Babilanka'ya bir bakmanı tavsiye ederim. Günlük 15 dakika kadar kulaklık takıp, cümleleri tekrar ediyorsun. Bir süre sonra cümleleri ezberliyorsun. Günlük konuşma için çok faydalı oldu bende.Herkese Selamlar ;
Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM''in ikinci adımındayım.
Kendimi bildim bileli okuyan, araştıran ve arayan biriyim. Bilgi edinmeyi, okumayı, farklı hobilerle ilgilenmeyi seviyorum. Velhasıl hep ararım ve gelişmenin misafiriyim.
Bu kısımda Dil Öğrenme' (İngilizce) ile ilgili konuşmak isterim. Süper lise mezunuyum, üniversitede hazrılık sınıfını sınavla geçtim, Sağlam bir grammerim var. Yurtdışı seyahatimizde bi şekilde iletişim kurabildim ancak yeterli değil. Eksiğim ise kelime ezberi , telaffuz'dur. Cambly üyeliğim var ancak beklediğim şekilde ilerleyemedim. Düzenli olarak dinleme , ezberleme ve metin yazma çalışması yapsam eminim gerçekci bir ilerleme sağlayacağım ancak bu da ciddi bir emek istiyor.
Çok hedefim var gibi, Zamanını rutinini kestiremiyorum bazen. Olur böyle şeyler. İnsanız. Çalışıyoruz , anneyiz, ev kadınıyız, evladız, bireyiz. Rollerimiz var. İyi ki de var. Çok da yüklenmeden minicik adımlarla ilerleyebiliriz.
Şimdi bir adım atıyorum. Haftada sadece 2 gün;
* 3 kelime ezberi yaparak
* 3 cümle kurarak
* 3 dk ingilizce video dinleyerek yola çıkıyorum.
Dil konusu benim de gündemimde.Herkese Selamlar ;
Değerlerimden ''KİŞİSEL GELİŞİM''in ikinci adımındayım.
Kendimi bildim bileli okuyan, araştıran ve arayan biriyim. Bilgi edinmeyi, okumayı, farklı hobilerle ilgilenmeyi seviyorum. Velhasıl hep ararım ve gelişmenin misafiriyim.
Bu kısımda Dil Öğrenme' (İngilizce) ile ilgili konuşmak isterim. Süper lise mezunuyum, üniversitede hazrılık sınıfını sınavla geçtim, Sağlam bir grammerim var. Yurtdışı seyahatimizde bi şekilde iletişim kurabildim ancak yeterli değil. Eksiğim ise kelime ezberi , telaffuz'dur. Cambly üyeliğim var ancak beklediğim şekilde ilerleyemedim. Düzenli olarak dinleme , ezberleme ve metin yazma çalışması yapsam eminim gerçekci bir ilerleme sağlayacağım ancak bu da ciddi bir emek istiyor.
Çok hedefim var gibi, Zamanını rutinini kestiremiyorum bazen. Olur böyle şeyler. İnsanız. Çalışıyoruz , anneyiz, ev kadınıyız, evladız, bireyiz. Rollerimiz var. İyi ki de var. Çok da yüklenmeden minicik adımlarla ilerleyebiliriz.
Şimdi bir adım atıyorum. Haftada sadece 2 gün;
* 3 kelime ezberi yaparak
* 3 cümle kurarak
* 3 dk ingilizce video dinleyerek yola çıkıyorum.
hangi eğitimini tavsiye edersin?Babilanka'ya bir bakmanı tavsiye ederim. Günlük 15 dakika kadar kulaklık takıp, cümleleri tekrar ediyorsun. Bir süre sonra cümleleri ezberliyorsun. Günlük konuşma için çok faydalı oldu bende.
3 ayda inglizce diye bir eğitim var. Onu aldım ben. Bu yıl ileri seviye olanı da almak istiyorum.hangi eğitimini tavsiye edersin?
Hoş geldinizHerkese merhabalar, bu konuyu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum. Tüm mesajları baştan sona okuduktan sonra yazmak istedim.
Hepinizin gelişimini ve çabasını bir roman okur gibi takip etmek oldukça ilham verici oldu benim için.
Şimdilik bir selam vermek istedim :). Fırsat buldukça kendi rutinlerimden ve gerçekleştirmek istediğim hedeflerimden bahsetmek isterim.
Pazar günü 1 saat kadar planlama için vakit ayırmak bende de çok verimli oluyor. Ama yine de her gün işe başlamadan önce planı gözden geçirip detaylandırarak son hale getiriyorum.Haftalık planlarımı yapmayı pazar gününe almam, pazartesi günlerimi daha verimli hale getirdi. Yoksa pazartesi günü yaya yaya plan yapıp o günü boşa çıkarmış oluyordum.
