Vicdan azabı :(

Mavi turna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
176
117
53
Selam arkadaslar..Evet vicdan azabi bu duygu artik beni cok yoruyor en ufak biseyde bile vicdan azabi duyuyorum cok büyük olaylara gerek yok tanimadigim birine söylediğim bi söz bile pisman ediyor düşünüyorum sürekli neden bunu söyledim diye.
Mesela bundan bi 5 sene önce olan olayin üzüntüsünü cekiyorum neden böyle davrandim diye ama öyle böyle bi düşünce değil ters davrandigim insanla konuşmadan içim rahat etmiyor.
Eşime şaka yapiyorum yada gerçekten bisey söylüyorum bide yanimizda insanlar varsa hele yandik neden söyledim diye kendimi tuketiyorum ve kurtulamiyorum bu durumdan napsam bi öneriniz varmi..

takilmayin fazla insanlar icinde konusacaginiz zaman dusunmeden konusmayin iyi niyetle bile soylenen soz baskalari tarafindan yanlis anlasabiliyor

Birini aniden sinirlenip kırdığında mı pişman oluyorsun?
Öyleyse normal.
Ama şaka bile yapsan ya da ne bileyim bu kıyafet yakışmamış dedikten sonra vicdan azabı duyuyorsan bir psikoloğa danış çünkü bu normal değil.

İnsan olmak bunu gerektirir, rahat rahat insan kalbi kıramıyorsunuz bundan güzeli var mı..

Aynen öyle en ufak biseyde bile dün bir arkadasim yeni kiyafet aldigini anlatti bakiyim falan demedim dinleyemedim fazla eve dönünce pişman oldum keske ilgilenseydim diye fazla takinti yapiyorum

Biraz bilgi verirmsnz az cok biliyorum ama
En kısa şekliyle takıntı diyebiliriz. 20li yaşlarda ortaya çıkıyor ve tedavisi uzun,zorlu olabiliyor. Geçmişten gelen travmatik bir durum olduğunu söylemişti doktorum. Ben de obsesifim oradan biliyorum. Tedavi görürseniz iyi olur. Bizim burada söyleyeceğimiz hiçbir şey size yardımcı olmaz. Uzman eşliğinde çözülecek bir mevzu çünkü.

Kişiden kişiye değişir fakat bence olması gereken bir tutum sergiliyorsunuz anormallik yok
Yaşım daha küçükken babama karsi ters bi hareket yapmistim iteklemistim aklima geldi durduk yerde günlerce onun derdini cektim gittim babamdan özür diledim adamda şasirdi noluyor nerden cikti diye ama normalmi bunlar bilmiyorumki

Bir çeşit OKB yani takıntı rahatsızlığınız ya da tekrarlayan düşünceleriniz olabilir. Zihinsel geviş getirme de deniyor. Bu bir ayıp ya da suç değil psikiyatriste danışmanızı öneririm

Bu kadar takıp düşünüyorsunuz madem, konuşmadan önce iki kez düşünün laflarınızı tartın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…