Ben Mehmet Okuyan'ın Kuran Mealini okuyorum bu ara. Türkçesi en iyi çeviri diyebilirim. Emre Dorman'nın da çok zihin açıcı bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum.Evde iş yaoarken podcast açmaya başladım, resmen dopamin sentezim arttı, kendimi daha huzurlu hissetmeye başladım. Bir aile meselesi ve Mehmet Okuyan en sık dinleidklerim. Ayrıca sahurda dini sohbet dinlemeye çalışıyorum böylece sanki orucumu daha huzurlu tutmaya başladım. Bugjn dinlediğini çok sevdim tavsiye etmek isterim:
Bunu vicdan azabı duymadan yapabilmek çok kıymetli. Ben de yapıyorum.Herkese Selamlar..
Bugün beden ve ruhen fazlasıyla yorgun hissediyor ve dinlenmeye çekiliyorum .
Akşam nasipse eve geçip, direk uzanıp dinleneceğim ve yemek yapmayacağım.
Bugünü de ev halkı düşünsün.
Valla hiç vicdan azabı duymadımBunu vicdan azabı duymadan yapabilmek çok kıymetli. Ben de yapıyorum.
Bunlar çok güzel şeyler, bu duyguların farkında olmak ve olumlu yönde yönlendirebilmek hiç de kolay şeyler değil. Seni tebrik ediyorum.Herkese Selamlar ;
Değerlerimden ''Çocuklar'' maddesiyle çalışmak isterim bugün.
Çocukluğumda çok mutlu ve çok mutsuz zamanlarım oldu. Hala ara ara zihnime gelen anılarım var; ancak sevinçli anlardan hüzünlü anlardan çok 'çabaladığım, emek verdiğim, çalışıp başarılı hissettiğim ' durumlar/davranışlar ve hedefe ulaşmış olmanın hazzını anımsıyorum. Doğan Cüceloğlu 'Çocukluk İnsanın Anavatanıdır' derdi, bunu içten destekliyorum. Bugün olduğum kişi de çocukluğumdan izler var. Mesela bir tanıdığımızın evinde 'piyano vardı' ve gider gelir parmaklarımı üzerinde gezdirirdim öyle mutlu hissederdim ki.. o zamanlar piyano almayı geçtim kursuna bile ulaşmam mümkün değildi. Yetişkin oldum, bilinçli değil ancak piyano çalıyorum, eğitimini alıyorum... Çocukken video fotoğraf çekmeyi çok severdim 10 yaşındayken abim askerlik dönüşü bana fotoğraf makinesi almıştı.. Hala çekim yapmayı çok severim ve devam ediyorum... ' Ezcümle insan çocukluğundan kopamıyor; o gün atılan tohumlar gün gelip filiz veriyor ve koca gövdeli , derin kökleri olan bir ağaca dönüşüyor... Kötü hatıralarım da var elbet en çok da bunu için çocuklarla bir arada olmayı istiyorum .. Fark etmek, temas etmek istiyorum. Çünkü çocukken görülme, sevgi ve onaylanma ihtiyacımız oluyor ve maaelsef bu genelde yetişkinler tarafından karşılanmıyor... Ben elimden geldiğince destek olmak istiyorum...
- Peki ne istiyorum? Çocuk ruhuna dokunmak , anlamak istiyorum. Beni gördüklerinde içlerine güven ve sevinç konuk olsun istiyorum. Dertlerini de mutluluklarını da hatalarını da başarılarını da benimle paylaşabilsinler istiyorum. Peki neler yapıyorum; Çocuk kitabı klubümüzle ayda bir toplanıp kitap tahlili yapıyorum. çevremdeki çocuklara kitaplar okuyor, sorular sorarak düşünmelerini teşvik ediyorum. Materyalsiz oyunlar üretip, araştırıp çocuklu her ortamda oyun kuruyorum. Gözlerinin içine bakıyorum. Bi ortamda çocuk varsa ilk önce veya en özel ilgiyi onunla sağlıyorum. İkinci üniversite olarak Çocuk gelişimi okudum , formasyon aldım. Çocuk kitapları inceliyor ve paylaşım da bulunuyorum. Çevremdeki çocuklara aileleri aracılığıyla okuma kitapları gönderiyorum, okuyup fikirlerini not alıyorlar benimle paylaşıyorlar. İnceleme esnasında dezavantajlı bölgedeki ebeveynlere imkan oldukça bilgilendirme yapıyorum. Çocuklarla konuşup yaygın sorun ya da ihtiyaçlarını tespit ediyorum.
- Ne yapmak istiyorum? Çocuklarla daha sık bir araya gelip temas edebileceğim etkinlikler düzenlemek istiyorum. Kitap okuma etkinliği, doğa etkinlikleri yapmak istiyorum. Maddi imkanlarım ve zamanım elverdiğinde de Oyun evi açmak istiyorum. Çocuk kitabı yazmak istiyorum.
Çocuklarla birlikteyken kendimi ümitli hissediyorum. Bazen çocukluğumla el ele verip ona çok güzle bir kıyafet aldığım ile olmuştur .Evet,bunca işin gücün sorumluluğun arasında Çocuklara dair yaptığım her işte yorulmuyor bilakis dinleniyorum .
Tabi ki paylaşırım. Gerçekten değerlerimi keşfedebilmek için çok uğraşıyorum; daha doğrusu aslında halihazırda yapabildiğim veya hayalini kurduğum şeyleri isimlendirmiş oldum. Böylece somutlaştı ve sonrası uygulamalar için bölümlendirebildim.Bunlar çok güzel şeyler, bu duyguların farkında olmak ve olumlu yönde yönlendirebilmek hiç de kolay şeyler değil. Seni tebrik ediyorum.
Bu başlık altında oğlunla olan ilişkin hakkında da bize önerebileceğin yaklaşımlarını paylaşırsan çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?