- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
Baska bir konuna daha yazmistim.. yine yazip gidiyorum 
Bu söylediklerin "Neredenbaksantutarsizlik"

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama kartla öde biz sana 500 500 öderiz demişler ve geçen ay sıkışıklarmış. Elde olan bir para yoksa, ailenin borç öder gibi yardım etmek istemesini kabul etmekde doğru değil bence.
Diğer yorumda da yazdım ben ailemden böyle bir parayı kabul etmezdim. Parası olan nakit gönderir zaten.
Yukarda yazdım tekrar yazıyorum . Benim kafamda belirledigim bebek arabası bu aldigimdi zaten . Biz eylül başı gibi diğer odemelerimiz bitince alacaktık . Onlar biz alacağız gidin alın bir an önce diye bizi aceleye getirdiSende pek empati yapan biri degilsin bence kimseye söz söyleme bu konuda belki zor durumdalar ayrıca neden yarısı kadar harcama yapsan yetecekken fazla harcama yaptın peki senin paran kıymetli de onlarınki para degil mi keşke söylenen limitin hepsini harcamaya odaklanıp öyle alışveriş yapmak yerine kendi paranı nasıl harcıyorsan öyle düşünüp alsaydın ihtiyaçlarını
Bi anda 3000 vermek zor olur parça parça versinler bu onları zora sokmaz diye kabul ettimBen ailenin bastan neden 3000 Liralik söz verdiğini anlamadim. Insan az cok gelirini bilir. Yani sonradan 500 er 500 er ödemek istemeleri gereksiz olmus. Sahsen öyle bir teklifi bende kabul etmezdim.
Peki siz ödemediklerinde "iş başa düştü, verin paramızı" diyerek kayınailenizden para ister misiniz? Yanlış olan bu.
Merhabalar iyi geceler direk konuya giriyorum
Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bana bi akıl verin kızlar ben bu insanlara nasıl söyleyebilirim?
Eşiniz ailesine, ödemesiniz de olur ben hallederim demiş olabilir mi? Konuyu gecistirdigine göre böyle bir konuşma geçmiş olabilir aralarında. Siz ilk önce ondan emin olun.Bi anda 3000 vermek zor olur parça parça versinler bu onları zora sokmaz diye kabul ettim
Merak ediyorum nasıl bı bebek odası o kadar para tutar eşinizin aılesınede 3 bın düşmüşO kadar çirkin üsluplar var ki gerçekten okuduğumda hayrete düştüm . Ne kadar ayıp ya . Ne kadar empati yoksunu
allahıma bin kere şükür çocuğumuzun her şeyini alacak gücümüz var ama kendimize göre, ayağımızı yorganımıza uzatmak suretiyle. Ben onun yarısı kadar bir harcama yapacakken bu insanlar bana bizim 3 bine kadar limitimiz var ne isterseniz alın dedi . Bende ona güvenerek aldım. Kimsenin boğazına sarilmıyorum . Sadece bana " vereceğiz! " diye vaadedilen paranın verilmesini istiyorum . Verilmeyecekse de söylensin veremeyeceğiz densin konu kapansin bende beklentiye girmeyeyim diyorum .
Oradan gelecek paraya güvenip bende alacağım 2 3 parca şeyi bekletiyorum 1 aydır. Çünkü bu bana söz verildi ! Ben bir söz verdim mi tutarım . Kendi çocuğumun hiçbir şeyini de başkasına kitlemek (!) Gibi bir niyetim yok
Tam olarak söylemek istediğim bu . Herkesin kendine göre ödemeleri var . Bende onların göndereceği paraya güvendim ona göre planlama yaptım . Ödeyemeyeceğiz desinler bende beklemeyeyim . Yapacağız deyip yapmamak aptal yerine koymaktır .Tabi ki yapmam. Zaten ben esin ailesine "ödemeseniz de olur" dedigini tahmin ediyorum. Öyle veya böyle konu sahibine de parayi ödeyemeyeceklerini söylemeleri gerekirdi ya esin yada ailesi. Sıkışmak ayip degil ya. Heleki kriz ortaminda
Merak ediyorum nasıl bı bebek odası o kadar para tutar eşinizin aılesınede 3 bın düşmüşsiz bence kafanıza göre nasılsa bedavaya gelecek şuda olsun buda olsun diye iyi açıldınız. Adamda bu açılmaya şok oldu belkıde
parası yetmıyordur sıkışıyordur zorla nıye sızın doğurduğunuza aıleler bır şeyler almak zorunda gıbı bır uslup içindedınız? Dürtmek nedır ya ? Paramızzzz pardonn ?
