- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.611
- 398
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Neden buna izin veriyorsunuz insanların karşısında ezilip büzülüyorsunuz yazık şu insanlar için harcadığın zamana. Gerekirse ver ağızlarının payını sustur sen iyilik ettin onların pislik düşüneceğini nereden bilebilirdin. Hiç kimseyle muhatap olma herkes kendi pisliğinde boğulsun.Bana bu vicdanı yüklemelerinden o kadar bunaldım ki, kendime çok kızıyorum. Keşke, keşke hiç bulaşmasaydım, ne hali varsa görseydi. Çok ama çok pişmanım. Hem arkadaşlığımız bitti, hem sinsi oldum, hem de bu kadar üzüldüm..
Size bu şekilde öğrenen birisi gelip sorsaydı tepkiniz ne olurdu?Anlayamadığım bir şey bu durumu neden bukdr sakladıkları. Benim eşimde önceden evlenip ayrılmış ailemden de saklamadık ama tabii uzak akrabalara söylemedim herkese laf anlatmakla uğraşamam. Acaba bilmiyorlardı da sonra zaten biliyoruz ayağına mı yattılar. siz sakın üzlmeyin ben olsam bende aynısını yapardım.
Üzme canını, belki sen sessiz kalamadın ama bu da sana tecrübe oldu. Ben de eski tecrübelerime dayanarak sustum mesela. Böyle işlerde hep suçlu sen olursun, bir suçlu aranırsa. En iyisi karışmamak, üzülme artık.Keşke ben de çenemi tutsaydım sizin gibi..ama bizim en yakınlarımızdı, tutamadım.
Seni bu kadar üzen insanlar için daha fazla kafa yorma, biliyorum zor ama zamanla üzüntün geçecek. Kız bir de bildiği halde bilmiyor gibi mi davranmış, fotoları görünce şok olmuş fln. Orda sana bak arkadaşım haberimiz var ama söylemiyoruz insanlara, dallandırıp budaklandırmıyoruz diyebilirdi. Bu kadar abartmaya Ne gerek var. Benim kaç tane bekar fıstık gibi arkadaşım evlenip boşanmış biriyle evlendi, kime ne canım bu kadar abartı bir şey değil ki. Ayrıca herkese damat adayını anlatırken bu ayrıntıyı vermek zorunda değiller. Sen yakınlarıymışsın, sormana rağmen söylememişler, şimdi de dediğim gibi çözebilirdi olayı arkadaşın. Hastaymış, Allah şifa versin. Ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor ki, nasıl bir bencillik ki sana bu vicdan azabını yaşatıyorlar, sinir oluyorum böyle insanlara. Kendi başlarına en ufak bir olay geldiğinde etrafındakileri suçlayıp üzenlere çokkk sinir oluyorum.Bana bu vicdanı yüklemelerinden o kadar bunaldım ki, kendime çok kızıyorum. Keşke, keşke hiç bulaşmasaydım, ne hali varsa görseydi. Çok ama çok pişmanım. Hem arkadaşlığımız bitti, hem sinsi oldum, hem de bu kadar üzüldüm..
evet öyle haberim var derdim ben. Söyleyiş tarzı çok önemli. Arkadaşım söylerse hiç yanlış anlamam ama yani kaldıki okdr yıllık geçmiş var aranızda.Size bu şekilde öğrenen birisi gelip sorsaydı tepkiniz ne olurdu?
3 gün sonrası sakin kafayla düşününce; 7aydır annesi benim evliliğime çok imreniyordu. Kızına sürekli bak bu buldu, sen bulamadın, bununki gibi biriyle evlen diyip duruyordu. Çok hırslı bir kadın, sürekli para biriktirip ev alır. Kızı biraz da bu yüzden bu yaşa kaldı, kriterleri arasında mal varlığı olan biri vardı. Yani her şeyin en güzeli, en iyisi onda olacak! Ben de bunu öğrenince, benden kat kat güzel bulduğu kızını bekar biriyle evlendiremedim diye kahroldu sanırım. Ve benden çıkarttı. Yani aklıma bu kadar öfkelenecek bu geliyor sadece. Çünkü ben bu öfkeyle karşılaşacağımı düşünmedim, resmen arı kovanına çomak soktum.Seni bu kadar üzen insanlar için daha fazla kafa yorma, biliyorum zor ama zamanla üzüntün geçecek. Kız bir de bildiği halde bilmiyor gibi mi davranmış, fotoları görünce şok olmuş fln. Orda sana bak arkadaşım haberimiz var ama söylemiyoruz insanlara, dallandırıp budaklandırmıyoruz diyebilirdi. Bu kadar abartmaya Ne gerek var. Benim kaç tane bekar fıstık gibi arkadaşım evlenip boşanmış biriyle evlendi, kime ne canım bu kadar abartı bir şey değil ki. Ayrıca herkese damat adayını anlatırken bu ayrıntıyı vermek zorunda değiller. Sen yakınlarıymışsın, sormana rağmen söylememişler, şimdi de dediğim gibi çözebilirdi olayı arkadaşın. Hastaymış, Allah şifa versin. Ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor ki, nasıl bir bencillik ki sana bu vicdan azabını yaşatıyorlar, sinir oluyorum böyle insanlara. Kendi başlarına en ufak bir olay geldiğinde etrafındakileri suçlayıp üzenlere çokkk sinir oluyorum.
