Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Sizin dediğiniz gibi çok yakınım olan birisi olsa söylerdim ben de. Dostluk bunu gerektirir. Ama kardeşim yaptı demezdim. Açıkça sosyal medyadan gördüm ve bakmış bulundum derdim.
Mahkeme olayına gelince saçmalamışlar... Adam sizi yada kardeşinizi mahkemeye verirken delil olarak ne kullanacak? Dilekçeye ne yazacak ? Maddi manevi tazminat mı isteyecek
Cesaret edebileceğini sanmam, kaldı ki öyle bir şey olsa bile sizin delilleriniz var zaten. Hiçbir şey çıkmaz kardeşinize de hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Sosyal medyadan açıkça paylaşılmış birşeyin gizliliği nasıl olacak? Hakim ne diyecek aaa sen adamın yeğeninin facesine nasıl bakarsın bu suç seni içeriye atıyorum mu diyecek. Ben adamın sizi korkutmak istediğini ve kızın ailesine karşıda güç gösterisi yaptığını düşünüyorum.

Biraz önce avukat arkadaşıma sordum, sosyal medyadaki hiç bir şey özel hayata girmiyor dedi.

Şu an benden nefret diyorlar. Annesi gece başında bekliyormuş uyurken, kız o kadar ğzülmüş.. hayallerim vardı benim demiş, çocukla arası bozulmuş. Ne yapacağımı bilemez haldeyim..
O zaman kiz resimleri ilk defa sizle beraber ogrendi yoksa bu kadar uzulmezdi ve oglanla da baya kavga etmistir.Eger oglan gercekten mahkemeye verecegim felan dediyse buyuk bi kavga cikti demek ki.Bana sanki ayrilcaklar gibi geldi bu kadar anlatilanlardan sonra.Yoksa biri ogrendi diye bu kadar olay cikmazdi.Sebepti sizi gorecekler bu da cok uzucu.Mahkemeden bi sey cikmaz ama merak etme tabi beyin tumorunden ameliyat olmus birinin boyle uzulmesi insani cok uzer.Bence kizla konusmaya calisin.

Dün telefonu açsaydı keşke o zaman her şeyi söyleyip rahatlayacaktım . Evlerine gitmekten ödüm kopuyor, bilmiyorum gidemiyorum, annem gelmem dedi, eşim seni bu kadar üzemezler, mahkemeyle tehdit edemezler diye parlıyor, onunla da gidemem. Kaldım böyle.

İyide evlenip ayrilmak utanilacak bise degil anlasamaz ayrilir insanlar kaldiki gizlenebilecek birseyde degil en basiti gizlerler tamam ornek veriyorum dugunde kizin akrabasiyla cocugun akrabasi denk duser aman bunun ilk esi lanetti bunda insallah mutlu olur minvalinden bise der cikar ortaya veya o an cİkmaz ilerde cikar birde ben erkek olsam kiz bana ben seni gizleyecem dese git bekar bul derim ayibim yok gunahim yok gecmisimde karanlik birseymis gibi lansesini kabul etmezdim davranislari abarti sagliksiz geldi bana size acip biz duyulsun istemiyoruz sende biryerde soyleme lutfen deyip konuyu kapatabilirlerdi
Daha olan olmus takilmayin ama sizin bir fotograftan yola cikarak hafiye gibi akraba profili gezme merakinizi cok dogru buldugumu soyleyemeyecegim kusura bakmayin
Sizin yerinizde olsaydim karismazdim adam fotografi kaldirmamis veya kaldirtmmissa kizdanda gizlememistir duz mantiginda haraket ederdim

Onu düşünemedim işte malesef. Ben görüyorsam o da görmüştür diyemedim. Desem de bizden saklayacaklarını düşünemedim, görmediler , bilmiyorlar yoksa bu saklanmazki dedim hep. Keşke keşke keşke yapmasaydım

En bozuldukları şey bu onun haddine değildi, neden kızımın özelini bu kadar kurcaladı, resimler buldu, amacı neydi diyip duruyorlarmış.

Kızına banyo yaptirtmayi biliyor hanımefendi, hastane yollarında viran ediyor sizi ama iş buna gelince yok kızımın ozeli bilmem ne. Kendi istediği işlerde kosmaniza karismazken o zaman siz iyi insanken durum böyle olunca kötü oldunuz nazarlarinda. Madem ya uzak dursaydi ya yakın.

Sizin cok kırılgan olduğunuzu da biliyoruz üstünüze geliyorlar uzaktan. Ama hiçbir kimse annenin yerini tutmuyor arkadaşım. O kadincagizin annenizin üzülmesine izin vermeyin. Boşverin gerisini.

İnan şu an annemin üzüntüsü her şeyi alıp götürüyor. Yıkıldı kadın, hiç beklemezdim dedi. Bu kadarını asla beklemezdim diye ağlıyor. Dediğiniz gibi uzak dursalardı keşke, hiç bir şey paylaşmasalardı bizimle keşke, ben de ne hali varsa görsün diyebilseydim, öz ablam gibi onun adına endişelenmeseydim keşke..

