Rica ederim, bende ara ara sayfanıza girip sizin bakış açınızdan faydalanıyorum çok verimli oluyor gerçekten çok teşekkür ederimÇok teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oldu benim için
Gördüm onu da, tavsiye için teşekkür ederim. İnceleyeceğim.elecda Bissel markayı öven arkadaşlarım vardı,koltuk yıkama için ben de onu mu alsam diyorum ,inceliyorum bu ara. Sen de bir bak istersen
Ay evet elecda bu çok önemli ve yeni nesil ebeveynler olarak bzi gerek çevre baskısı gerek okuduklarımız ile kendimizi fazla suçlu hissediyoruz,her şeyin sorumluluğunu üstümüze alıyoruz. Her çocuk farklı o yüzden her çocukla kurulacak iletişim farklı. Sadece sorunlu davranış varsa odaklanacağımız yer davranıştan önce davranışın sebebi olmalı. Kızımın psikoloğu ile her olumsuz davranışı paylaştığımda o davranış oluşmadan önceki şartları inceliyoruz , bize ne anlatmak istediğini bulmaya çalışıyoruz. O sebebi ortadan kaldırınca davranış da ortadan kalkıyor.Selamlar Hanımlar,
Dün evden çalışma günümdü. Sabahtan Fulya Hanım ile dersim vardı. Oldukça öğretici oldu. Dersleri tamamladıktan sonra bir yatırım planı oluşturup ona uygun şekilde yatırım yapmaya başlayacağım.
Öğleden sonra film seyretmeye karar verdim. Nilay Örnek'in Diler Acar ile olan podcastini dinlerken "Uyanışlar" adlı bir filmden bahsettiler. Hazır vaktim varken filmi seyrettim ve çok beğendim. Gerçek bir hikayeye dayanıyor.
Salı akşamı eve geldiğimde küçük kızımın ablasının kolunu ısırdığını ve tırmaladığını gördüm. En son benzer bir şey yaptığında, bir daha olursa ertesi gün servise binemeyeceğini, beni okulda bekleyeceğini söylemiştim. Ablası bu tarz saldırılara karşılık vermediği için yaptığı davranışın bedelini ödemiyor. Bir bedel ödemesi gerektiğini düşündüm. Durumu rehberlik öğretmeni ile de görüştüm. O da söylediğimi mantıklı buldu. Dün alabileceğim en geç saate kadar okulda beklemesini sağladım. Aldığımda ise bir konuşma yaptık. Ablasına sinirlenmesinin normal olduğunu, isterse bağırabileceğini ama vurmaya hakkı olmadığını söyledim. Eğer bu şekilde devam ederse, servis ile erkenden eve gelme hakkını kaybedeceğini, ablası evde ekran seyrederken kendisinin okulda beni beklemek zorunda kalacağını söyledim. Umarım işe yarar.
T Tutunamayanlar777 M muhendiseylul ben ilk kızımda, kızımın güzel davranışlarının da kötü davranışlarının da benden kaynaklandığını zannediyordum. İşin böyle olmadığını küçük kızımda fark ettim. Bazı çocuklar kurallara uyum sağlamaya daha yatkın. Mesela benim büyük kızım öyle. Ben zannediyordum ki benim yaptığım iyi annelik ve söylediğim sözler sayesinde bu çocuk kurallara uyum sağlıyor. Aslında konunun benden tamamen bağımsız olarak onun kişiliği ile ilgili olduğunu küçük kızımı büyütürken fark ettim. Küçük kızım kurallardan hoşlanmayan, kendi kurallarını kendi koymak isteyen yapıda bir insan. Onu da büyük kızımda yapmak zorunda olmadığım şekilde büyütmek durumundayım.
Amaç kısmında çok zorlanıyorum ancak,Selamlar..
Bu hafta değerlerim üzerine düşünüyorum. Sizin değerleriniz neler?
Değerleri somut olarak ortaya koymak için şu soruları sorabiliriz;
Bu dünyadaki hayatım boyunca nasıl biri olmak istiyorum?
