- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 42
bebeğini sevdiğini söyleyen bir anneye nasl evlatlık vermkten bahsediyorsunuz.sorunları var farkında değilmisin
tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım
tabıkı arkadasın psikolojısı normaml değiil
ama ilk satırlarınıza ıtafen ; 1 aylık bebek daha kolaydır dıyorum.18 aylık bebek annesı olarak altına ımzamıda atarım
.
acikcasi o cocugun yerinde olmak istemezdim suan,
ilgisini esirgeyen ve cocugun karnini doyurmaktan aciz bir anne
kendinize gelin ve o cocugun piskolojisini bozmayin!
Annesi varken Annesizlik yasayan bir bebek, ne bahtsiz bir yavru
Ben kolaydır zordur demedim ki...
Konu bebek bakımı kolaydır ya da zordur da değil...
Bir annenin depresyonu..
Yazdıklarınızdan bebeğim 10 aylık olunca, tahammülsüz olacağım yorumunu mu çıkartmam gerekir...???
Merak etmeyin, 2 kardeşe baktım ben... 2 tane de yeğenimle annesinden fazla ilgilenmişimdir...
Konu sahibi yazdığın son mesajda, bazı şeylerin farkına varmana sevindim....
Güle güle büyüt bebeğini...
Hamile kalıp doğum yapıncaya dek daha önce duyduğum doğum sonrası depresyon denilen durumun abartı olduğunu sanıyordum...
Ço zor bir hamilelik geçirdim..Aylarca hastanede sadece wc ye giderek ve sürekli yatarak,atlattığım her gün için Allaha şükrederek....Erken doğum yaptım...2 hafta küvezde kaldılar...Hem prematüre hem de ikiz bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bilir...Hastaneye annem ara sıra geliyordu..Döke saça yemek yemeye çalşıyordum..Doğum sonrası annemin pek yardımı olmadı bana...İki küçük prematüre,devam eden sezaryan ağrılarım,tecrubesiz bir anne..Ve ben de geçirdim o depresyonu....Biri gelse 2-3 saat baksa ,uyusam,dışarı çıkıp nefes alsam diyordum....Şimdi yorumlara baktım da olumsuz düşünenlerin geneli ya henüz bekarlar ya da henüz çocuk sahibi olmayanlar...Veyahut çocuğu olup etrafında anne,kayınvalide gibi yardım edeni çok olanlar.....Yaşamayan anlayamıyor....Bir annenin çocuğuna karşı daha verimli olabilmesi için muhakkak ara ara dinlenmesi,dinlendirilmesi gerekiyor..Dinlenemediğinde insanda aşırı yorgunluk,bezginlik oluyor...Ben çareyi 0-2 yaş gurubu kreşe vermekle buldum..Böylece yemek yiyebilmek,yemek yapabilmek,dinlenebilmek için zamanım oluyor artık...Bebeklerimi eve gelinceye dek özlüyorum,kreşi gün içinde sık sık arıyorum..Dinlenebilmiş olduğum için ruh halim daha iyi oluyor....Bebeklerim de ruh sağlıkları gayet yerinde neşeli,zeki çocuklar çok şükür...
"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen cevizin hepsini kabuk sanır....."
evladi ile ilgilenmek istemeyen bir anne UZAKTAN sevmek istiyorsa EVLATLIK versin
sorunlari varsa da doktora gitsin, buraya danisti herkez doktora piskologa git dedi hala icimden ilgilenmek gelmiyor bebekle diyorsa
ne hayir gelir bu anadan????
.
Hamilelikde bile depresyon oluyor. yaşadım biliyoum bu durumu.evlendim hmn istemeden hamile kaldım. yabancı bir şehire gelin geldim.hersey yabancı sana.ve evlendiğin gibi hamilesin !! garip bi çıkmaz giriyor insan.ilk zmnlar çok kötüydüm bebeğimi istemedim çok erkendi bana göre eşimde hiç sevinmiş gibi değildi. gecelerce ağladım istemedğim için. 2 aylık evliydim daha 4 haftalık hamile idim. birde üstüne mide bulantıları başladı sürekli yatıyordum hiçbişi yiyemiyordum. eşim işe gidip geliyordu ben yatıyordum yinemi yatıyorsun diyordu ve sorunlar oluyordu.hastanede bile kaldm bulantıda bu dönemde aldırmayı bile düşündüm. alışamadım onun içimdeki varlığına.taki ilk kımıldamasını hissedene kdr. garip bi duyguydu. işte o an hersey bitti bnm için. Şükür ettim rabbime verdiği için.insanlar arayıp bulamıyor ben aramadan buldm die.
ve şimdi çok pişmanım istemedğim için.zaman zaman ağlıyorum bu yüzden kızıma bakarken utandığım bile oluyor.
suan 6 aylık ama hamilelikde dahil çok zor dönemler bunlar.
suanda bunları anlatrken bile gözlerim doldu.
hanzada atlatır bunları zamanla inş.
bizmnlar istemedğim suan onun için deli olduğum balımEki Görüntüle 246816 Eki Görüntüle 246817 Eki Görüntüle 246818 Eki Görüntüle 246819
evladi ile ilgilenmek istemeyen bir anne UZAKTAN sevmek istiyorsa EVLATLIK versin
sorunlari varsa da doktora gitsin, buraya danisti herkez doktora piskologa git dedi hala icimden ilgilenmek gelmiyor bebekle diyorsa
ne hayir gelir bu anadan????
.
aleyna balımın adıçok tatlı bi bebişiniz var adı ne.)
Bazı yorumları gerçekten anlayamıyorum. Bir bebeğin hakkını müdafaa ettiğinizi sanıyorsunuz sanırım konu sahibinin üstüne giderek. Oysa tam tersi etki yapabilir. Siz annesinin psikolojisini daha çok bozarsanız, bundan bebeği de etkilenecek ve dolaylı olarak siz de o bebeğe zarar vermiş olacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?