• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vermeli miyiz?

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba arkadaşlar benim kafamı kurcalayan bir sorunum var. Sizin fikirleriniz benim için çok değerli. Annemler oturdukları evini müteahhite verecekler. Ev seneye bitecek 2 ev karşılığında paranın birazını verirseler 35 milyar ev bitince verirlerse 45 milyar istiyormuş. Annemlerin de şu an elimde verebilecekleri para yok. Biz 1 yıllık evliyiz. Annem de bana söyledi borç 10 bin verir misiniz diye? Seneye ev bitince kredi çekip sizin paranızı veririz diyor? Benim aklım şimdi orada kaldı? Sizce vermeli miyiz? Eşime daha sormadım ama tamam diyebilir. Yeni evli olduğum için laf olmasını da istemiyorum. Kendi fikrinizi söylerseniz sevinirim. Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba arkadaşlar benim kafamı kurcalayan bir sorunum var. Sizin fikirleriniz benim için çok değerli. Annemler oturdukları evini müteahhite verecekler. Ev seneye bitecek 2 ev karşılığında paranın birazını verirseler 35 milyar ev bitince verirlerse 45 milyar istiyormuş. Annemlerin de şu an elimde verebilecekleri para yok. Biz 1 yıllık evliyiz. Annem de bana söyledi borç 10 bin verir misiniz diye? Seneye ev bitince kredi çekip sizin paranızı veririz diyor? Benim aklım şimdi orada kaldı? Sizce vermeli miyiz? Eşime daha sormadım ama tamam diyebilir. Yeni evli olduğum için laf olmasını da istemiyorum. Kendi fikrinizi söylerseniz sevinirim. Siz olsanız ne yapardınız?
Yeni evliyken eğer evim varsa eşimin annesine de kendi anneme de veririm on bin çok para değil ama borç ödüyorsam daha ben kiradaysam e yok artık derim iki tarafın annesine de vermem insan yeni evlenene destek olur köstek değil

Param varsa elbette verirdim.

Once esine sormalisin ama nakit verdigin 10bin lira sana taksit taksit donecek bunu da düşün

Durumun iyiyse ver

Rahat geçinebiliyorsam kenarda da 10.000 TL param olsa gözümü kırpmadan verirdim .. Eşime tabiki danışırdım ama onun da aynı düşüncede olacağından eminim

Çoğunluğa katılıyorum.
Eğer maddi anlamda kendin dara düşmeyeceksen tabii ki ver. Ailen sonuçta.
Ben kendi durumumu tartardım, duruma göre hareket ederdim, sizin de yapmanız gereken bu bence.

Ben eşime danışıp 15bin vermiştim aileme. Babama çok güvenirim bu konulardaki disiplinini bilirim. Sağolsun 5 6 ay sonrası da ödemişti eşim kabul etmemişti acele etmeyin diye ama babam geceleri uyuyamıyorum diye zorla vermişti :)

eşinize danışmalısınız ve durumunuz uygun mu ona bakmalısınız siz de..

Benim param veya bileziğimse eşime sadece söylerdim vericem diye evliyim muhabbet olmasın ne demek evlenince aileden düşüluyor mu :işsiz:
Eşimde parası varsa ailesine verebilir bu muhabbeti kk da cok görüyorum ve çok sacma buluyorum ailemize de yardım etmiyeceksek niye yaşıyoruz
Kesinlikle katılıyorum, konu sahibinin versem mi demesi bile içimi acıttı. Yerinde olsam eşimle konuşur, durumumuzu kontrol eder bizi zor duruma düşürmeyecekse kredi bile çekerdim gerek kendi ailem gerekse eşimin ailesi için.

Ailem tabi ki apayrı. Ben biraz pimpirikliyim sadece.

Tamamen aile yapısına bağlı. Annemler ev alırken yazlıklarını hemen satamamışlardı, tüm altınlarımı verdim. Biz ev alırken de bir miktar paraya ihtiyacımız oldu, annemler verdi. Eşim para meselelerini sorun eden biri değildir.
10 bin lira çok Yüksek bir meblağ da değil. Eşinizle konuşmalısınız vermek istediğinize dair, tabi paranız varsa. Ben olsan yoksa bile kredi çekerdim. Geri ödeyeceklermiş de.

Back
X