Tüm sorun sizin öğrenmenizse asla üzülmeyin.
Yok eğer kız öğrendi diye aile ayağa kalktiysa yine üzülmeyin.

Millet bayılıyor sorun aramaya, günah keçisi seçmeye .
Kız da biliyormuş, kimse yeni bir şey öğrenmedi yani, sadece eski eşin fotosunu ilk kez gördü sanırım. O yüzden üzüldü tahminimce. Bir de bizim öğrendiğimiz, bu kadar hafiye gibi araştırdığımıza üzüldüler tabi. Bilmiyorum, içimde bi yerde hasta bir kızı boşu boşuna üzdün diye bağıran bir ses var

İnsanlar yeri gelir anne baba kardesine bile bazi seyleri soylemezler kendilerine kalsin isterler
Aile dostu cok yakinda olsaniz iki farkli hayat iki farkli hane farkli karakterler sizinle paylasmak istememeleri veya belli bir sure sonra paylasmak istemeleri en dogal haklari cocuklari ciddi bir rahatsizlik gecirmis belki bilipte bu evrede cok laf soz olsun kulagina gitsin stres yapsin istemediler onun icin bizden gizlediler tarzi bakmayin olaya

Bir msj atin ortam kotu senide severim korktumda dedim bilmezsen sonradan uzulursun diye uzulmenede cok uzuldum benden laf cikmaz cikacak olsa sana degil baskasina soylerdim zaten seni gizli sakli kenara cekmezdim kimseye soylemem icinin rahati icinde torenlerine katilmayacagim Allah mesut etsin cok mutlu ol diye sonrada zamana birakin

Bundan sonrada kimseye karismayin zaten bu evlilik evrelerinde biri bise desede olay ciksa gibi ilerliyor hersey nikaha kadar.
onun icin en iyisi gormemek bilmemek duymamak herkesin anasi babasi ailesi var karsi tarafi kurcalayacaksa aile kurcalasin kiz verecekler sonucta bozulsa insana vicdan ne gerek var

Onlar neden 20 yıllık arkadaşlarına sizentalan söylüyorlar gözünüzün içine baka baka. Ailesi biliyor da o naif kuş basıl bilmiyor evlenip boşandığını??? İlginç yani

Onlar neden 20 yıllık arkadaşlarına sizentalan söylüyorlar gözünüzün içine baka baka. Ailesi biliyor da o naif kuş basıl bilmiyor evlenip boşandığını??? İlginç yani
O da biliyormuş. Çocuk ilk gün söylemiş. Ben bunu düşünemedim, ağzını çok aradım ama hayır evlenmedi daha önce demişlerdi. Bize yalan söylemeleri de kız hasta olduğu içinmiş, onun özeliymiş bu. Ay bilmiyorum resmen günah keçisiyim. Şimdi biri duysa, notdefteri söyledi diyecekler

Evlenip ayrilmak ayip bisey mi? Sacmalamislar. Sen insanlik yapmissin bosver. Sucluluk duyacak bisey yok. Sonucta sen ayni durumda olsan sende bunu ögrenmek isterdin. Bence onlar ayip etmis

Ayyyy Allah aşkına ne kadar dramatize ettiler olayı.
Adamı çekip vurdunuz sanki.
Ne kadar cahil ve tuhaf insanlarmış.
Tamam sizle küssünler ama kendi işlerini niye bozuyorlar.
Sizi kötü ilan edip evlensinler.
Ne bu yani?
Bu kadar da harcanmaz insan.
Bir aklı başında insan da yok demekki,size "kızım sen de haklısın",diyebilecek.
Cinslermiş.

Benim iş yerimde de iki kişi evlendi, foto paylaşınca bir arkadaşım dedi ki kızın da mı ikinci evliliği, yoo dedim. Oğlanın ikinci biliyorsundur dedi, bilmiyordum valla dedim. Bu arkadaşımla oğlan üni.den sınıf arkadaşıymış. İş yerimde de kimse bilmiyor. Ama evlendiği kız biliyordur diye düşündüm ve çenemi tutup (zor da olsa) kimseye bir şey demedim. Sonra aaaa limelemon ortalık karıştırdı derlerdi. Evlenip ayrılmak ayıp bir şey değil ama toplum baskısı işte genelde saklıyorlar çevreden, ki bu saklanacak bir şey değil er geç ortaya çıkıyor işte. Bir de hala çenemi tutuyor olmak nasıl zor bir bilsenizzzz Sen de üzülme, kötü niyetle yapmadın, üzülmelerinin sebebi senin öğrenmen miymiş, Allah Allah. Er geç öğrenir birileri zaten, dünya onların sandığından çokkkk daha küçük.

Yorumlari okumadim, bir gelisme var mi bilmiyorum ama ayip etmisler. Hanfendi bilinsin istemezdim diye agliyormus kiyamam. Siz yardim etmek istemissiniz nerden bileceksiniz gizli kapakli isler pesinde olduklarini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…