Şöyle söyleyim ; abla nolur biliyorum de, yüzüklü bir fotoğraf gördüm, nolur biliyorum de diye yalvardım. Nasıl kötü olduysam, bir kaç bana sakin ol, ben üzülmüyorum diye sarıldı.. Sonra bilmiyordum, inanmıyorum ayağına yatınca fotoğrafları gösterdim tek tek. Tarzım böyleydi yani..evet öyle haberim var derdim ben. Söyleyiş tarzı çok önemli. Arkadaşım söylerse hiç yanlış anlamam ama yani kaldıki okdr yıllık geçmiş var aranızda.
Evet canım maalesef seni kıskanan anne mağlubiyete uğramış ve bütün kinini kusmuş. Boşver herkes kendi pisliğinde boğulsun.3 gün sonrası sakin kafayla düşününce; 7aydır annesi benim evliliğime çok imreniyordu. Kızına sürekli bak bu buldu, sen bulamadın, bununki gibi biriyle evlen diyip duruyordu. Çok hırslı bir kadın, sürekli para biriktirip ev alır. Kızı biraz da bu yüzden bu yaşa kaldı, kriterleri arasında mal varlığı olan biri vardı. Yani her şeyin en güzeli, en iyisi onda olacak! Ben de bunu öğrenince, benden kat kat güzel bulduğu kızını bekar biriyle evlendiremedim diye kahroldu sanırım. Ve benden çıkarttı. Yani aklıma bu kadar öfkelenecek bu geliyor sadece. Çünkü ben bu öfkeyle karşılaşacağımı düşünmedim, resmen arı kovanına çomak soktum.
Çok güzel yazmışsınız. Ama işte burada da bir kaç mesaja denk geldim, içimde hep sinsi hafiye sesi yankılanıyor, bak görüyor musun nasıl araştırıyor millet derler ya, o millet benmişim gibi geliyorHayir sanirsin adam mutant, ucube falan da sakliyorlar milletten.. alt tarafi bosanmis bunda devlet sirri yapilacak ne var? Arkadasiniz kraliyet soyundan mi geliyor diyecegim ama onlar da bosanmis gelin ile evlendirdiler cocuklarini.. en yakin arkadasindan su basit bilgiyi saklayip, soylediginde arabeske baglayan adamla arkadaslik yapmak soyle dursun yagmurlu havada su vermem.. madem bosanmis olmak bu kadar gizlenecek kadar sorun teskil ediyor o zaman evlendirmesinler piremseslerini o adamla, sizinle ne alakasi var.. ayyy ne sinir bir arkadas ve ailesi varmis konu sahibi, buna uzelecek zamanini afrikadaki cocuklari dusunerek uzulmeye ayir valla sevap..
Çok güzel yazmışsınız. Ama işte burada da bir kaç mesaja denk geldim, içimde hep sinsi hafiye sesi yankılanıyor, bak görüyor musun nasıl araştırıyor millet derler ya, o millet benmişim gibi geliyor
2 sene sonra bana neden söylemedin deseydi şehri terkederdim sanırım. Aynen bana da o his geldi. Çocuk yapıştı resmen, bi iğreti oldum. Kızın annesini çağırmadan yapılan iftarlar, mesleğiyle ilgili tutarsızlıklar, ne bileyim gülüşü bile tuhaftı.. Bakın siz de yapmışsınız. Arkadaşınız da size hafiye, sinsi, düşman yaftasını yapıştırmamış. Yalnız sadece şunu demiş abla dediğin kişi; bu kadar araştırmadan önce beni çok seviyorsa araştırayım mı diye sorsaydı demiş. İzin almalı mıydım sizceYok yahu ne alakasi var, tam tersi arkadaslar o an ki hisleriyle saglikli bir degerlendirme yapamadigindan genelde birbirlerinden isterler bir bak bakalim diye.. size kendi basima geleni anlatayim, 20 senelik arkadasim bir cocukla cikmaya basladi ama insanin icine bir his gelir ya, bende de o rahatsizlik hissi vardi.. dedim ki arkadasima, bak sana diyeyim orumcek hislerim bu cocukta bir sey var diyor dikkat et.. tabi adim pimpirikliye cikti, ama ben cok saglam arastirdim ki adam evli!!! Aninda soyledim arkadasima ve bitti haliyle.. ona kalsa belki de saf saf kandirmaya devam edecekti kizi, ama edemedi.. arkadas dedigin boyle birseydir, belki de bekarim diye kandiriyordu arkadasinizi, belki de iki sene sonra “not defteri keske o gun soyleseydin” deseydi daha mi az vicdan azabi cekerdiniz? Kiz resmen herkesi kandirmaya calismis, onu icin onemli olan mutlu olmak degil, bekar biriyle evlenmekmis ayagina dolanmis..