Ne kadar güzel böyle dikkat etmen:) Ben mahalle pazarı+ marketten alışveriş yapıyorum eminim bir sürü pestisitli gıda tüketiyoruzdurSelamlar Hanımlar,
İki gündür sabahları rutin düzenime devam ediyorum. Perşembe-cuma iş yerinde denetim var. Bu nedenle ara vermek durumunda kalacağım. Sonra bir süre rahatım.
Beslenme konusunda epey bir süredir sadece belli yerlerden alışveriş yapıyordum ama gıdada yaşanan durumlardan sonra alışveriş yaptığım yer sayısını epey azalttım. Şu an marketten sadece maden suyu ve çay alıyorum. Onun dışında kuruyemiş, kahvaltılık gevrek ve cips için Kaptanın Ceviz Çiftliğinden alışveriş yapıyorum. Kahvaltılık gevrekleri ve cipsleri kinoadan yapıyorlar. Alırken tereddüt ettim ama benim kızların ikisi de sevdi. Sabahları arada gevrek-süt, akşam okuldan gelince de atıştırmalık olarak kinoa cips yiyorlar. Hem benim için pratik hem de kızlar için sağlıklı bir seçenek oldu. Kalan her şeyi İpek hanım Çiftliği'nden alıyorum. Yakınında ilaçsız tarım yapan tanıdıkları olanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Benim yok ve bu nedenle güvendiğim tek üreticiden alışveriş yapıyorum. Tavuk ve balık yemiyoruz. Şehir hayatında ikisinin de faydadan çok zarar getirdiğini düşünüyorum. Dışarıda yemeği çok azalttık. Sadece güvendiğim bir eski Ankara kebapçısına ayda bir gidiyoruz. Ev temizlik malzemelerinin tamamını Elit Home'dan alıyorum. Şampuan, duş jeli gibi ürünleri de Homemade Aromaterapiden alıyorum.
Evde kahvaltı yapmaya tekrar başladım. İş yerinde yemek yemek istemiyorum. Saat 09:00 gibi kahvaltı yapıp evden çıkıyorum. Saat 15:00 gibi badem ve sütlü kahve ile ara öğün yapıyorum. Akşam 19:00'da yemek yiyoruz. Bu ara her akşam yemeğine değişik bir salata hazırlamaya çalışıyorum. Bu akşam çilekli semizotu salatası deneyeceğim. Yemek olarak enginar ve pilav var.
Ben Hülya Kayhan'nın bazı ürünlerini kulandım. Yetkili eczanelerde bulunuyor ürünler ve eczacı seni yönlendiriyor. Yine kendisinin difüzör satışı var. Ben uzun zamandır Homemade aromaterapinin ürünlerini ve mumlarını kullanıyorum. Orada da difüzör var.Bu hafta aromaterapi ile ilgili küçük videolar izleyeceğim. Duruma göre odama aromaterapi difüzör almayı düşünüyorum, hiç kullanan ve verim alan var mı? Dikkat ve konsantrasyon açısından faydası olabileceğini umuyorum. Bu aralar Hülya Kayhan'ı çok duyuyorum videolarını izleyeceğim.
Tarifler için çok teşekkür ederim.Ne kadar güzel böyle dikkat etmen:) Ben mahalle pazarı+ marketten alışveriş yapıyorum eminim bir sürü pestisitli gıda tüketiyoruzdurşimdilik bunu ayırt edecek enerjim yok ama olur inşallah zamanla.
Değişik salata çok severim öneri için geldim:
Dün soğan + ıspanak kavurup haşlanmış buğday ile yoğurtlu bir salata yaptım, üzerine de tereyağında pul biber ve ceviz ufaladım. Bugün de nohut salatası var: haşlanmış nohut, köz biber, maydanoz, taze soğan ve kornişon ile.
Klasik marul salatasını hiç güzel yapamıyorum bence bizde çok gitmiyor o yüzden
Elecda 15 dakikda yaklaşık kaç kelime tekrar ediliyor? Ve birazcık ingilizce öğrenme planılamasını zahmet olmazsa yazabilirmisiniz. Ben babilankaya katılamıyorum (yaşadığım ülkeden dolayı)Babilanka'ya bir bakmanı tavsiye ederim. Günlük 15 dakika kadar kulaklık takıp, cümleleri tekrar ediyorsun. Bir süre sonra cümleleri ezberliyorsun. Günlük konuşma için çok faydalı oldu bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?