vicdan azabı çekiyorum..

Burda çocuk sahibi olmayı isteyen,bekleyen, dualar eden kadın varken bu derdiniz çok şımarıkça geldi bana. Bende sezeryan doğurdum ve birgün bile düşünmedim bunu. Panikten bana yada bebeğime kötü birşey olsa “amaaan olsun neticede normal doğurdum/ doğurmaya çalıştım helal olsun bana” demiyecektim neticede. Biraz şükretmeyi ve saçma sapan şeyler yüzünden canımızı sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Allah evladınıza/evlatlarımıza uzun ömürler versin. Yeryüzünde anne olmak isteen her kadına sağlıklı hayırlı evlatlar versinx

Bende iri oldugu icin ayni sizin gibi sezryan dogurdum bende diyorum keske normali zorlasaydim diyede olmus artik olan yapacak bisey yok artik takinti yapmayin bence

Nasıl ya 2 sene olmıs doğalı?Bunu mu dert ettin bacım kendine.Konu sıkıntısı mı çekiyor bdv nedir
Allah başka dert vermesim.

Bu tarz konular açarken keşke sezaryen doğum yapan annelerin psikolojisini dusunseniz biraz... Sizin düşüncenizdeki insanlara ayar oluyorum yeter bı bitin ya... İki sezaryen dogumum ve gayet güvenli bağlanan iki evladım var. Doğurmanin şekli değildir önemli olan,annenin çocuğuna ilgisidir.

bayıldım bu yoruma... Tam kapaklik cevap olmuş, tebrikler...

17 saat sanci cektim, 4 kiloydu bebegim, ustelik gunu gecti 40+4te dogabildi, suni sancisi dk basi tuşesi (alttan bildigin el hatta kol sokulmasi suretiyle açilmana bakiyorlar) derken sezaryen benim icin butun izdirabin son bulmasi oldu.

İki defa kordon dolanmis az daha bekleselermis, ben daha dayansaymisim acil ameliyata alinacak duruma gidiyormusuz.

Sezaryen secenegi buyuk bir nimet, uzulecek bir durum yok bence. Ben ikisinin sıkıntisini da cektim sadece cocuk vajinamdan cikmamis oldu. Nice normal dogum yapanlar gidip 1-2 saatte kurtuluyor mesela. Dogum cok kisisel ve herkesin kendine ozel bir anı. Saglik olsun da, onemli olan o. Saglikla kavusabilmek.

Senin dertler beni geriyor bazen. “Evlat edinenler” başlığına bir göz at. Çok güzel anneler var orada. “Ben doğurmadım ama kalbimde büyüttüm” diyorlar.

Ayrıca yeri gelmişken içimi dökeyim. Kadının kadın üzerinde kurduğu şu baskılar bitsin artık. Nasıl doğurduğumuz, ne kadar emzirdiğimiz, nasıl büyüttüğümüz bizi ilgilendirir. Kimse mükemmel değil, hiçbir anne dört dörtlük değil. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Türkiye’deki kadınların üzerinde yeterince baskı var. Ailede baskı, sokakta baskı, işyerinde baskı. Hiç değilse anneliğimizi baskısız yaşayalım.

en kısa zamanda bir psikiyatri kliniğine gidin çocuğu sağlıklı doğduğuna şükür ediceğine konu açtığı sözde derde bak.

Cok sacma!
Doğum şekliyle anne bebek arasindaki bağın ne ilgisi var Allah aşkına?
Bende vajinal dogum yaptım,cokta zorluk cektim.bebegim emmedi mesela.sorun bağ ise benim hic yok o zaman.ayrica herkesin doğumu guzel gecmiyor.bir sürü dikisim oldu ,ustelik dogumdan sonra anal fissur oluştu ameliyat olmam gerekiyor.her wc ihtiyacı işkence.simdiki aklim olsa sezeryan olurdum ah aptal kafam.cok zorladim kendimi normal olsun diye.kendi başımı kendim yaktım.

Bu işler nasip isi.birsey icinde cok fazla diretmemek gerekiyor.hayirlisi buymus boyle olmus.

Konu sahibi çok tuhaf bir insan. Hemen hemen her konusunu okuyorum ve her konunun sonunda , aşırı takıntılı ve kendini durduk yere çok yoran bir insan diyorum. Takmak için takıyorsunuz çoğu şeyi. Şahsen sizin gibi derin düşünen bir insanla yakın yaşamak istemezdim siz insanı çok yorarsınız

Yapmayın bunu kendinıze bende normal dogum yaptım o kadar zordukı ölüyorum sandım. Ama nasip oyleymıs bende sezeryan istemiştim o an ama almadılar ustelık ayagım kırıktı dızr kadar alcılıydı. Belkı bıraz daha zorlansam o masadan kalkamıcaktım. Doktorun karnıma bastırması ve kesık atmaları ıle dogumum oldu. O yuzden uzmeyın kendınızı

Ben sezeryanla doğum yaptım zorunlu değildi cok bazi sorunlar vardi ama normalde yapabilirdim ama ben kendimde onu görmedim, normal doğum yapsam kendimle alakali psikolojik olarak iyi olamzdm, cinsel hayatım filan biterdi yani benim düşüncem ne kadar sağlıklı değilse sizin zorunlu olmus birseyi olsaydi deneseydim demeniz de değil.

Sağlıklı dünyaya gelmiş Allah'a şükürler olsun demek varken vesveseye kapılıp kendine dert yapma bence her şeyde vardır bir hayır böyle düşün ve mutlu anne ol

16 yıl önce 36+3'de kızımı sezaryenle "doğurdum".

Yeni doğum yapmış olsanız, lohusalık depresyonu diyeceğim ama üstünden de geçmiş 2 sene.

Normal doğum yapan anne de sezaryenle yapan değil mi? Ne demek doğurdum mu bilmiyorum?

Bence terapi alın, sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Kimsenin anneliğimi sorgulamasına izin vermem, siz de sizinkinin sorgulamasına izin vermeyin.

Annelik doğurmakla (normal ya da sezaryen) olmuyor zaten. Annelik bambaşka bir şey!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…