Vicdansiz bir anne miyim?

Sevgili missplayful arkadaşım renkli kısım zaman zaman benimde aklımdan geçmiyor değil. Bu konuda hem fikiriz) Sadece bu konu hakkında değil kk da açılan bir çok konu ile ilgili böyle düşünüyorum.

Hanza'cığım "farkında olmak" çok önemlidir.
Sende kendi durumunu farkındasın.
Bebeğine yetmediğini düşünüyorsun ama inan ona senden iyi yetecek biri yoktur.
Ben 27 yaşındayım. Hala anam anam diye ağlarım. Ufacık birşeyde annemi isterim ona koşarım:)
Annelerin yerini kim, ne doldurabilir ki:)
Ayrıca vicdanın yerli yerinde duruyor tatlım. Öyle olmasa şuanki ruh halinden rahatsız olmazdın.

Rabbim sana ve evladına dermansız dert vermesin.
Hep mutlu olun inşallah... Sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah bebeğin

Çok güzel yazmışsınız .

hayır vıcdansız degılsın suan ruhsal olarak sıkıntıda oldugun acıkca ortada ama bunun suclusu o mınık yavru olmamalı......kendını en kısa zamanda toparlanmanı tavsıye ederım cunku yazık olur o bebege.......depresyondan cıkmak ıcın oncelıle yardım almanı tavsıye ederım......bızler anneyız herne olursa olsun ne sıkıntı cekersek cekelım yavrıularımızı ıhmal etmemelıyız fedakarlık budur....

Son düzenleme:

evet anliyorum siz gelecegi net gorebiliyorsunuz herhalde kahin felansiniz.
cok cahilce bir yorum yazmissiniz kac yasindasin 17 felan mi?
niyetleri yanlizca allah bilir arkadasim benim icimi allah bilsin yeter sen kendi kendine yorumlarini yapmaya devam et.
bakicimi tutayim gel sen bak desem kesin gelirsin kosa kosa

merak eden arkadaslar icin yaziyorum
oncelikle psikologdan randevu aldim pazartesi icin.
bugun oglumla cok guzel ilgilendim simdi uyuyor(kendi kendine uyudu)
sabah kahvaltisini yaptirmak istedim ama yanlizca yarim yumurta yedi baskada birsey yemek istemedi bende zorlamadim.oglende corbasini icirdim corbadanda 3 kasik kadar yedi (yayla corbasi). cok az yemek yedigi icin ac kaliyor diye aralarda mama verdim biberonda.vermessem icim rahat olmuyor ac kaldigini dusunuyorum.
ikindiye dogru 1 kase yogurt yedirdim hepsini yedi yogurdu herzaman seviyordu yiyor.
bugun onunla cok guzel vakit gecirdim. ona olan sevgimi tekrar kesfettim.
bana tekrar anne olmanin ne demek oldugunu hatirlatan arkadaslara sonsuz tesekkur ederim.
saniyorum ben bunalimdayim ama gececek bunada inaniyorum.

tabıkı gececek bak guzel ve bence senı rahatlatan bır gun gecırmıssın bebegınle.....bızler nekadar streslı gergın olursak bebeklerımızıde okadar gergın oluyrlar.....ınsallah boyle hatta daha guzel eglencelı rahat huzulu gunlerınız olur bebegınle.....bu bır artıdır.....

Ne kadar güzel gelişmeler. Eminin siz burada derdinizi anlamayan bir çok insandan daha iyi bir anne olacaksınız. Çünkü çoğunda sorunlarını görebilecek bilinç yok.

seni kınamak yada kırmak istemiyorum herhalde çok sıkıntılısın ama o büyüyor bir daha bugünler geri gelmez onunda psikolojisini bozma çok sev onu sarıl öp kokla onun hiç bir günahı yok onu bu kadar üzmeye hakkın yok ben kızım büyüyor onu sevemiyeceğim diye hergün ağlarken sen nasıl böyle şeyler düşünüyorsun yapma yalvarırım onu çok sev onu sen sevmessen bu hayatta kimse sevmez o en çok seni seviyor babası seviyormu?

onu da yerim seni de ben ama yaa...çok sevindim canım oy küçücük mü yiyor o?yarım yumurta üç kaşık çorba... çok çok mutlu oldum o küçüğe verdiğin emekler asla boşa gitmez,evlat çok vefalı bişey ya.anne olmayı bildiğine eminiz zaten çoğumuz senin sadece kötü bir dönemindi o geçti gitti.psikologa da olabildiğince açık olmaya çalış gerçekten işe yarıyor.allah yardımcın olsun.

evet oglumda cok mutlu oldu bugun daha sakin daha ilimli davrandi benim ruh halimi iyi kotu olsun hissediyor sanirim. tesekkur ederim.

Ne kadar güzel gelişmeler. Eminin siz burada derdinizi anlamayan bir çok insandan daha iyi bir anne olacaksınız. Çünkü çoğunda sorunlarını görebilecek bilinç yok.

ben bazi degerleri kavramlari annelige dair bircok seyi umursamamaya baslamisim bunu farkettim. insanin cocuguyla ilgilenememesi cok kotu.ona gereken sevgiyi sefkati verememesi cok kotu en vahimi ona karsi duyarsiz kalmasi.

