• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verdiğim borcu nasıl geri isteyeceğim?

Çok teşekkür ederim :)

Eğer bana ödeneceği söylenen vakitten önce isteyeceksem parayı, hiç borç vermem daha iyi. Arkadaşımı da mağdur etmemiş olurum. Benim canımı sıkan nokta ödeme tarihi üzerine hiç söz söylenmeden standart harcalamarına devam etmeleriydi. Onu da çözdük şükür. Sen de arkadaşını tanımış olmuşsun böylece maalesef...
çok yakın arkadaşımdı.
gününden önce istemedi
ama mesela ayın 3 ü oldu
ben ayı 3nde demiştim
ayın 3 ünde daha öğlen olmadan parayı hesabında göremediğini falan yazdı
defalarca halledebildin mi vs
bankadan çektiğimizde bile banka son ödeme gününde 15 kez aramıyor :)
bidaha asla asla asla istemem büyük klonuşmayayaım

çok yakın arkadaşımdı.
gününden önce istemedi
ama mesela ayın 3 ü oldu
ben ayı 3nde demiştim
ayın 3 ünde daha öğlen olmadan parayı hesabında göremediğini falan yazdı
defalarca halledebildin mi vs
bankadan çektiğimizde bile banka son ödeme gününde 15 kez aramıyor :)
bidaha asla asla asla istemem büyük klonuşmayayaım

Ay bayağı ayıp etmiş yaa :( Üstelik hiç geciktirmemişsin bile. Ben "parayı hala hesabımda göremedim" cümlesini kurabileceğimi hiç düşünemiyorum, hele ki yakın arkadaşıma. Ya biz fazla duygusalız ya da insanlar fazla realist...

İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...

O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
Madem verdiğiniz borcu geri isteyecek bi yapınız yok ,
Bi daha kimseye borç falan verip te boş yere borç stresine de girmeyin

İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...

O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
Isteyen kisi nasil gelip istediyse sizde ayni sekilde geri isteyin. Sizin olan biseyi istiyorsunuz sonucta degilmi..

Ay bayağı ayıp etmiş yaa :KK43: Üstelik hiç geciktirmemişsin bile. Ben "parayı hala hesabımda göremedim" cümlesini kurabileceğimi hiç düşünemiyorum, hele ki yakın arkadaşıma. Ya biz fazla duygusalız ya da insanlar fazla realist...
bencede.
ben fazla duygusal olduğumu düşünüyorum bu konuda.
ben çünkü asla böyle bişey yapmazdım yazmazdım
aramazdım
ama bi yandan iyi oldu
arkadaşımı tanımış oldum.

bencede.
ben fazla duygusal olduğumu düşünüyorum bu konuda.
ben çünkü asla böyle bişey yapmazdım yazmazdım
aramazdım
ama bi yandan iyi oldu
arkadaşımı tanımış oldum.

Ben de öyleyim sanırım. Gururu incinir diyorum isteyemiyorum mesela ama aslında ödemeyince gurur yapmaları lazım :) Senin arkadaşın kadar olmasa da biraz katılaşmamız gerekiyor bu konuda bizim, hayatın gerçekleri de belli çünkü. Suistimal edilmemek adına :)

Ben de öyleyim sanırım. Gururu incinir diyorum isteyemiyorum mesela ama aslında ödemeyince gurur yapmaları lazım :) Senin arkadaşın kadar olmasa da biraz katılaşmamız gerekiyor bu konuda bizim, hayatın gerçekleri de belli çünkü. Suistimal edilmemek adına :)
öyle tabi ama
daha günü geçmemiş
üstelik ayın 2 sinde
yarın göndereceğim hesap numaranı gönder yazdım
inaamazsın
öğlen olmadan hesabımda göremedim halledebildin mi en az 10 tane.
soğudum çokta severdim kendisini

