamıyorum :KK43:
Kredi kartı borcu geldi, senin ödemen gereken şu kadar deyin. Ben bu ay biraz sıkıştığım, ödeme yapabilir misin deyiverin.

Bu konuda tövbeliyim.Alana kadar alnımın damarı çatladı.(Doğum yaptım özelde o arada ihtiyacım var dedim de aldım o da yarısını)Özellikle akrabalardan ıyykkk.Verdiğim 300-500 olsa istemiycem ama 5000 - 10000 olunca daha çok zor oluyor.Ben utanıyorum istemekten.Üstelik 1 verdiğimde demedi ki al canım sağolsın işimi gördün felan.

sizde para olmasını her isteyene borç vereceğiniz anlamına gelmez.

maaşın yattığı gün gidin isteyin. vermezler çirkefleşin. siz istemezseniz hayatta vermezler. bi daha da babanız olsa kimseye borç vermeyin.

Belli ki yüz göz olmadan alamayacaksınız parayı. Açıkça isteyeceksiniz, başka yolu yok. Utanması gerekenler utanmazken siz neden utanacaksınız ki.Bir daha da para mevzularına girmezsiniz. İnsan sıkışık bile olsa biraz idare edebilir misin filan diye sorar.Bunlar resmen sizi kullanmaya çalışıyorlar.

Maaşın yatacağı gün belliyse "bugün borcunuzu hesabıma havale yaparsınız artık bekliyorum" de ikisine de..

Evet bir hafta daha sabredip maaş gününü beklemeli en iyisi... Teşekkür ederim

Ahh ben de bilsem nasıl isteyeceğimi :KK43:
Onu da aldım...bir sene biletin üstünden ,üç ay diğer şeyin üstünden zaman geçti. Hala konusunu bile açamıyorum :KK43:

Ya zaten böyle durumlarda borcu verenin konuyu açmasına gerek kalmamalı bana göre. İnsan iyilik yapıyor bir de kırk takla atıyor kalp kırmadan paramı geri alayım diye. İnanılmaz pişman oldum

Valla o şahıs paranızın üzerine yatarken utanmıyorsa siz hakkınızı isterken niye çekiniyorsunuz.
Zaten böyle biride etrafınızda olmasın

Doğru söylüyorsunuz. Kendi parasını istemeye utanır mı bir insan, tam cesaret buluyorum yine yapamıyorum

Hiç yapamadığım Şeyler keşke bilsem keşke biraz yapabilsem :KK43:

Ben de yapamıyormuşum onu anlamış oldum

Direkt yüzüne söyleyeceksiniz "Kusura bakma ben de sıkıştım şu aralar sana verdiğim borcu geri alabilir miyim?" diye. Bu tarz tipler söyleyip üstelemeden vermez. Durumunuz iyi diye de kimseye borç verme zorunluluğunuz yok ayrıca.

Evet yaa bu rahatlık neden onu anlayamıyorum. Emekse ben de emek veriyorum ister kenara yığarım ister tatillerde yerim. Nasılsa ihtiyacı yok diye başkasının parasının üstüne yatmak nasıl bir şey ben çözemedim.

İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...

O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?

Sizin paranızın olması arkadaşlarınızın o parayı botç adı altında kullanabilecekleri anlamına gelmez.
Bazı insanlar yüzsüzdür. Benimkilerden biri bana borcu olmasına rağmen karısını tatile götürdü tonla masraf edip. Çıldırmıştım o zamanlar istedim verdi ama 2 sene sonra.
En güzeli ne borç alacakasın ne de vereceksin. Aksi halde insan çıldıracak noktaya geliyor.
Paranon büyüklüğü ya da küçüklüğü mühim deüil kullanılmak çok feci.

boyle insandan direkt isticeksin. ihtiyacim var kisa surede verir misin? para az mi cok mu

Yani iki mebla toplam 1000 tl. Eğilip bükülmeden istemem lazım :/

İnsan aldığı borcu unutmaz. Onlar unutmaya utanmıyorsa siz de istemeye utanmayın.

Evet yaptıkları şey alenen salağa yatmak. Zaten borç isteyecek insan geri istemeye çekinecek kişileri özenle seçiyor bence. Aha benim gibi salakları buluyorlar :D

maaşlarınız yattığı gün isteyin. onlar utansın siz neden utanacaksınız.

Öyle yapacağım galiba. Peki önceden bir "maaş yatınca benim parayı yatırırsın değil mi?" şeklinde hatırlatma yapsam mı?

Biri benden canimi istesin borc istemesin yaa. Ben de hayatta isteyemem.

İnanın bu yaşımdayım daha hayatta bir arkadaşımdan borç istemiş değilim. Benden de istemesinler geri alamıyorum belli ki :)

Back
X