Memur olunca maaş herhalde arşıalem oluyorTam olarak söylemek istediğim bu . Herkesin kendine göre ödemeleri var . Bende onların göndereceği paraya güvendim ona göre planlama yaptım . Ödeyemeyeceğiz desinler bende beklemeyeyim . Yapacağız deyip yapmamak aptal yerine koymaktır .
Ki babası memur . Ve marttan beri evdeler.
Ben yapacaktım yazıp sildim neyse dedim ama birinin yapmış olması nerdenbaksanhosumagiderBaska bir konuna daha yazmistim.. yine yazip gidiyorum
Hanimefendi ben bugune kadar verdigim tum sozleri tuttum . Rabbim sasirtmasin bu saatten sonra da tutamayacagim sozu bana verdirtmesin.Keşke Başkasına güvenerek keşke borca girmeseydiniz. Kızım, benim bekarlığımdan kalan dolabımı, babasının bazasını kullanıyor. Odası için 1 kuruş para harcamadık ve beklemedik. Ki hamileyken maddi olarak acayip zor durumdaydık. Beşiği de kuzenlerinin eski beşiğiydi. Ne kimseye boyun eğdik ne de acaba ne verecekler diye bekledik. İçlerinden geleni yaptılar.
Merak ettım benım fıyatlardan haberım var merak etme sen ne kadar verıcektın arabayaBi bebek arabalarının fiyatlarına bakın isterseniz öyle konuşalım. Ben zaten halihazırda alacaklarımı aldım tek fark biz eylülde alacaktik onlar bize hadi alin bir an once dediler . Bizimde eylule kadar gelen rutin odemelerimiz vardi . Sikistirdi
Herkesin kendine göre ödemeleri var . Bende onların göndereceği paraya güvendim ona göre planlama yaptım . Ödeyemeyeceğiz desinler bende beklemeyeyim . Yapacağız deyip yapmamak aptal yerine koymaktır
Krizden dolayı işten çıkarılma durumu yok . Ayrıca benim annem babam da memur durum eşit yani .Memur olunca maaş herhalde arşıalem oluyoremekli maaşı dersen hıc şaşırmam
Bende o kadar verecektim ama haziranın basında değil eylülde verecektim 3 ayda da toplu odemelerimiz biticekti üst üste binmeyecektiMerak ettım benım fıyatlardan haberım var merak etme sen ne kadar verıcektın arabaya
Mahkemeye verin o zamanO kadar çirkin üsluplar var ki gerçekten okuduğumda hayrete düştüm . Ne kadar ayıp ya . Ne kadar empati yoksunu
allahıma bin kere şükür çocuğumuzun her şeyini alacak gücümüz var ama kendimize göre, ayağımızı yorganımıza uzatmak suretiyle. Ben onun yarısı kadar bir harcama yapacakken bu insanlar bana bizim 3 bine kadar limitimiz var ne isterseniz alın dedi . Bende ona güvenerek aldım. Kimsenin boğazına sarilmıyorum . Sadece bana " vereceğiz! " diye vaadedilen paranın verilmesini istiyorum . Verilmeyecekse de söylensin veremeyeceğiz densin konu kapansin bende beklentiye girmeyeyim diyorum .
Oradan gelecek paraya güvenip bende alacağım 2 3 parca şeyi bekletiyorum 1 aydır. Çünkü bu bana söz verildi ! Ben bir söz verdim mi tutarım . Kendi çocuğumun hiçbir şeyini de başkasına kitlemek (!) Gibi bir niyetim yok