Verilen sözün tutulmaması

dedin ya olay 3000 5000 degil bana gorede bu 100 tl de olabilirdi...ama o adam sozunu tutmuyorsa gozumde sifirdir yani. burda herkes kendini ovuyor yok efenim durumum eyi yok efenim ben kimseden istemeden aldim. sorun o mu simdi yaw :KK70: sorun su tavir tutum yani..isterse 1 lira olsun..bu davranisi dogru yapmiyor.
Kimse çok iyi yapmışlar söz verip tutmayarak demiyor ki zaten.Evet söz verilip tutulmamış hoş bir şey değil ama konu sahibi de parayı nasıl alirim,nasıl isterim in derdinde.
Konu sahibi bundan sonra onlara guvenmemeyi öğrenip o sekilde davranabilir,ama alacaklı gibi yakalarına yapışıp parayı isteyemez. Sonuc olarak yapacak bir şey yok yani.

Buradaki linç ekibi dillere destan zaten . Bomboş hiçbir şeyden haberi olmayan insan topluluğu. Ve ben verdikleri sözleri bile tutmayan bu insanlara iki çift laf etmek istiyorum . Aptal yerine koymak ne demek ya . Benzer bir şeyi düğünde de yaptılar sineye cektim
bak guzel kardesim, dedim ya burdakiler cogu kendiyle ovunuyo caktirmadan :D soz verdi mi? verdi bitmistir..bu kadar basit..yok temel ihtiyacmis bilmem neymis..babannesi yani alabilir cok mu tuhaf olurdu alsaydi? yoo bence tuhaf olmazdi

Verilen sözün tutulmaması genel anlamda fiilen doğru bir davranış değil. Ancak sizin konunuzda biraz farklı. Kimse sizin çocuğunuzun temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Çocuğu nasıl ki yaparken kimseyi araya sokmadıysanız temel ihtiyaçlarını alırken de sokmamalıydınız. Eğer sizin için eylül uygunsa “biz planımızı yaptık eylül gibi kendimiz anne baba olarak alacağız” diyebilirdiniz. Kurnazlık yapmışsınız elinizde patlamış.

Sağolsun eşimle benim ailelerimiz de bu dönemde fazla fazla vericilerdi, hep birşeyler yapmak istiyorlardı. Onlara “sizlerde gönlünüzden her ne geçiyorsa yine alın tabiki o parayı da bebeğe hesap açar orada biriktiririz” dedik ve gram altın hesabı var. Okula başlayana kadar da orada birikmeye devam edecek Allahın izniyle. Şimdiden 2 katına çıktı bile, Doğru olan budur.
Telefonda kendini yırtarcasına gözlerini belerterek bakın ben almazsam yüzünüze bakmam diye şov yapan kadına engel olmadık

Kimse çok iyi yapmışlar söz verip tutmayarak demiyor ki zaten.Evet söz verilip tutulmamış hoş bir şey değil ama konu sahibi de parayı nasıl alirim,nasıl isterim in derdinde.
Konu sahibi bundan sonra onlara guvenmemeyi öğrenip o sekilde davranabilir,ama alacaklı gibi yakalarına yapışıp parayı isteyemez. Sonuc olarak yapacak bir şey yok yani.
Ha onlar beni aptal yerine koysun . Adi araba aldılar olsun bende oturayım aşağı hiçbir şey olmamış gibi değil mi

aferin alkiiss hanfendi :KK70: belliki size bos vaad verenler olmamis. nesini anlamiyorsunuz :KK70: bu kadin kendi dememis alin diye..biz alalim deyip soz verip odeme yapmamislar. demeselerdi madem sozlerinin arkasinda duramayacaklar. sorun senin maddi durumun degil beklentinde degil. valla diyorum ya insanlar soz verme olayina bu kadar duyarsiz ve relax olmalari cok sasirtiyor beni. bana gore soz vermek harbi cok onemlidir. ya olcem ya o sozu yerine getircem o kadar degerlidir yani. bilmem anlayabildin mi : )
Yani mesela normalde alamayacaginiz bir şeyi başkasının sözüne güvenerek kendi kartınızdan taksitle alır mısınız demek mı oluyor bu?Yani yapar mısınız böyle bir şeyi? Ben yapmam yani ben sözümü tutan biri olsam da ya karşımdaki tutmazsa nasıl öderim diye düşünürüm. Ondan garip geliyor bu insanlara.

