• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vergi dairesinde sabah sabah gerildim...

Buradaki olaydan bağımsız olarak , bir kurumda başvuru ücreti olarak 20 lira alınıyordu . Ama kurallara göre öyle bir başvuru ücreti yokmuş . Bir vatandaşın şikayeti ile ücret alınması kesildi .
Bi yerlere başvuru yaparken böyle şeylere dikkat etmekte fayda var .

Devlet kurumlarını bilemem de marketlerde falan çok parası kalıyor insanların böyle kuruşlarla. Vermiyor adamlar, istemeye kalkınca da üç kuruşun hesabını yapıyorsun tarzı davranıyorlar. Ben olsam uğraşmam ama benim şahit olduğum, en çok dolmuşlarda ve marketlerde yaşanıyor o yüzden dolmuşa bineceksem mutlaka bozuk para veriyorum. Marketlerde de bazen 10 kuruşumuz yok falan diyorlar, olsun önemli değil demiyorum bi sakız alıyorum. Bizden para kazanıyorlar neden onlara kalsın ki?

haklısınız çünkü o bir vezne ve bozuk para bulundurmak zorunda..
fazladan alınan paralar kesinlikle devlete gitmiyor. gün bitince işlem yapıyorlar kuruşu kuruşuna banka görevlisine veriyorlar ve kalan para orda onlarda kalıyor.
aynı işlemi bankadaki vezne yapsa ve şikayet etseniz yaptırımı çok ağır.
ama nasılsa evlet memuru ayrıca nasılsa denetleyen yok her türlü kötü yola başvurabiliyorlar.
namuslu düzgün insanlara lafım yok. tek sefer olsaydı gerçekten kasada yoktur derdim .ama değil

ortalama 0,20 kuruş tamamlasalar en kötü 100 kişiye yapsalar günlük 20 TL yapar ayda 22 Gün açık olduğunu varsayalım 440 TL para yapar bu sadece 100 kişi için olaya bu açıdan bakılırsa ne kadar büyük para olduğunu anlayabiliriz. Bunu 500 ve 1000 kişilik kalabalık verdi dairelerindeki nide siz hesaplayın. Nakit ödemenin yanına visa eklenirse bu yuvarlama olayı ortadan kalkar.

5 kuruşunuz var mı deyip 10 Kuruş verse anlarım yada önemli değil siz kalsın deseniz.
Ama resmen üstüne yuvarlayıp üstüne yatıyolar mağaza market ve diğer yerlerde.

1 kişiden 5 kr para değil ama binlerce olunca hayli para yapıyo.

Bankada hesabımı kapatıcaktım 3kr okduğu için kapatamayız bu parayı harcamanız lazım dediler 3 kra ne alınır dedim hesap sıfırlanmadam olmaz dediler. 1 kr bi dünya var bende 2 kr verip 5 kr olarak kapattırdım hesabı

sımdı bak ben eskı bı noter katıbesı olarak ve sımdı malı musavır olarak konuyu ele alıyorum
:)
noterdede ıslem yapardık 90 kuruslu bedeller ;adamlar 1 tl verır ustunu ıstemezlerdı bıle döner sermaye der guler gecerlerdı :KK70: ısın aslı oyle degıl
o anda elde kurus olmuyor,
zaten emın ol bıcok kısı o kurusları vermıyor kasadan acık cıkıyor ve cebımızden verıyorduk
herkesden senden aldıkları gıbı aldıklarını sanma
sende yasadıkları aynı problemı herkesde yasıyoruz bıtek sen bozdurup donup odemıssın kımse odemıyor
ben gunluk kasaya 10 tl ve yukarısını koydugumu bılırım kendı cebımden
her gun... her ay .. cıdden cekılmıyor
işlemı yavas yapıyorsunuz deyın anlarım
ama herkesden boyle alıyorsanız o kasada ne fazlalıklar cıkar demeyın ben daha kasasında fazla cıkan gormedım de duymadımda bu tum para ıslerıyle ugrasanın en buyuk sorunudur
zaten kasada eksık cıkması gıbı fazla cıkmasıda yanlıstır etık degıldır yanlıstır
hayatımda 1 kere kasamda fazla cıktı 30 tl :D ondada ılk ıse basladıgım gundu noterım bana ceza verdı cok kızdı suctur sen hırsızmısın dedı halbukı tamamen tecrubesızlıgımden ve kurus param olmadıgından dı
ondan sonra hepp ustunu verdım benım kasam da ufak acıklar cıktı kendım tamamladım
bunun ıcın sıkayet ettıgıne degmez
adam orda senı sıkayet etse baska ıslem yapma zamanımı elımden aldı benımle tartısarak ıslemı yavaslattı dese o haklı cıkar emın ol:KK66:

Yalnız bir de şu olay var o paraların memurlanın cebine gittiğini düşünmeniz.
Bizimde kurumda döner sermaye var verdiğimiz belgelerin belli ücretleri var ve vatandaş sanki parayı cebimize alıyormuşuz gibi davranıyor. Parayı böyle suratımıza çarpar gibi veriyorlar.
Eger o biriken 5 10 kuruslar doner sermayeye gidiyosa bi daha haram zikkim olsun fazlasiyla vergi veriyoruz zaten devlete!

