Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorum. Tabi evden çalışma demek aynı zamanda çamaşır, ev toplama gibi işlerin de yapılması demek. Sabah kızlar gittikten sonra oda oda evi toparlayıp düzenledim. Ardından çamaşır makinesini çalıştırdım. Bugün akşama kadar üç makine yıkar, kurutur, katlar ve kaldırırım. Hafta sonu bu akşam için kuru fasulye pişirmiştim. Yanına pilav ve cacık yapacağım.

Sabah Fulya Hanım ile dersim vardı. Temettü, gelir tablosu ve bilanço çalıştık. Epey faydalı oldu benim için. Bu ara üç öğretmenim var. Fulya Hanımdan finans, Beliz Hanım'dan edebiyat ve iş yerindeki bir kaptanımızdan uçak kaza analizi öğreniyorum. Üçüne de duacıyım, sayelerinde çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Ben hayat boyu öğrenci olmaya niyetli ve öğrenme eyleminin kendisinden keyif alan bir insanım. Bu nedenle yolun sonundan ziyade yolun kendisi ile ilgiliyim. Bu insanlar bana yeni bakış açıları kazandırıyor.
 
Selamlar Hanımlar,

05:15'te kalktım. Sessizlik zamanı, meditasyon, sabah sayfası ve Kuran meali okuma rutinlerimi tamamladıktan sonra 20 dakika egzersiz yaptım. Saat 07:00'de kızları kaldırdım. Onlar hazırlanırken evi toparladım ve 08:00'de okula gönderdim. Kızlar çıktığında evin işi de bitmişti. Robot süpürgeyi çalıştırıp, duşa girdim. Cilt bakımının ardından diksiyon ve İngilizce çalışması yaptım. Hazırlandım ve 09:45'te evden çıktım. Yolda Beliz Hoca'nın kitabını dinledim. 10:30'da ofiste çalışmaya başladım.

Sabah ofise geldiğimde de belirli bir rutin takip ediyorum. Öncelikle e-posta kontrollerimi yapıyorum. Şahsi, üniversite ve şirket e-postalarını kontrol edip, yapılması gerekenleri "Bekleyen İşler" klasörüne, saklanması gerekenleri "Referans" klasörüne taşıyorum. Sonra bekleyen işlerdeki e-postaları iş planıma ekliyorum. Günün en önemli işlerini belirleyip, günlük çalışma planımı son hale getiriyorum. Ardından günün en önemli işine odaklanıp öğle arasına kadar 25 dk çalışma, 5 dk mola şeklinde çalışıyorum.

Bugün de 12:30'a kadar günün en önemli işini bitirdim. Hava bugün çok güzel olduğu için ofisten bir arkadaşla beraber yürüyüşe çıktık. Sohbet ede ede dolaştık, toplam 9000 adım atmışız. Çok iyi geldi. Birazdan günün ikinci kısmı için çalışmaya başlayacağım. 14:00-16:30 arası odaklı çalışmayı planlıyorum.

Akşam evde kahvaltı günü. Soğanlı yumurta, pankek ve mıhlama yapacağım.
 
Herkese Selamlar..

Bugün beden ve ruhen fazlasıyla yorgun hissediyor ve dinlenmeye çekiliyorum .
Akşam nasipse eve geçip, direk uzanıp dinleneceğim ve yemek yapmayacağım.
Bugünü de ev halkı düşünsün.
 
Evde iş yaoarken podcast açmaya başladım, resmen dopamin sentezim arttı, kendimi daha huzurlu hissetmeye başladım. Bir aile meselesi ve Mehmet Okuyan en sık dinleidklerim. Ayrıca sahurda dini sohbet dinlemeye çalışıyorum böylece sanki orucumu daha huzurlu tutmaya başladım. Bugjn dinlediğini çok sevdim tavsiye etmek isterim:
 
Ben Mehmet Okuyan'ın Kuran Mealini okuyorum bu ara. Türkçesi en iyi çeviri diyebilirim. Emre Dorman'nın da çok zihin açıcı bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum.
 
