Verdiğimiz borçları neden geri alamıyoruz?

Valla bizim de alacağımız var beddua ediyorum ne yalan söyleyim. Nasıl etmeyim berbat bir hamilelik geçirdim hergün hastanelerde süründüm ama maaşım kesilmesin diye koşa koşa işe yetiştim o halimle. Çünkü borcunu ödediğim bir ev vardı ve beş kuruş vermeden yaklaşık 1 buçuk yıllık kirayı takıp giden bir kiracı. 4 çocuğu var insan hiç mi korkmaz onlardan çıkar diye. Allah korkusu kalmamış bazı insanlarda.

Allah yardımcınız olsun.. kesinlikle kalmamış başını yastığa koyunca hiç mi akıllarına gelmiyor nasıl uyuyorlar şaşırıyorum..

Ne biçim insanlar var ya inanamıyorum hiç mi allahtan korkmuyorlar bir de yakın arkadaşınızmış en kötü geçsin karşınıza ödeyemeyeceğim desin o bile yok
İnan onu bile demedi. Birden evını taşıyıp kaçtı. Hayatımın en büyük şokunu yaşadım. Kimse artık en yakınına bile güvenmesin .

Üvey ailem tarafından 70 bin lira dolandırıldım benden dik geziyorlar rahat yaşıyorlar bende beddua ediyorum hiç bişi de olmuyor insanlarda utanma kalmamış ne yazık ki oyüzden kimseden borç almam kimseyede vermem bankalar ne güne duruyor borç isteyene de böyle demeli ne de olsa versek ye kötüyüz vermesek te insanı iyi niyetiyle rezil ediyorlar kendi paranın dilencisi oluyorsun

yeni evlendigim zaman bizde 1.derece akrabamiza altin verdik.Baskalarinanolan borclarini odediler bize odemediler.Baska sebeplerden esimden bosandim kendi imkanlarimlan ev aldim borca girdim hic ihtiyacin var mi diye soran olmadi.sanirim hibe oluyor Allah bilsin diyorum

Çok büyük bir para hele bu zamanda hemde aileniz nasıl insanlar bunlar.. ne kadar da çokmuş bizim gibi borç veripte alamayan şu mübarek günlerde allah bizimle helalleşmeden gün görmesinler ne diyeyim...

Çok büyük bir para hele bu zamanda hemde aileniz nasıl insanlar bunlar.. ne kadar da çokmuş bizim gibi borç veripte alamayan şu mübarek günlerde allah bizimle helalleşmeden gün görmesinler ne diyeyim...
Amin inşallah okadar ihtiyacım olduğu bi dönemde verdim ki parayı buna bile acımadılar Asla hayır getirmesin

Yakin olmayana vermeyeceksin. Cok yakin tanidiksa falan da kusura bakma seninle alakali degil ama pensip geregi elden borc vermiyorum, notere gidip senet yapalim ancak oyle veririm falan demek gerek sanirim artik. Kimse darilip gucenmesin devir o devir olmus.
En azindan yasal olarak hak aranabilir bu durumda. Biz de cok borc verdik ama geri alabildik cok sukur.

Hadi sizin binlerce lira.. Ben cok sık gorustugum ve sevdigim bir arkadasima 20 TL verdim veris o veris bir daha gorusmedi benimle o parayi vermemek icin. Dusunebiliyor musunuz 20 TL ya. cok aci vallahi.

Ahhh o verilen paralar var ya
Beni engellediği için her yerden ulaşamıyorum bile

İfşa ederdim senin yerinde olsam
Yüzsüz gibi fotoğraf koyup mutluluk imajı çizmek neden? Kimin parasıyla, kimin hakkıyla kazandığı parayla?

Ayıp ya, hele çocuk sahibi olunca insan tamamen utanır.

Ne kopardık kar diye yan gelip yatıyor herhalde

Mahkemeye verin.
Borç aldığınıza dair herhangi bir konuşma vs ss alın falan
Söke söke alın paranızı
Para kolay kazanılmıyor
İnsanlar kaç gece çalışıyor o para için

Valla dayanın kapısına polisle beni dolandırdı paramı aldı vermedi de ben oturdugu mahalleyide birbirine katardım. 25 bin az para değil sonucta iş yerine kadar heryere gider rezil ederdim

Valla dayanın kapısına polisle beni dolandırdı paramı aldı vermedi de ben oturdugu mahalleyide birbirine katardım. 25 bin az para değil sonucta iş yerine kadar heryere gider rezil ederdim
Ortada senet sepet yokken polis gelmez ki nasıl ispat edilecek keşke yolu olsada çözüm olsa avukat arkadaşlar bizi bilgilendirsin duruma şahit olan eş dost akraba bile aman arada kalırız diye bilmezden gelir böyle durumlarda şu sıkıntılı günlerde kim ister ki parası kalsın birinde

Arkadasım elinizde para alısverisine dair bir sey var mı? Havale ettiyseniz hesap hareketi, dekont ya da borcu ode vs dediyseniz kisinin de ikrar eden mesajı?
Eğer bunlar varsa (gerci olmasa bile) icra dairesine gidip icra takibi baslatabilirsiniz. Avukat olsa harika olur ama zorunlu degil cok basit bir islem. İcra takibi baslatmak icin senet belge vs istenmiyor. Bugun ben bile sizin hakkınızda bana su kadar borcu vardı diye icra takibi baslatabilirim.
İcra takibi baslattıysanız, karsı tarafa odeme emri ve ongorulen surede borcu odemesi gerektigi ihtar olunacak.
Bu asamada ihtimaller:
1)Borclu belki korkup odeme emrini gorunce borcunu oder.
2) borclu icraya itiraz eder, siz de elinizdeki hesap hareketi, dekont vs belgelerle itirazın kaldırılmasını saglarsınız.

Bence karsı tarafa borcun miktarını iceren bir mesaj atın, bana olan xxxx miktar borcunu xxx suredir odemiyorsun. Ne zaman odeyebilirsin? Seklinde. Karsı taraftan borcu kabul eden bir cevap alın ve kaydedin.

Sonrasında kendisini icraya vermekle tehdit edebilirsiniz, belki bu da caydırıcı olur ancak bence gidip direkt icra takibi baslatın.

Eşimle ortak kararımız anne,baba ve kardeşlerimiz dışında kimseye meblağ küçük bile olsa borç vermiyoruz.
Kimseden de borç istemiyoruz.
Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp,
paramız yoksa almıyoruz.
Acil durumlar için ihtiyaç kredisi denen bir şey var,herkes çeksin,ödesin bankaya.
Geçen yıl bir arkadaşım,ev almaya niyetlenip benden 5-10 bin TL arasında ne kadar verebilirsen diye borç nakit para istedi.
Kusura bakma dedim.
Önemli değil başkasından isterim,
elimizde altınlar var ama onları bozdurmak istemiyoruz,değer kaybediyor demez mi?
Şaştım kaldım.
Bence siz de bir avukata danışın,
yapılabilecek bir şeyler olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…