● Nasıl biri olarak yaşamak istiyorum?
● İnsanlar tarafından nasıl anılmak, bilinmek istiyorum?
● Hayatımı anlamlı kılan amaçlarım neler ?
● Yaşamımı ne gibi meşguliyetlerle geçirmek istiyorum.
Bence değerler 'imizi net belirlersek o değerler uğruna ulaşılmak istenen amaçlar kendiliğinden ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.Amaç kısmında çok zorlanıyorum ancak,
İnsanların nasıl andığı değil de kendimi nasıl bildiğim kısmını düşünüyorum ben de..
Başkalarının söyledikleri benim iç sesim mi olmuş!?
Ben kimim?
Değerlerim, birine çıkar amaçlı sahte davranmamak, empati yapabilmek, söylediklerimin arkasında durmak, toplum huzurunu bozmamak
Selamlar..
Bu hafta değerlerim üzerine düşünüyorum. Sizin değerleriniz neler?
Değerleri somut olarak ortaya koymak için şu soruları sorabiliriz;
Bu dünyadaki hayatım boyunca nasıl biri olmak istiyorum?
● Nasıl biri olarak yaşamak istiyorum?
● İnsanlar tarafından nasıl anılmak, bilinmek istiyorum?
● Hayatımı anlamlı kılan amaçlarım neler ?
● Yaşamımı ne gibi meşguliyetlerle geçirmek istiyorum.
Değerlerini belirleme ve bu konuda yazdıkların bana da fikir oldu,düşünmemi sağladı. TeşekkürlerDeğerlerimle ilgili düşündüm ve sonunda belli başlıklarda Değer Alanlarımı belierledim.
- Sağlıklı Yaşam
- Maneviyat
- Kök Ailem
- Eş ile İlişki
- Annelik
- Doğa ile yakın İlişki
- Çocuklar
- Kişisel Gelişim
- İş
- Her başlığın altını Önceki yazımda sıraladığım sorular eşliğinde değerlendirip, yanıtlar arıyorum. Şu ana kadar Annelik ve Eş İle İlişki alanında çalışma yaptım ve vardığım bazı sonuçları sizinle paylaşmak isterim. İlk adım ANNELİK.
- Annelik benim kendimi özgürce ifade ettiğim bir alan. Koşulsuz sevdiğim ve sevildiğim, onaylanma ihtiyacımın karşılandığı bir ilşiki biçimi. Nasıl bir anne olmak istiyorum sorusunu sorduğumda ardarda dökülen düşünceler şunlar oldu; Çocuğu ile samimi, içen,destekleyici,sevgi dolu ilişki içinde olan- Kendi ayakları üzerinde durabilen, prensipleri, kuralları, yaşam sevinci olan - Affedici, deneyim kazandıran, neşeli, mantık ve kalp dengesini yakalamış bir anne olmak istiyorum.
- Nasıl bir anne olmak istemiyorum sorusuna cevabım ise; Çocuğundan ebeveynlik bekleyen , eşlikçi değil terbiyeci olan, dürtüsel davranan, bütün dünyası sadece çocuğu olan ve tüm ihtiyaçlarını ondan karşılayan, sürekli yorgun, mutsuz, gücünden fazla sorumluluk yükleyen , ruh hali dengesizliğinde çocuğu ordan oraya savuran, kızgın, bağıran, didişen bir anne olmak istemiyorum.