Selamlar Hanımlar,

Dün Marie Kondo usülü yazlık, kışlık kıyafet olarak neyim vara hepsini döktüm. Tabi geri toplayamadım:) Acelem yok, parça parça değerlendirme yapmak istiyorum. Giydiklerimi neden tercih ettiğimi, giymediğim, elimin gitmediği kıyafetlerle de derdimin ne olduğunu anlamak istiyorum ki bir daha aynı hataları yaparak kıyafet almayayım. Bir daha giymeyeceğimden emin oldukklarımın tamamını bu hafta Gardropsa göndereceğim.

Kıyafet alışverişi yaparken kendi sosyal hayatımı değerlendiriyorum. İş, arkadaşlar ile dışarıda buluşma ve park bahçe kıyafetleri olarak üç ana kategoride kıyafet satın alıyorum. Bugün öğle arasında bir siyah, bir lacivert olmak üzere iki adet pantolon ceket takım satın aldım. İkisi de ilkbahar yaz döneminde kullanabileceğim hafif ürünler. Ceketleri ve pantolonları ile ayrı ayrı bir sürü kombin yapabilirim.
 
Herkese Selamlar ;

Değerlerimden ''Çocuklar'' maddesiyle çalışmak isterim bugün.

Çocukluğumda çok mutlu ve çok mutsuz zamanlarım oldu. Hala ara ara zihnime gelen anılarım var; ancak sevinçli anlardan hüzünlü anlardan çok 'çabaladığım, emek verdiğim, çalışıp başarılı hissettiğim ' durumlar/davranışlar ve hedefe ulaşmış olmanın hazzını anımsıyorum. Doğan Cüceloğlu 'Çocukluk İnsanın Anavatanıdır' derdi, bunu içten destekliyorum. Bugün olduğum kişi de çocukluğumdan izler var. Mesela bir tanıdığımızın evinde 'piyano vardı' ve gider gelir parmaklarımı üzerinde gezdirirdim öyle mutlu hissederdim ki.. o zamanlar piyano almayı geçtim kursuna bile ulaşmam mümkün değildi. Yetişkin oldum, bilinçli değil ancak piyano çalıyorum, eğitimini alıyorum... Çocukken video fotoğraf çekmeyi çok severdim 10 yaşındayken abim askerlik dönüşü bana fotoğraf makinesi almıştı.. Hala çekim yapmayı çok severim ve devam ediyorum... ' Ezcümle insan çocukluğundan kopamıyor; o gün atılan tohumlar gün gelip filiz veriyor ve koca gövdeli , derin kökleri olan bir ağaca dönüşüyor... Kötü hatıralarım da var elbet en çok da bunu için çocuklarla bir arada olmayı istiyorum .. Fark etmek, temas etmek istiyorum. Çünkü çocukken görülme, sevgi ve onaylanma ihtiyacımız oluyor ve maaelsef bu genelde yetişkinler tarafından karşılanmıyor... Ben elimden geldiğince destek olmak istiyorum...

  • Peki ne istiyorum? Çocuk ruhuna dokunmak , anlamak istiyorum. Beni gördüklerinde içlerine güven ve sevinç konuk olsun istiyorum. Dertlerini de mutluluklarını da hatalarını da başarılarını da benimle paylaşabilsinler istiyorum. Peki neler yapıyorum; Çocuk kitabı klubümüzle ayda bir toplanıp kitap tahlili yapıyorum. çevremdeki çocuklara kitaplar okuyor, sorular sorarak düşünmelerini teşvik ediyorum. Materyalsiz oyunlar üretip, araştırıp çocuklu her ortamda oyun kuruyorum. Gözlerinin içine bakıyorum. Bi ortamda çocuk varsa ilk önce veya en özel ilgiyi onunla sağlıyorum. İkinci üniversite olarak Çocuk gelişimi okudum , formasyon aldım. Çocuk kitapları inceliyor ve paylaşım da bulunuyorum. Çevremdeki çocuklara aileleri aracılığıyla okuma kitapları gönderiyorum, okuyup fikirlerini not alıyorlar benimle paylaşıyorlar. İnceleme esnasında dezavantajlı bölgedeki ebeveynlere imkan oldukça bilgilendirme yapıyorum. Çocuklarla konuşup yaygın sorun ya da ihtiyaçlarını tespit ediyorum.

