Beni de bu durum düşündürüyor. Amacına ulaşıp mutlu olamayanlar da var. Neden böyle oluyor acaba. Umarım ulaştığımdan sonraki süreç de mutlu geçerEvet ben çokça emek vererek, çok istediğim bir şeye ulaştım.
Ulaştıktan sonra da hiç ama hiç mutlu olmadım. Hayatı tamamen bir şeye bağlamak, o istenen şey için ciddi fedakarlıklar yapmak, pek doğru değilmiş.
~~~
İnsan isterse ve inanırsa, o motivasyon insanı bir çaba içine sokuyor zaten. Bugün olmazsa yarın , yarın olmazsa öbür gün emekler karşılık görüyor. Ama sonrası da bazen hayal edilen gibi olmuyor.
O yüzden kendinizi çok üzmeyin. İstediğiniz şeyler için emek verin ama tamamen hayatınızı adamayın derim.
Diyetisyenim. Sınav 2 yılda bir oluyor. 73ten 82ye yükselttim. Bu sınavda 90 üstü gerekiyorAldım,ummadiginiz bir yerden,beklemediginiz bir anda rızık geliyor.
Çalışmayı devam edin.
Karamsarlığa kapılmayın.
Ne mezunusunuz onu da belirtmelissiniz ama yıllardır atama için bekleyen öğretmenler var.
Mühendisler var.
Mesleğinden ümidi kesip özelde başka sektörlere meyledenler de var.
Siz henüz çok gencsiniz.
Aşk meşk derseniz o zaten bizde (bende) de yok
Bence zaman çok değişti. Para kazanmak için tek yol klasik yontemler değil.Diyetisyenim. Sınav 2 yılda bir oluyor. 73ten 82ye yükselttim. Bu sınavda 90 üstü gerekiyor
Emeklerimin yok olmasını istememHayat öyle ilerlemiyor.
Azmedip başaracağınız şeyler kadar emeklerinizin hiçe gideceği olaylar da olacak.
O yüzden ben yaptım ve olmak zorunda düşüncesinden çıkın.
Gönlünüzce olsun her şey.
Kamu işçilerine yapılan zamlardan sonra cidden böyle mi oldu yaa. Yani haksızlık. Neden o kadar fazla zam yapıldı ki memurlardan fazla olacak şekilde. Evet işçiler de önemli ama biz o kadar emek verip üniversite okuyoruz. Benim de Sağlık Bakanlığında alabileceğim maaş 17 Bin TL mesela şu anMezun olduktan 10 yıl sonra atandım.
Mühendisim
Yanimda çalışan işçi benden daha fazla maaş alıyor.
Herşeyin hayırlısını istemek lazım.
Söyleyeceklerim bu kadar
Çağımızın vebası, aşksız hayatlar zaten.maalesef ülkecek erkek kalitemiz o kadar düşük ki çoğu kadın ömür boyu bile olması gerektiği gibi bir ilişki yaşayamıyor.yaa biz bu kadar ilişki yaşamak için yanıp tutuşurken erkeklerde neden bu tarz düşünceler oluşmuyor onu anlamıyorum ben.Bu aralar biraz motivasyonsuzluk yaşıyorum. Özel sektörde iş bulamadım. 3. kez KPSSye hazırlanıyorum. Yani kariyer konusunda çabalıyorum ama sonuç ne olacak çok belirsiz. Kendi bölümüm lisans. Ek olarak bir lisans daha okumaya başladım açıköğretimden. 24 yaşındayım.3 yıldır mezun oldum. Bu süreçte gereken çabayı gösterdim iş bulabilmek için olmadı.Nasıl bir kısmetsizlik gerçekten anlamadım. Maddi anlamda sorun yaşamıyorum ailem destekliyor beni bu süreçte ama sanki bir şeylere çok geç kalmış gibi hissediyorum.Aşk hayatım da yok zaten.Yani öyle bir şeyler için çabalıyorum ama 4 yıldır aynı çizgi değişmedi. Hayatta verdiğiniz emeklerin sonunda sonuca ulaşabildiniz mi? Biraz motivasyona ihtiyacım var galiba (Diyetisyenim, ikinci okumaya başladığım bölüm lisans çocuk gelişimi, ofis açma fikrine hiç ısınamadım online diyetten devam ettim bu süreçte. Devlete atanmak bana daha iyi görünüyor)
Böyle düşünen erkekler de vardır ama asıl olay karşılaşabilmekÇağımızın vebası, aşksız hayatlar zaten.maalesef ülkecek erkek kalitemiz o kadar düşük ki çoğu kadın ömür boyu bile olması gerektiği gibi bir ilişki yaşayamıyor.yaa biz bu kadar ilişki yaşamak için yanıp tutuşurken erkeklerde neden bu tarz düşünceler oluşmuyor onu anlamıyorum ben.
Aynen.temizlikçiler mühendisi, eczacıyı geçtiMezun olduktan 10 yıl sonra atandım.
Mühendisim
Yanimda çalışan işçi benden daha fazla maaş alıyor.
Herşeyin hayırlısını istemek lazım.
Söyleyeceklerim bu kadar
Ama mesela mezun olduklarında işe başlayabiliyorlar hiç olmazsa. Bu atanma,KPSS konuları beni o kadar bıktırdı ki. Aşk hayatı da aynı şekildeYaşınız daha gençmiş . Ben diş hekimliği mezunuyum , yıl kaybı olmadan 23 te mezun oldum ama sınıfımın yarısı 24-25–26 lı yaşlarda mezun oldu. Hiçbir şeye geç kalmadınız yani .
Neden mutlu olmadınız ki ?Evet ben çokça emek vererek, çok istediğim bir şeye ulaştım.
Ulaştıktan sonra da hiç ama hiç mutlu olmadım. Hayatı tamamen bir şeye bağlamak, o istenen şey için ciddi fedakarlıklar yapmak, pek doğru değilmiş.
~~~
İnsan isterse ve inanırsa, o motivasyon insanı bir çaba içine sokuyor zaten. Bugün olmazsa yarın , yarın olmazsa öbür gün emekler karşılık görüyor. Ama sonrası da bazen hayal edilen gibi olmuyor.
O yüzden kendinizi çok üzmeyin. İstediğiniz şeyler için emek verin ama tamamen hayatınızı adamayın derim.
Emeklerimin yok olmasını istemem
Evet bir süre sonra olunca da zaten artık bıkmış oluyor bir şeylerden insan. Bilemiyorum. Umarım hayat enerjim ve umutlarım artarUlaşıp didindiğim planladığım bir çok şey oldu . Bazen tüm bu emeğe çabaya değer miydi diyorum. Geç olunca da insan o tadı çıkaramıyor. Herşey zamanında güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?