Selamlar Hanımlar,
Bugün ev günü. Dün ofiste bugün halletmem gereken çoğu işi hallettim. Bu nedenle üniversite ders sunumum üzerinde çalışacağım. Sabah standart rutinimi gerçekleştirip kızlarımı okula gönderdikten sonra hafta içi sadece bu güne özel ve 1 saat olarak gerçekleştirdiğim ev rutinime başladım. Tüm odaları havalandırdım ve yatakları topladım. Kızların tüm kıyafetleri, oyuncakları, kırtasiye ürünleri, tokaları, etkinlikleri ve okuldan gelen tüm ıvır zıvırı ayıkladım. Her hafta bu işi yapıyor olmama rağmen bir büyük poşet çöp çıktı. Çamaşır makinesini çalıştırdım ve kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. Kahvaltım bittikten sonra vitaminleri içtim. Banyo ve mutfağı temizledim. Instagramda bir sayfa ayna ve parlak yüzeyleri ıslak cam bezine az miktarda bebek şampuanı sıkarak silmeyi tavsiye ediyordu. Onu denedim ve durulama veya kurulama yapmadan sonuç çok başarılı oldu. Evdeki tüm aynaları, mutfak dolaplarını ve ankastre ürünleri bu şekilde sildim. Bu sırada oda oda robota sil-süpür yaptırdım. Silme suyuna da biraz bebek şampuanı ekledim. Bütün işim bitince kendime bir Türk kahvesi yapıp, biraz sosyal medyada takıldım.
Şimdi bilgisayarın başına geçtim. İşlerimi hallettikten sonra önce eczaneye uğrayıp diş macunu alacağım. Ardından çiftliğe ve markete uğrayıp haftalık alışveriş yapacağım. Cuma akşamı ve cumartesi kızların kurslarının peşinde koştuğumuz için bugün yapmaya karar verdim. Bugün kızlara pizza yapacağım. Kendim de kalan İzmir köfteyi bitireceğim. Kızların banyoları ile günü bitiririz.
Dün akşam Melisa Kesmez'in "Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz" kitabını bitirdim. Böylece tüm kitaplarını okumuş oldum. Çok keyifle okudum. Zülfü Livaneli'nin son kitabı "Bekle Beni"'yi sipariş etmiştim. Dün geldi ve bu akşam başlayacağım. Amazon'da Yaşar Kemal İnce Memed, Sabahattin Ali Bütün Öyküleri ve Nazım Hikmet Bütün Şiirleri özel basımlarını gördüm. Üçü de çok kıymet verdiğim yazarlar olduğu için önümüzdeki ay sipariş vereceğim. Hepsini okudum ama evimizin kütüphanesine olsunlar istiyorum.