  • Ne yapmak istiyorum? Çocuklarla daha sık bir araya gelip temas edebileceğim etkinlikler düzenlemek istiyorum. Kitap okuma etkinliği, doğa etkinlikleri yapmak istiyorum. Maddi imkanlarım ve zamanım elverdiğinde de Oyun evi açmak istiyorum. Çocuk kitabı yazmak istiyorum.

Çocuklarla birlikteyken kendimi ümitli hissediyorum. Bazen çocukluğumla el ele verip ona çok güzle bir kıyafet aldığım ile olmuştur . Evet,bunca işin gücün sorumluluğun arasında Çocuklara dair yaptığım her işte yorulmuyor bilakis dinleniyorum .
 
Son düzenleme:
Bunlar çok güzel şeyler, bu duyguların farkında olmak ve olumlu yönde yönlendirebilmek hiç de kolay şeyler değil. Seni tebrik ediyorum.
Bu başlık altında oğlunla olan ilişkin hakkında da bize önerebileceğin yaklaşımlarını paylaşırsan çok sevinirim.
 
Tabi ki paylaşırım. Gerçekten değerlerimi keşfedebilmek için çok uğraşıyorum; daha doğrusu aslında halihazırda yapabildiğim veya hayalini kurduğum şeyleri isimlendirmiş oldum. Böylece somutlaştı ve sonrası uygulamalar için bölümlendirebildim.
Mesela cumartesi tanıdık biri kırıcı bi şekilde davrandı ve ben çok üzüldüm . pazar günü de tüm gün can sıkıntısı ile dolandım . Ancak değerlerimi düşündüm, şu an köşeye çekilip ekranda ya da oyalayıcı diğer etkenlerle vakit öldürmek değerlerime hizmet etmeyecekti. Kalktım ve hemen bir çocuk kitabı inceledim , sonrasında oğlumla beraber çocuk kitabevine gittik... Aksi halde ben yine o asık surat ve halsizlikle tüm günü bitirebilirdim. Değerlerim tercihimi belirledi.

Oğlumla ilişkimi diri tutmaya gayret ediyorum. Kızsam da kucaklayıcı olmaya, sorumluluklarını karakterine göre hatırlatmaya, duygularını açmasın için çabalıyorum. Daha spesifik örnekler de vereceğim yaptıkça.
 

Değerlerime dair Dördüncü Adımım ise İŞ;​


Çocukluğumdan bugüne dek hayalim 'öğretmen' olmaktı. Bu mesleğin bana heyecan katacağını düşünürdüm. Ancak lise sonda üniversite sınavına ilk girişimde ekonomik şartlar sebebiyle yeniden giremeyeceğimden 'puanımın yettiği ölçüde' tercih yaptım ve adını bile tercih esnasında babamdan öğrendiğim îktisat'' bölümüne gittim; lisans okudum. Sonrasında bölümü mecburen sevdim, ama okurken hep öğretmen olmak istiyorum diye ağladım durdum. Eşim o zaman yeniden sınava gir kazanabilirsin, seni dersaneye kayıt edelim' dese de ben 'yıl kaybetmemeliyim ve okulu bitirip iş hayatına atalmalı ve aileme destek olmalıyım ' bakışıyla yapmadım, yapamadım.
Okul bitti, iş hayatı başladı hem de sadece 3 ay sonra. Yaptığım işten nefret etmiyorum ancak çalışma şartlarının daha iyi olduğu bi iş her zaman istiyorum. Bu arada ikinci üniversite olarak çocuk gelişimi okudum, ardına formasyon yaptım. Artık bi adım daha yaklaştım hayalime ancak atamalar mevzusu var, halihazırdaki işimi düzenimi değiştirmeye cesaret edemiyorum şu günlerde , konfor alanı sorunsalı. Öğretmenliğin sadece atanmakla ilişkili olmadığının bilincindeyim . Fahri öğretmenlik yapıyorum :)
Ezcümle; halihazırdaki işimi çok sevmiyorum. Maaşı kısmen tatmin ediyor ancak tüm günü işte geçirip sonrasında da yorgunluktan bireysel hayatıma vakit kalmaması beni yıpratıyor. Ama şartları şu an için değiştirmem olası görünmüyor. Atanma şartları değişirse, yüksek puan alıp istediğim şehre atanbilirsem neden olmasın.​

Ne istiyorum? Daha esnek çalışabilmek, nitelikli işler yapmak, diğer çalışanlarla içiçe olmamak, çalışma saatlerimin daha az olmasın ıistiyorum. Tüm bunların kolaylıkla, sağlıkla, neşeyle olması için de dua ediyorum.