- Peki Şu an nasıl bir anneyim neler yapabiliyorum a ise cevabım; oğlumdan duyduklarım olacak. Neşeli, güleryüzlü, yumuşak kalpli, özenli, affedici, enerjik, espirili bir anne olduğum. ( Oğlum duygularını düşünceleri sık sık ve açık şekilde ifade edebilen biri :)
- Bundan sonra ne yapmak istiyorum, neyi bırakacak neye başlayacağım sorusunun cevabı ise oldukça net ancak derinlikli. Öz olarak söyleyeceğim şeyler somut davranışlar olacak. Çocuğuyla duygusal bağını kuvvetlendirecek anne çocuk günü, etkinlikleri düzenlemek, sevmediğim bilgisayar oyununu ondan öğrenip birlikte oynamak, legolarla oynarken eşlik edip her ne yapıyorsa ona dış ses olmak (en çok kendini açtığı zaman bu zaman) , kaykay alıp yeni bir hobi edinmesini sağlamak, eğitimi için destekleyici bir şekilde yapması gerekenler konusunda hatırlatıcı olmak ve ajandadan takip etmek (bugüne dek takipçi bi anne olmadım, ödev sorumluluğu onun o yapmalı diyerek yaklaştım ancak veli görüşmesinin ardından her çocuğun bir olmadığını bazılarını desteklenerek ivme kazanacağı kanısına vardım), Haftada en az iki kez dışarıya doğaya çıkıp vakit geçirmek, Tarif defteri hediye edip kendi deneyimlerini yazmasına destek olmak, havalar ısınıyor yeniden yüzme kursuna başlatmak, piyano ve Kur an çalışmasında haftada bir gün beraber çalışmak istiyorum. Eşimle onun yanında tartışmaktan , oğlumla inatlaşmaktan, aceleci davranmaktan vazgeçeceki sabahları 10 dakika erken kaldırıp stressiz bir evden çıkış sağlayacağım.
Değerlerim doğrultusunda yaşadıkça , kaygılarım beni yönlendiren pusulaya dönüşüyor . Aksi halde girdapa kaybolmama sebep oluyor. <Zorluklar hayatın gerçeği, zorluklar karşısında var olan kaynakları arttırmak ise benim elimde. Aksiyon almak, adım atmak için yapılacakları listelemek, yorulduysam dinlenmek. Bir arkadaş buluşması, kitap etkinliği, sebze ekmek , yeni bir tarif denemk ... bunlar benim kaynaklarım.. Bunlarla destekleniyorum. Her birimizin kaynağı başka başka, keşfetmek bizi değerlerimize ulaştıracak...
Bugün bir konuda değerlerimle çatıştığım için olumsuz bir duygu durumundaydım. Sonra bu yazını okudum ve değerlerimi, neye önem verdiğimi hatırladım. Kendimi toparlamayı ve odağımı değiştirmeyi başardım. Teşekkür ederimDeğerlerimle ilgili düşündüm ve sonunda belli başlıklarda Değer Alanlarımı belierledim.
- Sağlıklı Yaşam
- Maneviyat
- Kök Ailem
- Eş ile İlişki
- Annelik
- Doğa ile yakın İlişki
- Çocuklar
- Kişisel Gelişim
- İş
- Her başlığın altını Önceki yazımda sıraladığım sorular eşliğinde değerlendirip, yanıtlar arıyorum. Şu ana kadar Annelik ve Eş İle İlişki alanında çalışma yaptım ve vardığım bazı sonuçları sizinle paylaşmak isterim. İlk adım ANNELİK.
- Annelik benim kendimi özgürce ifade ettiğim bir alan. Koşulsuz sevdiğim ve sevildiğim, onaylanma ihtiyacımın karşılandığı bir ilşiki biçimi. Nasıl bir anne olmak istiyorum sorusunu sorduğumda ardarda dökülen düşünceler şunlar oldu; Çocuğu ile samimi, içen,destekleyici,sevgi dolu ilişki içinde olan- Kendi ayakları üzerinde durabilen, prensipleri, kuralları, yaşam sevinci olan - Affedici, deneyim kazandıran, neşeli, mantık ve kalp dengesini yakalamış bir anne olmak istiyorum.
- Nasıl bir anne olmak istemiyorum sorusuna cevabım ise; Çocuğundan ebeveynlik bekleyen , eşlikçi değil terbiyeci olan, dürtüsel davranan, bütün dünyası sadece çocuğu olan ve tüm ihtiyaçlarını ondan karşılayan, sürekli yorgun, mutsuz, gücünden fazla sorumluluk yükleyen , ruh hali dengesizliğinde çocuğu ordan oraya savuran, kızgın, bağıran, didişen bir anne olmak istemiyorum.