Valla bugüne kadar devlet memurlarından ne bir yardım, ne bir guleryuz ne de nezaket görmüş biri olarak ben olsam ben de şikayet ederdim. Ama müdürlerine değil şikayet hatları üzerinden ederdim. Hesapları yapmış arkadaşlar bir de ben girmeyeceğim. Ben hiiiiiiiiiç sanmıyorum ki adam orada kadına doğru düzgün durumu anlatmış olsun. 43 ü 50 ye yuvarlamak zaten saçma. Öğretmenleri devlete dayadın sırtını diye yerden yere vuran forum iş başka kamu çalışanlarına gelince kaplan kesiliyor.

Herkes yapar, yozlaşmıştır demiyorum ama devlet dairelerinde KPSS'den başlayan büyük bir güvensizlik var. Halk güvenmiyor. O zaman sen daha anlayışlı olacaksın, güzellikle anlatacaksın.

Valla bugüne kadar devlet memurlarından ne bir yardım, ne bir guleryuz ne de nezaket görmüş biri olarak ben olsam ben de şikayet ederdim. Ama müdürlerine değil şikayet hatları üzerinden ederdim. Hesapları yapmış arkadaşlar bir de ben girmeyeceğim. Ben hiiiiiiiiiç sanmıyorum ki adam orada kadına doğru düzgün durumu anlatmış olsun. 43 ü 50 ye yuvarlamak zaten saçma. Öğretmenleri devlete dayadın sırtını diye yerden yere vuran forum iş başka kamu çalışanlarına gelince kaplan kesiliyor.

Herkes yapar, yozlaşmıştır demiyorum ama devlet dairelerinde KPSS'den başlayan büyük bir güvensizlik var. Halk güvenmiyor. O zaman sen daha anlayışlı olacaksın, güzellikle anlatacaksın.
Eski memurlar aynen sizin bahsettiğiniz gibiydi. Ama artık eskisi gibi değil. Cok cok nadir denk geliyor suratsız memur

Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim:KK57:. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.:KK34:
Yaa sinir edici bir durum bu. Bizden 10 kuruş, 5 kurus kac lira çıkıyor. Daha dün hesaplamaya karar vermiştim.

kredi kartıyla ödeme olmuyor mu?. kuruşu kuruşuna olurdu....

veznedar bakkala gidip paranızı bozduramaz ki. geçen sefer de öyle yuvarlamış. sizde hazırlıklı gidip kuruşu kuruşuna ödeseydiniz. her şeyi devletten beklememek lazım.

Eski memurlar aynen sizin bahsettiğiniz gibiydi. Ama artık eskisi gibi değil. Cok cok nadir denk geliyor suratsız memur

Devlet dairelerinin bu soğuk yüzüyle üniversitenin öğrenci işlerinde tanıştım, çok da işim olmuştur vergi olsun, sigorta olsun bir kere denk gelemedim. Sağ olsunlar hep çaycı, temizlikçi amcalar yardımcı oldu. Kamu çok içine dönük bir kurum. Bakın Balıkesir'de bir hastaneye gittim. Çalışan biri tanıdığımız yardımcı olacaktı bir işimde. Kadına gittim beni bir kovdu, çık kardeşim dışarı diye. Sonra kim olduğumu fark edince aaaaaa canım sen miydin gel gel dedi. Eşekten düşmüşe döndüm. Demek ki tanıdığı olmayan kişilere bu şekilde davranıyor bu insan. Gençler de şimdi guleryuzleri olsa ne olur, bu suratsızlar yetiştiriyor onları. Kısır döngü.

Konusahibi gayet de haklı olarak bir şey söylemiş. "neden 42'yi 45'e değil de 50 kuruşa yuvarlıyorsunuz" demiş. bazılarınız kadını 3 kuruşun peşine hır gür çıkarıyor diye eleştirmişsiniz.
Tabi ki 3 kuruşunun hesabını yapacak. Biz insanların kazancı nedir bilmiyoruz, bazı insanlar o kuruşlarla yaşamını idare etmeye çalışıyor. Kaldı ki; zengin de olsak kazandığımız paranın çoğunu vergiye veriyoruz.

eLmayRa eLmayRa , nedir çok çok eskide kalan? Ben daha önceki gün Şişli Bağkurda sinir bozucu bir durumda kaldım. Kesinlikle devlet dairelerinde öyle güler yüzlü hizmet almak söz konusu değil. Güler yüzü geçtim, bir soru soruyorsunuz bi dövmedikleri kalıyor.

Vezne işi zordur.kolay değildir hergün tahsilat yapıp üc kuruş beş kuruş tamı tamına ödeyebilmek.Birinden fazla gelirse birinden az gelir. Ben şimdiye kadar hiç aramadım .üstünde bile durmadım.O adamın akşam kasasının açık vermeme ihtimali benim 5 kuruşumdan daha değerli. Ben beş kuruşlarla fakir olmadım. Köşeyi dönen veznedarda görmedim şimdiye kadar. Adamı hırsız ilan etmişsiniz birde inşallah günahını almamışsınızdır ne biliyorsunuz adamın boğazından geçtiğini o paranın.

Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim:KK57:. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.:KK34:

5 kuruş için ne kadar saçmalamışsınız okurken bile şaşırdım kaldım, 5 kuruşun peşine düşeceğinize ülkeyi soyuyurlar onun peşine düşün, 5 kuruş kolay bulunmuyor yuvarlaması normal

Eger o biriken 5 10 kuruslar doner sermayeye gidiyosa bi daha haram zikkim olsun fazlasiyla vergi veriyoruz zaten devlete!
Bizim kurumda kuruşlu ücret yok. Döner sermaye cebimize de girmiyor. Hastaneler gibi değiliz döner sermayeyi kurum alıyor.

Back
X