Ne yapacağım? konusunda net adımlarım yok şu an. İşimde çalışıp, elimden geldiğince çocukla insanla temas ederek değer katmak ve bana değer katılsın diye çabalayacağım. Gördüğüm her insanı öğretmen, her olayı öğretici bir adım olarak göreceğim/görüyorum. Çocuklarla yüyüze görüşmeleri arttıracak, kitap okuma klubümüzde düzenli ve daha nitekli işler yapacağım. Maddi olarak kazancımdan hayallerim için birikim yapıyorum/yapacağım. Daha çok okuyacak aktif öğretmenlik yapana kadar, daha donanımlı olmak için müze gezecek, kitaplar inceleyecek, alan okumaları yapacak , çocuklarla kalpten bağ kuracak, masal anlatıcılığı eğitimi alacak ve dilimi geliştireceğim.
 
Kendimle ilgili yapmaktan zevk aldığım bir şey keşfettim sizinle de paylaşmak istiyorum:
geçen aylarda birkaç kez koroya katılma deneyimim oldu ve aşırı keyif aldım. o iki saat nasıl geçti anlamadım. Müzik kulağım kötü olduğu için uyum sağlayamadım hep tekleyen kişi ben oldum. Bu beni bir miktar üzse de şimdi de şarkı dinlerken kendimi de söylerken buluyorum. Hayatımın bir döneminde bu konuda kendimi geliştirmek ve keyif aldığım güzel vakitler geçirmek istiyorum.
 
Selamlar Hanımlar,

Aşağıdaki rutinler benim hafta içi sabahları uyguladığım ve her birine 20 dakika ayırdığım rutinler. Sabah 05:30'da kalktım ve sırasıyla bu rutinleri gerçekleştirdim. Saat takibi, oyalanmamak için faydalı oluyor.

1. Rutin Bloğu

05:30-05:40 Diş Fırçalama & Sessizlik Zamanı & 1 bardak su
05:40-06:00 Meditasyon
06:00-06:20 Sabah Sayfası
06:20-06:40 Kuran Meali Okuması
06:40-07:00 Egzersiz
07:00-08:00: Kızlarımı sıra ile kaldırdım, kahvaltılarını yapıp, okula gittiler.

2. Rutin Bloğu

08:00-08:20 Ev toparlama
08:00-08:40 Duş
08:40-09:00 Diksiyon Çalışması
09:00-09:20 Babilanka İngilizce Çalışması
09:20-09:40 Kahvaltı
09:20-09:40 Hazırlanma ve Evden Çıkış

Yolda işe gelirken Beliz Güçbilmez'in "Anne Ben Düştüm mü?" kitabını dinlemeyi bitirdim. Çok faydalı bir kitaptı. Tavsiye ederim. Kendisinin teorik atölyelerine katıldım. Pratik atölyeler için biraz öğrendiklerimi sindirmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

10:30'da İşe geldim ve iş rutin bloğumu başlattım. İşe geldiğimde öncelikle e-postalarımı kontrol ediyor, ardından günlük planımı detaylandırıyor ve önceliklendiriyorum. Bu işler bittikten sonra da sıra ile işleri yapmaya başlıyorum. Bir iş üzerinde çalışırken Promodo tekniğini kullanıyorum. 20 dakika çalışıp 10 dakika ara veriyorum. Tüm çalışmalarımı 16:30'a kadar bitecek şekilde planlıyorum. 16:30-16:45 arası planlarımı güncelliyor, ertesi gün için taslak plan oluşturuyor, bilgisayarımı ve masamı temizleyip çıkıyorum.

İşten eve kendi aracım ile gidip geliyorum ve yaklaşık 40 dakika sürüyor. Sabahları bu süreyi storytel'den kitap dinleyerek, akşam ise podcast dinleyerek geçiriyorum. Eve gelince üstümü değiştiriyor, kızlarım ile sohbet ediyorum. Ardından 20 dakika kadar dinlenme ve sosyal medyada vakit geçirme hakkım var. Bu süre dolunca mutfağa geçip akşam yemeği hazırlığı yapıyorum.