kesinlikle iyi niyetli olduğunuz çok belli. Sakın üzülmeyin, siz iyilik yaptınız ama insanlar kendi gibi biliyorlar karşısındakileri. bence üzülmeyin de alttan da almayın, arkadaşlıkta yapmayın artık derim.Şöyle söyleyim ; abla nolur biliyorum de, yüzüklü bir fotoğraf gördüm, nolur biliyorum de diye yalvardım. Nasıl kötü olduysam, bir kaç bana sakin ol, ben üzülmüyorum diye sarıldı.. Sonra bilmiyordum, inanmıyorum ayağına yatınca fotoğrafları gösterdim tek tek. Tarzım böyleydi yani..
2 sene sonra bana neden söylemedin deseydi şehri terkederdim sanırım. Aynen bana da o his geldi. Çocuk yapıştı resmen, bi iğreti oldum. Kızın annesini çağırmadan yapılan iftarlar, mesleğiyle ilgili tutarsızlıklar, ne bileyim gülüşü bile tuhaftı.. Bakın siz de yapmışsınız. Arkadaşınız da size hafiye, sinsi, düşman yaftasını yapıştırmamış. Yalnız sadece şunu demiş abla dediğin kişi; bu kadar araştırmadan önce beni çok seviyorsa araştırayım mı diye sorsaydı demiş. İzin almalı mıydım sizce
E madem kız biz bılıyoruz deyıp konuyu kapatsaymış,adama da fotoğrafları kaldırtmasını soyleyıp (herkesten saklayacaklarına gore fotograflar da kaldırılsaydı)annesine de bısey soylemeseydı. Siz gerekenı yapmışınız samımıyetınıze güvenerek..Bizden saklyacaklarmış, araştırmak ona mı düştü die kızmışlar bana( çok seviyorum onları, bu şekilde anılmayı hiç istemezdim, çok üzgünüm..
Haklısınız, benim öğrendiğime bozuldular. Benim nişamda kınamda düğünümde çok yardımcı oldular bize, hep yanımızdaydılar. Şimdi benim çok sevdiğim, yıllardır hayırlı biriyle evlensin diye dua ettiğim biri benim haberim olmadan evlenecek..hayat ne garip ne çabuk al aşağı oluyor her şeyMadem arkadastiniz o size her seyi seffaf olarak anlatsaydi da siz arastirmasaydiniz.. ben aranizda bir arkadaslik goremedim acikcasi, sizin arastirmanizdan rahatsiz olmus gibi de gorunmuyor onun rahatsiz oldugu konu cok baska belli ki.. geri kafali bir arkadasiniz varmis, aman bosanmis biriyle evlendigim duyulmasin mantiginda.. onun bozulmasinin sebebi bu gercegi sizin ogrenmis olmaniz, size karsi kendini “ezik” hissetmesi.. bu konuda sinsi biri var da bu siz degilsiniz emin olun.. ogrendiginizi bildikten sonra zaten kusecekti sizinle, belli ki hirs yapmis..
Ya di mi annesine de hemen söyledi, çocuğa da hemen fotoğrafları göstermiş. Ya napıyorsun, şştt dese bile anlardım, kelimelere bile gerek yoktuE madem kız biz bılıyoruz deyıp konuyu kapatsaymış,adama da fotoğrafları kaldırtmasını soyleyıp (herkesten saklayacaklarına gore fotograflar da kaldırılsaydı)annesine de bısey soylemeseydı. Siz gerekenı yapmışınız samımıyetınıze güvenerek..
Haklısınız, benim öğrendiğime bozuldular. Benim nişamda kınamda düğünümde çok yardımcı oldular bize, hep yanımızdaydılar. Şimdi benim çok sevdiğim, yıllardır hayırlı biriyle evlensin diye dua ettiğim biri benim haberim olmadan evlenecek..hayat ne garip ne çabuk al aşağı oluyor her şey(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?