- Peki Şu an nasıl bir anneyim neler yapabiliyorum a ise cevabım; oğlumdan duyduklarım olacak. Neşeli, güleryüzlü, yumuşak kalpli, özenli, affedici, enerjik, espirili bir anne olduğum. ( Oğlum duygularını düşünceleri sık sık ve açık şekilde ifade edebilen biri :)
- Bundan sonra ne yapmak istiyorum, neyi bırakacak neye başlayacağım sorusunun cevabı ise oldukça net ancak derinlikli. Öz olarak söyleyeceğim şeyler somut davranışlar olacak. Çocuğuyla duygusal bağını kuvvetlendirecek anne çocuk günü, etkinlikleri düzenlemek, sevmediğim bilgisayar oyununu ondan öğrenip birlikte oynamak, legolarla oynarken eşlik edip her ne yapıyorsa ona dış ses olmak (en çok kendini açtığı zaman bu zaman) , kaykay alıp yeni bir hobi edinmesini sağlamak, eğitimi için destekleyici bir şekilde yapması gerekenler konusunda hatırlatıcı olmak ve ajandadan takip etmek (bugüne dek takipçi bi anne olmadım, ödev sorumluluğu onun o yapmalı diyerek yaklaştım ancak veli görüşmesinin ardından her çocuğun bir olmadığını bazılarını desteklenerek ivme kazanacağı kanısına vardım), Haftada en az iki kez dışarıya doğaya çıkıp vakit geçirmek, Tarif defteri hediye edip kendi deneyimlerini yazmasına destek olmak, havalar ısınıyor yeniden yüzme kursuna başlatmak, piyano ve Kur an çalışmasında haftada bir gün beraber çalışmak istiyorum. Eşimle onun yanında tartışmaktan , oğlumla inatlaşmaktan, aceleci davranmaktan vazgeçeceki sabahları 10 dakika erken kaldırıp stressiz bir evden çıkış sağlayacağım.
Değerlerim doğrultusunda yaşadıkça , kaygılarım beni yönlendiren pusulaya dönüşüyor . Aksi halde girdapa kaybolmama sebep oluyor. <Zorluklar hayatın gerçeği, zorluklar karşısında var olan kaynakları arttırmak ise benim elimde. Aksiyon almak, adım atmak için yapılacakları listelemek, yorulduysam dinlenmek. Bir arkadaş buluşması, kitap etkinliği, sebze ekmek , yeni bir tarif denemk ... bunlar benim kaynaklarım.. Bunlarla destekleniyorum. Her birimizin kaynağı başka başka, keşfetmek bizi değerlerimize ulaştıracak...
Rica ederim. İnsan birlikle ilerliyor. İstifadeli olmasına sevindim.Değerlerini belirleme ve bu konuda yazdıkların bana da fikir oldu,düşünmemi sağladı. Teşekkürler
Bugün bir konuda değerlerimle çatıştığım için olumsuz bir duygu durumundaydım. Sonra bu yazını okudum ve değerlerimi, neye önem verdiğimi hatırladım. Kendimi toparlamayı ve odağımı değiştirmeyi başardım. Teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. Bakacağımelecda ilk sayfası diye bir podcast dinlerken aklıma geldin hoşuna gider diye düşündüm,fırsatın olursa aklında olsun.
Beliz Güçbilmez in atölyelerine katılıyorsun diye hatırladım, o yüzden sevebilirsin gibi geldi.
Değerlerimle ilgili düşündüm ve sonunda belli başlıklarda Değer Alanlarımı belierledim.
- Sağlıklı Yaşam
- Maneviyat
- Kök Ailem
- Eş ile İlişki
- Annelik
- Doğa ile yakın İlişki
- Çocuklar
- Kişisel Gelişim
- İş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?