Eşim gelince ailecek yemek yiyoruz. yemek esnasında kızlarımdan gün puanı vermelerini istiyorum. Ardından tuttum oyunu veya bir kelimenin son harfi ile başka bir kelime bulma oyunu oynuyoruz. Yemek bitince eşim ve ben sofrayı toplarken, kızlar ekran haklarının son kısmını kullanıyorlar. Saat 20:00'de hepimiz için ekranlar kapanıyor. Sonrasında saat 21:00'e kadar ailecek zaman geçiriyoruz. Ben genellikle kitap okuyorum. Bazen ailecek kutu oyunu oynuyoruz.

21:00 bizim evde kızlar için uyku rutini başlangıç saati. Ailecek evi toparlıyoruz, kızlar çantalarını hazırlıyorlar. Bir kızımı ben, diğerini eşim olacak şekilde yatırıyoruz. Küçük kızımı yatıran ona kitap okuyor. Yatma rutini tamamlandığında saat 22:00 oluyor. Cilt bakımı yapıp, 22:30'da yatıyorum.

Dışarıdan bakıldığında dakikası dakikasına belli bir şekilde yaşamak, sıkıcı ve bunaltıcı görünebilir. Ancak ben bu rutinleri kişisel misyon bildirgemdeki değerlerime paralel olarak oluşturduğum için tüm bu rutinleri sıra ile gerçekleştirdiğimde değerlerimle uyumlu, anlamlı ve verimli bir gün geçirdiğim hissine sahip oluyorum.
 
Selamlar Hanımlar,

Bu sabah rutinlerimi gerçekleştirip evden çıktım. Bu sabah Storytel'de Deniz Yüce Başarır'ın "Perde Kapanmasa Görecektiniz" kitabına başladım. Akşamları ise Irvin Yalom'un "Günübirlik Hayatlar" kitabını okuyorum. Cumartesi günü bayram nedeniyle Eskişehir'e gideceğiz. Salı akşamı dönmeyi planlıyoruz. Kalan günlerde çocuklar tatil olduğu için evden çalışacağım.

Geçtiğimiz hafta sonu bütün evi indirdim diyebilirim. Ne kadar hurç, kutu varsa oda oda hepsini indirip ayıkladık. Oldukça yorucu ama bir o kadar da faydalı oldu. Artık giymeyeceğime karar verdiğim kıyafetleri bir koli yaptım. Yarın Gardrops gelip evden alacak. Kızların kıyafetlerinin bir kısmını giysi kutusuna bir kısmını da bir akrabamız için ayırdım. Evde boşa çıkan saklama kutularını da komşuma teklif ettim. Şu an evin içerisinde farklı yerlerde kutular mevcut, hepsi hafta sonuna kadar yerini bulacak diye ümit ediyorum.

umutluyum- un paylaştığın Sinan Canan videosu o kadar doğru ki. Paylaştığım mesajlardan benim özdisiplinli olduğum ve bu nedenle rutinlerime uyduğum sonucu çıkabilir. Ancak bu varsayım doğru değil. Rutinlerimi gerçekleştirme azmim ve verdiğim mücadeleden kaynaklı olarak özdisiplinim yükseldi. Yani özdisiplin dediğimiz kavram bir neden değil, bir sonuç. Kendi adıma yol aldığım ve alamadığım tonlarca konu var. Ama ben hayatı yönetmeye, Sinan Hoca'nın dediği gibi kendi hayatıma liderlik etmeye inanıyorum.
 
Merhaba,
Online psikoloji zirvesi eğitimi almıştım, onu izliyorum, Kemal Sayar hoca da var, severim kendisini. Kendisine kitap ve film önerisi soruldu, onun cevabını sizinle de paylaşmak istedim.
1)Tanrıyı hatırlamak ( Baskasinjn tavsiyesi ile almıştım, henüz başlamadım)
2)Aşkın Celladı ve diğer psikoterapi öyküleri
3)Başı Sınuklar için kılavuz (kendi kitabı)


Film önerisi
Umudunu Kaybetme

Bu ara hocanın "Yavaşla" kitabını okuyorum, o da benim tavsiyemdir:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…