Verilemeyen Miras

Dedem öldükten sonra herşeyi anneannemin üzerine yaptılar ve o ölmeden de paylaşım yapmiycaklar Mış
Emin misiniz dedeniz öldükten sonra bir şey yapamazlar veraset ilamı ile eşe direkt %25 hak düşüyor geri kalan çocuklara bölünür. Yani anneannenizin üzerine kanunen extra bir şey yapamazlar ki

Biz zaten kimsenin hakkını istemiyoruz sadece annemin hakkı olanı istiyoruz
Yedirmiyeceğiz onlara her ne olursa olsun
Baba/Anne birisi erken öldüğünde kimin mal mülkü varsa mesela 1 çoçuk diğeri eş yüzde 75 çocuğa diğer yüzde 25 isd eşe. Sizde mirasçı çok bunu ancak mahkeme çözer.
Sizi keklemişler anneanneye mal veremezler isteselerde herkez onay vermeden. Hem kıza mirası hak görmeyen anneyede mirası hak görmez biz bakıyoruz zaten diye.

Emin misiniz dedeniz öldükten sonra bir şey yapamazlar veraset ilamı ile eşe direkt %25 hak düşüyor geri kalan çocuklara bölünür. Yani anneannenizin üzerine kanunen extra bir şey yapamazlar ki
Annem öyle diyor bende açıkçası şüphe duyuyorum
Yani malları onlar kullanıyor evlerde oturuyorlar tarlaları dükkânlara hep kullanıyorlar
Ama hiç bölüştürmediler malları

Baba/Anne birisi erken öldüğünde kimin mal mülkü varsa mesela 1 çoçuk diğeri eş yüzde 75 çocuğa diğer yüzde 25 isd eşe. Sizde mirasçı çok bunu ancak mahkeme çözer.
Sizi keklemişler anneanneye mal veremezler isteselerde herkez onay vermeden. Hem kıza mirası hak görmeyen anneyede mirası hak görmez biz bakıyoruz zaten diye.
Bencede bu işi mahkeme çözer malları kullanıyorlar ama annemizin diyorlar

Annenizi götürüp veraset ilamı çıkartın bence siz tırsan olup sinersiniz herkes her şeyi kendinde hak görür
Yapacak kimse kusura bakmasın bugün annemde söyledim senin bu saflığın yüzünden millet sırtımızdan geçiniyo rahat yaşıyorlar dedim ya alırsın hakkını yasa beni unut dedim.
Bıktım yeminle ya millet hep kullanıyor bizi annem yüzünden

Yapacak kimse kusura bakmasın bugün annemde söyledim senin bu saflığın yüzünden millet sırtımızdan geçiniyo rahat yaşıyorlar dedim ya alırsın hakkını yasa beni unut dedim.
Bıktım yeminle ya millet hep kullanıyor bizi annem yüzünden
Hakkınızı alin kimse küsen küssün herkesin keyfi bilir

o anne size de pay vermez ama
ben diyeyim de
alsa da erkek kardeşlerinize gider
şu zihniyet bitip tükensin artık
babamdan allah razı olsun 1950lerde vermiş kız kardeşlerinin payını
çocuğu olmayan kız kardeşleri de geri bize bırakarak ödedi bunun karşılığını
bu devirde bu düşünceler
iğrenç

o anne size de pay vermez ama
ben diyeyim de
alsa da erkek kardeşlerinize gider
şu zihniyet bitip tükensin artık
babamdan allah razı olsun 1950lerde vermiş kız kardeşlerinin payını
çocuğu olmayan kız kardeşleri de geri bize bırakarak ödedi bunun karşılığını
bu devirde bu düşünceler
iğrenç
Benim babam allahtan bu konularda adaletli çok ayrımcılık görmüş ailesinden bu sebeple o bana yapmaz sanmıyorum
Anneme de sordum diyo ki asla ayrımcılık yapmam ama tabii ki bilmiyorum bence annemde kesin oğullarına verir
Bu zihniyet doğuda hala var malesef bitmiyor bu iğrenç zihniyet
Zaten ailem bana karşı böyle bir şey yaparsa hepsini silerim çeker giderim izimi bile bulamazlar

Benim babam allahtan bu konularda adaletli çok ayrımcılık görmüş ailesinden bu sebeple o bana yapmaz sanmıyorum
Anneme de sordum diyo ki asla ayrımcılık yapmam ama tabii ki bilmiyorum bence annemde kesin oğullarına verir
Bu zihniyet doğuda hala var malesef bitmiyor bu iğrenç zihniyet
Zaten ailem bana karşı böyle bir şey yaparsa hepsini silerim çeker giderim izimi bile bulamazlar
annen kafayla yetişmiş
farklı düşünse önce kendi hakkını alır

Back
X