bak guzel kardesim, dedim ya burdakiler cogu kendiyle ovunuyo caktirmadan :KK70: soz verdi mi? verdi bitmistir..bu kadar basit..yok temel ihtiyacmis bilmem neymis..babannesi yani alabilir cok mu tuhaf olurdu alsaydi? yoo bence tuhaf olmazdi
Isın kötüsü adı aldı oldu şimdi :)
Kimse kimseyi tanımıyor niye övünüyorlar anlamadım. Demek ki sosyal hayatlarında övünülecek hiçbir şeyleri yok . Ne üzücü:D

ama sonucu tartismiyorki kimse..herkes yok biz kendimiz aldik durumumuz coh eyiydi yok kimse cocugunun temel ihtiyacini baskasi karsilamak zorunda degil bla bla..bunlari diyorlar..yoksa bende tavsiye verdim konu sahibine kendi yapabildigini yap..zaten boyle seyler bi dede babanne olarak icinden gelirse guzel..zorla olacaksa ne manasi var..cogu post resmen soz verip tutmamalarini hakli cikarmaya calisiyor bak butun postlara.

Yani mesela normalde alamayacaginiz bir şeyi başkasının sözüne güvenerek kendi kartınızdan taksitle alır mısınız demek mı oluyor bu?Yani yapar mısınız böyle bir şeyi? Ben yapmam yani ben sözümü tutan biri olsam da ya karşımdaki tutmazsa nasıl öderim diye düşünürüm. Ondan garip geliyor bu insanlara.
Okuduğunuzu anlamıyor musunuz ?
Yahu aynı arabayı alacaktım Ama haziranda değil eylülde . Israr kıyamet illa haziranda al dediler bana ben ondan sıkıştım

Almak zorunda değiller tabi de alıcaz deyip yan çizmeleri acayip olmuş.
Belki maddi durumları uygun değildir, senin ailen alınca altta kalmak istememişlerdir. Ama sonra zorlanmislardir.
Yada biraz uyanıklar. Üstüne yattılar.

Parayı nasıl alirimdan ziyade kendimi nasıl aptal yerine koydurmam ben onun derdindeyim

canim kardesim bende yapmam bu saatten sonra..ama omru hayatimda insanlara guvenip is yaptigim olmustur. bi kac kez kazik yeyince artik guvenmiyorum mesela. konu sahibide guvenmeyecek artik mesela. en azindan kv kp onlara guvenmeyecek. yani adamlarin torunu birsey almalari neden garip olsunki? hem ne var bi araba icin guvense nolacak Allah askina? kaldiki gidip kendimi istemis? yoo, kendileri boyle teklif etmisler.

Almak zorunda değiller tabi de alıcaz deyip yan çizmeleri acayip olmuş.
Belki maddi durumları uygun değildir, senin ailen alınca altta kalmak istememişlerdir. Ama sonra zorlanmislardir.
Yada biraz uyanıklar. Üstüne yattılar.

Her durumda da verdikleri sozu tutmamış oluyorlar ve beni aptal yerine koymuş oluyorlar benim uzuldugum kısım bu

canim kardesim bende yapmam bu saatten sonra..ama omru hayatimda insanlara guvenip is yaptigim olmustur. bi kac kez kazik yeyince artik guvenmiyorum mesela. konu sahibide guvenmeyecek artik mesela. en azindan kv kp onlara guvenmeyecek. yani adamlarin torunu birsey almalari neden garip olsunki? hem ne var bi araba icin guvense nolacak Allah askina? kaldiki gidip kendimi istemis? yoo, kendileri boyle teklif etmisler.
Yarın bir gün tekrar böyle bir şey olduğunda asla asla kalkıp da onlara güvenmem zaten . Ne bileyim ben bunlar böyle

Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .

Hediye mi bekliyorsunuz haraç mı kesiyorsunuz belli değil.
İki yetişkin insansınız, evlenmişsiniz, bebek bekliyorsunuz. Başkasının ipiyle kuyuya inilmeyeceğini bunca zaman öğrenmediyseniz bu olay öğrenmenize vesile olmuştur artık.

Çocuk sizin, sorumluluk sizin; para onların.
Eşinize bu konuyu hiç açmayın bence. Ben olsam çok ayıplarım.

Okuduğunuzu anlamıyor musunuz ?
Yahu aynı arabayı alacaktım Ama haziranda değil eylülde . Israr kıyamet illa haziranda al dediler bana ben ondan sıkıştım
Nereden biliyorsunuz alacağınızı? Okuduğumu anlıyorum. Haziranda ve eylülde arasında fiyat farkı olur baya. Iyi fiyata almışsınızdır yine öyle düşünün. Yine aynı şeye çıkıyor iste sözüne güvenmek (!) Tamam kayinvalidecegim alırsınız ama eylülde alın deseydiniz mesela. Beklerlerdi yani.

Back
X