• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Sabah 05.30-07:00 rutinimi gerçekleştirdim. Kızları okula gönderdikten sonra 08:00-08:30 arası evi topladım. Süreli ev toplama bana iyi geliyor. Zira evde sonsuza kadar kendimize iş bulmamız mümkün. Eve odaklanmayı yarım saat ile sınırlandırmak hem işleri önceliklendirme hem de hızlıca işleri bitirmek açısından faydalı oluyor. Bu 30 dakika içerisinde evi havalandırdım, kızların yataklarını topladım, çekmece içlerinde ufak tefek düzenleme işleri yaptım. Ardından kahvaltımı hazırladım. Bugün kızlara tost yaptığım için kendim de yemek istedim. Chatgbt'ye bugün yemeği planladığım her şeyi girdim ve porsiyon planlamasını yaptırdım. Ona göre de kahvaltımı yavaş yemeye ve bol çiğnemeye çalışarak bitirdim. Vitaminlerimi içtim.

Kahvaltı sonrasında hızlı banyo temizliği alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum. Sofrayı topladıktan sonra temizlik sirkesi ile mutfak tezgahını ve masayı sildim. Sonra banyo tezgahlarını ve lavaboları da sirke ile temizledim. Günlük rutinimde sadece 5 dakikalık bir fark yarattı.

Ev ile işim bitince hazırlandım. Nihayet aradığım rimeli buldum. Gözüm hassas ve alerjik. Az kirpiğim var. Topaklanma yapmayan, akmayan ve gözümü yakmayan rimel olarak Clinique High Impact benim bütün beklentilerimi karşıladı. Denemek için seyahat boyunu almıştım. Bundan sonra daha da değiştirmem. Göz kalemi ve kaş kaleminde farklı ürünler denemeye devam ediyorum.

elecda elecda alışkanlık edinmendeki ve sürdürmedeki motivasyonun , düsturun ne?
Kalite yönetim sistemlerinde hiç bir zaman mükemmel sistem kurulması hedeflenmez. Mevcut sistemin sürekli olarak iyileştirilmesi hedeflenir. Ben de hem iş hayatım hem de özel hayatımda sistemler kurarak hayatımı yönetmeye çalışıyorum. Kurduğum bu sistemleri de sürekli nasıl iyileştirebilir ve sürdürebilirim bakış açısıyla değerlendiriyorum.

Sabah işe gitmeden önce 20 dakika evi temizleme ve düzenleme rutinini edinmem uzun zaman aldı. Şimdi bu rutini en verimli hale taşımaya çalışıyorum aslında.

Kalite yönetim sistemlerinde hiç bir zaman mükemmel sistem kurulması hedeflenmez. Mevcut sistemin sürekli olarak iyileştirilmesi hedeflenir. Ben de hem iş hayatım hem de özel hayatımda sistemler kurarak hayatımı yönetmeye çalışıyorum. Kurduğum bu sistemleri de sürekli nasıl iyileştirebilir ve sürdürebilirim bakış açısıyla değerlendiriyorum.

Sabah işe gitmeden önce 20 dakika evi temizleme ve düzenleme rutinini edinmem uzun zaman aldı. Şimdi bu rutini en verimli hale taşımaya çalışıyorum aslında.
Sanırım mesleğin ve uzmanlığın alışkanlıklarınla ilgili attığın adımları olumlu anlamda etkiliyor.
Hayata da iş gözlüğünle bakabiliyorsun bu çok geliştirici.
Bi yöntem başarılı olmayınca bırakmak yerine şekil değiştirmek “ işte orda başlıyor irade.

Selamlar Hanımlar,

Bugün ev günü. Dün ofiste bugün halletmem gereken çoğu işi hallettim. Bu nedenle üniversite ders sunumum üzerinde çalışacağım. Sabah standart rutinimi gerçekleştirip kızlarımı okula gönderdikten sonra hafta içi sadece bu güne özel ve 1 saat olarak gerçekleştirdiğim ev rutinime başladım. Tüm odaları havalandırdım ve yatakları topladım. Kızların tüm kıyafetleri, oyuncakları, kırtasiye ürünleri, tokaları, etkinlikleri ve okuldan gelen tüm ıvır zıvırı ayıkladım. Her hafta bu işi yapıyor olmama rağmen bir büyük poşet çöp çıktı. Çamaşır makinesini çalıştırdım ve kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. Kahvaltım bittikten sonra vitaminleri içtim. Banyo ve mutfağı temizledim. Instagramda bir sayfa ayna ve parlak yüzeyleri ıslak cam bezine az miktarda bebek şampuanı sıkarak silmeyi tavsiye ediyordu. Onu denedim ve durulama veya kurulama yapmadan sonuç çok başarılı oldu. Evdeki tüm aynaları, mutfak dolaplarını ve ankastre ürünleri bu şekilde sildim. Bu sırada oda oda robota sil-süpür yaptırdım. Silme suyuna da biraz bebek şampuanı ekledim. Bütün işim bitince kendime bir Türk kahvesi yapıp, biraz sosyal medyada takıldım.

Şimdi bilgisayarın başına geçtim. İşlerimi hallettikten sonra önce eczaneye uğrayıp diş macunu alacağım. Ardından çiftliğe ve markete uğrayıp haftalık alışveriş yapacağım. Cuma akşamı ve cumartesi kızların kurslarının peşinde koştuğumuz için bugün yapmaya karar verdim. Bugün kızlara pizza yapacağım. Kendim de kalan İzmir köfteyi bitireceğim. Kızların banyoları ile günü bitiririz.

Dün akşam Melisa Kesmez'in "Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz" kitabını bitirdim. Böylece tüm kitaplarını okumuş oldum. Çok keyifle okudum. Zülfü Livaneli'nin son kitabı "Bekle Beni"'yi sipariş etmiştim. Dün geldi ve bu akşam başlayacağım. Amazon'da Yaşar Kemal İnce Memed, Sabahattin Ali Bütün Öyküleri ve Nazım Hikmet Bütün Şiirleri özel basımlarını gördüm. Üçü de çok kıymet verdiğim yazarlar olduğu için önümüzdeki ay sipariş vereceğim. Hepsini okudum ama evimizin kütüphanesine olsunlar istiyorum.

Sanırım mesleğin ve uzmanlığın alışkanlıklarınla ilgili attığın adımları olumlu anlamda etkiliyor.
Hayata da iş gözlüğünle bakabiliyorsun bu çok geliştirici.
Bi yöntem başarılı olmayınca bırakmak yerine şekil değiştirmek “ işte orda başlıyor irade.
Evet yaptığım işin kişiliğime ve hayata bakış açıma çok faydası oldu. Ben genelde sorunu ya da hatayı bir gelişim fırsatı olarak görüyorum. Neden başarısız olduğumu anlamanın ve o bilgi ile yeniden denemenin kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Evet yaptığım işin kişiliğime ve hayata bakış açıma çok faydası oldu. Ben genelde sorunu ya da hatayı bir gelişim fırsatı olarak görüyorum. Neden başarısız olduğumu anlamanın ve o bilgi ile yeniden denemenin kıymetli olduğunu düşünüyorum.
Rutinlerini paylaşıp burada bize de ilham olman çok kıymetli :KK68:

Back
X