Isteyin bence direkt sonra unutuluyor. Insanlar aldigi borcu unutuyor. Bir de borc verdiginizde sizden iyisi olmaz ama istediginizde de sizden kötusu olmaz. Bundan dört yil once ev arkadasimin kardesinin dugunu olacakti. Arkadasim da aşırı savurgan biri oldugundan hic parasi yoktu. Kardrsinin dugunu icin alisveris yapmasi gerekiyordu. Ilk once 250 lira borc istedi. Verdim. Sonra yine 250 ostedi verdim derken benden toplamda 900 lira borç aldi. Kardesinin dugunu gecti. Borc soz konusu degil hic bi sekilde lafi dahi acilmiyor. Baktim bu internetten ha bire alisveris yapiyo. 2 ser 3 er pantolonlar, elbiseler falan.. beni banka gördü zaar :)) ben alisveris yapmiyorum benim parayla bi guzel alisveris yapiyo. (Alisveris bagimlisiydi) Bi gun buna "canim babam ev alacak benden de hesabimda olan butun parami gondermemi istedi, sen d bana olan borcu odesen iyi olur cok acil dedim. Resmen basindan asagi kaynar sular dokuldu. Moral alt ust oldu. Evin fiyatini sordu:) yuksek bi mebla soyleyince muhalefet oldu. Ne evmis yaa deniz manzarali falan mi dedi. Soyleniyo bu kendince. Oyle yani. Ne yap ne et sen 900 lirami acil ver bana dedim. Kiz benle samimiyeti azaltti bildigin. Soguk ruzgarlar esti evde. Parayi isteyince suclu oldum resmen. Borc verdigime bin pisman oldum. Neyse Allah tan verdi parayi tık diye. O gun bugundur cok dikkatliyim bu konuda.

eski bir konu ama yazmak istedim. borç verdikten sonra isteyemeyen biz oluyoruz utanıyoruz ne kadar ilginç. ünv de öyle çok para kaptırdım. zengin bir arkadaşım vardı birlikte alışverişe çıktık o parasını düşürmüş bir şekilde. ben de o zamanlar banka kullanmayı bilmiyorum bütün param cüzdanımda ne kadar varlığım varsa:)
o gün o arkadaş benden alıp 500 tl lik para harcadı. bi 500 de ertesi günü gideceği partisi için verdim. oda arkadaşım ya rahatım nasılsa verir fln diye. 1 sene vermedi ama hep yanımda alışverişler yapar birşeyler alır, birlikte takılır yer içeriz. benim ona verdiğim 1000 tl dişimden tırnağımdan artırıp fuarlarda çalışarak kazandığım para, onun için ise bir haftasonu gezme parası.
en sonunda bir sonraki yıl okul taksidini babam ödeyemiyor deyip istemiştim o da hemen gönderdi Allahtan ama neden istememi bekledi ki. bir de arada senin de paranı ödeyemedim yaa diyordu ben de unutmadı diye sevinerek önemli değil diyordum.

Aklıma geldi yine sinirlendim bi arkadaşıma borç para versim düşünün kıza neler neler yazdım o para gelmedi üzerinden 2 sene geçti hala o para yok. Daha sonra ablası geldi aramız iyi tabi ablasıyla kardeşinin yaptığından bahsettim ayıpladı olmazsa ben veririm falan dedi. Daha sonra onada verdim borç para ablasıda kardeşi gibi çıkmaz mı neler neler yazdım mesajda okuyor ama cevap bile vermiyor. Sonra akıllanmadım kalktım üst kat komşuma verdim bi miktar oda ramazan bayramından önce aldı parayı 1 ay içinde vericem dedi gidiş o gidiş komşumla yüz göz olmak istemiyorum sonuçta ikimizde ev sahibiyiz yüz yüze bakıcaz şurda. Ha bide geçenlerde günü vardı beni çağırdı gel işte yemek falan yaptım diye herkez verdi parayı ona utanıpta borcum vardı al paranı demedi. Yazık böyle insanlara bi daha asla kimseye borç vermem diyorum hep ama işte bu yufka yüreğim geçenlerde yine bi arkdaşım borç istedi çıkardım 1000 lira ihtiyacım kalmadı dedi onuda versem oda gidicekti. Hayır diyemiyorum yüzüm yok

lütfen utanma iste. bende iş yerinden birine verdim. istemedim istemedim adam unutmuştu hatırlamadı. salak ayağına yattı anlayacağın.

Back
X