Okuyunca çok üzüldüm
sıkıntın olmasa böyle davranmazsın diye düşünüyorum
kendini acımasızca eleştire bildiğine göre kötü bir anne değilsin
doktorada gidecekmişsin umarın iyi gelir
bu süreç eminim ki geçici
ailenle iyi ve mutlu olman dileğiyle....

yemek yememe problemimiz var az yiyor bazen hic yemek istemiyor .
zaten bu meseleyede bir ara cok takilmistim neden yemiyor diye cok dusunuyordum doktorumuz oglumun iyi oldugunu soylesede ben daha cok yesin daha fazla kilo alsin istiyorum yemedigi zamanda ona kiziyordum aslinda dogru bir davranis degil ama yese ne olur ben cok mutlu olurum ama yemiyor iste ....

umarim hep boyle devam eder...sevindim hem senin hemde o yavrucagin adina ne kadar mutlu olmustur yavrucagiz o yemesede sen ona pisir ve yedir yemiyor diye yapmamazlik etme farkli seyler pisir bigun yemese yarin yer...hakkinizda hayirlisi olur INSALLAH...doktordanda randevu almissin ilk adimi atmissin INSALLAH hersey yoluna girer...ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...AMIN

buna gerçekten çok sevindim sizin ve bebiş adına.:) ve ben de geçeceğine inanıyorum.

Anne değilim ama aklıma gelen bikaç şey var neolur ukalalık olarak algılanmasın.
Mesela bebeğin sevdiği, severek yediği şeyleri keşfedin hergün başka bir yiyecek deneyin severek yiyorsa onu yapıp yedirin mesela renkli cicili bicili tabak - kaşık kullansanız bu da hoşuna gidebilir daha çok yemek isteyebilir belki yemek vakti oyun vakti gibi olur:)

Canım bu baHSettiğin ileri derece doğum sonrası depresyona benziyor.:26: Hemen bi psikiyatrise görünmelisin...Ve verdiği ilaçları kullanmalısın.

Senin iyi ve vicdanlı bir anne olduğundan bir an bile kuşku duymamıştım...

Endişelerin yavrusu için çırpınan bir anne olduğunu apaçık gösteriyor...

İnşallah zaman içinde bulunduğun sıkıntılı ruh halinden de kurtulursun arkadaşım...

Ne kadar güzel gelişmeler, hem senin hem bebeğin için...
Bir daha 10 aylık olmayacak annesi, şu an dadalar nene ler havada uçuşuyodur, bugünlerin keyfini çıkar...
Yemek sorunundan çekmeyen anne var mıdır acaba? senin anlattığın o bir kaç kaşığı bile yemeden sütünü bile içmeden günü geçiren bebeler var. Olması gereken persantilin altında olan bebeler var. Dr kilosu ve gelişiminin iyi olduğunu söylüyorsa fazla sorun yapma. Diş çıkarma döneminde bebeğin olacak bunlar

cnm sanırım doğum sonrası depresyona girmişsin, bebeğin 10 aylık, yeni doğmuş değil ama bunun için illa yeni doğum yapmış olmana gerek. Ama yardım tıbbi yardım alman psikiyatriste gitmen gerek. Büyük ihtimalle ilaç tedavisi uygulanıcak ama çocuğunun ve kendi mutluluğun bir an önce doktora gitmen lazım. Ayrıca durumun oldukça yaygın hatta Brooke Shields bile doğum sonrası depresyonu hakkında bir kitap yazmıştı. Kızını nasıl duvardan duvara fırlatma gibi hayaller kurduğunu , psikolog ve ilaç tedavisiyle nasıl iyileştiğini anlatmış. Yani durumun çok yaygın, yapman gereken ne kötü bir anneyim, hak etmiyorum bunu gibi düşünceleri bırakıp bir an önce harekete geçmek.

Vicdansız bir anne çocuğnu aç bırakmadığı halde çocuğumla yeterince ilgilenmiyorum diye vicdan yapmaz. Buralara yazıp çözüm aramaz! Normal yapıdaki bir anne özellikle doğumda beyni evrim geçirir, düşüncelerini çocuğuna göre ayarlar (bilimsel olarak kanıtlanmış). Sizin ruh durumunuz normal olsaydı bu tür şeyleri düşünmezdiniz. Ruhumuz da vücudumuz gibi hasta olur, bazen tedaviye ihtiyaç duyar. Tedavi olmaya karar vermeniz büyük bir adım, bence herşeyi düzeltmeye istekli evladını seven bir annesiniz.

kesinlikle normal bi durum değil yardım almalısınız.bu nasıl bi düşüncedir..bu forumda yıllarca evlat sahibi olma arzusuyla yanıp tutuşan kardeşlerimiz var bi açıp okuyun bence yazılanları..konu minik bi bebek olunca çıldırmamak elde değil.minik bi melek o daha.henüz 2 aylık anneyim yeni tattım bu duyğuyu ama yavrumun canı yansa dünyayı yakarım kısaca öle söyleyeyim. rabbim yavrularımızı bize bağışlasın inş...tüm annelere sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…