O kadar kolay değil ki işteEvliliğiniz bu kadar pamuk ipliğine bağlıysa bitsin kurtulun ,
Kasmaya gerek yok derim
Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyorEşiniz neden memleketine gitmek istiyor?
Memleketteki yaşam şartları ile çalıştığınız yerdeki yaşam şartları arasındaki farklar neler?
Sadece kendinizi düşündüğünüzden dolayı gitmeyi istemiyorsanız yapmayın derim, bencillik olur. Hem belki sandığınız gibi kötü olmaz. Önyargılı olmayın, hayat şartlarınızı kolaylık ve zorluklarını düşünüp ortak bir karar vermeye çalışın bence.
Ele kolay geçmeyecek bir fırsat, gitmeniz şartsa.
Uzak değil ve ikinizde çalışıyoruz.Bulunduğunuz yer ile memleketinizin arası ne kadar bir mesafe? Çok uzak değilse düzeninizi bozmayın
Ah evet belirtmem gerekirdi benim de,teşekkür ediyorumBecayiş ; aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri
Yeni ögrendim
Kendimi düşünsem aslında gitmem gerekir çünkü ailem de memleketimde tek düşüncem evliliğimde biraz daha otursun istiyordum herşey mesafeler olunca insanlar da daha mesafeli oluyor eşim bu mesafeyi ayarlayamıyordu oradayken,şimdi hiç değilse insanlar ona mesafeli olduğu için o da mesafeli davranabiliyor
Kesinlikle burada sıfır sorun yaşıyoruz diyemem ama memleketteyken yaşadığımız sorunlara göre çok daha az oluyor,huzurla nefes aldığım süreler daha uzun.Memleketteyken daha yakın ilişkiler kuruluyor mecburen ve beklentiler artıyor,ben bu beklentilere yetişemiyorum.Ve yaşadığım şehir beni mutlu eden bir şehir tüm bunları ele alıp memlekete dönmek kaos gibi geliyor banaTabiki evliliginizi yani kendi yuvanızı düşüneceksiniz.. bulundugunuz ilde kalın bence kaynana kayınbaba vs bir sürü sorundan uzak olmak bulunmaz bir nimet.. ne kadar uzak o kadar iyi
Düzelme oldu ana bunu tamamen farklı ilde olmaya bağlıyorum çünkü bir bayram ziyaretine gidince bile eşim bambaşka oluveriyor memlekette otururken yaşadığımız sıkıntıların aynısı dönüp geri geliyor eskisi kadar şiddetli değil ama işte bıradayken birbirmize daha sıkı kenetleniyoruzevet simdi eski konunuzu okudum, ama düzelme var demissiniz. nitekim sorunlarınız farklı ildeyken de devam etmis daha önce. belki oraya gidince düzelme devam eder, elinizden geleni yaparsınız kurallar koyarsınız. bence önyargılı olmayın ve şartlarınızı değerlendirin.
Eski konumda ufak bahsettiğim sorunlar,eşimin daha geleneksel düşünce yapısına sahip olması benim daha rahat olmam.Eşimin tahammülsüz davranması vs.Tek sorunumuz akraba sorunları esasen,halamda niye az oturduk dedeme su içerken niye ikram etmedin dayıma niye ters cevap verdin gibi şeyler.Neden memlekete gidince evliliğiniz kötü gidiyor? Sorunları açarsanız daha iyi öneriler alabilirsiniz bence. Sonuçta evliliğin ilk yıllarında kavga sebebi olan şeyler ileri dönemlerde idare edilebiliyor veya bazı şeyler de daha fazla sorun olabiliyor. Tam olarak gitmek istememe sebebinizi öğrenmeden akıl vermek çok güç.
Düzelme oldu ana bunu tamamen farklı ilde olmaya bağlıyorum çünkü bir bayram ziyaretine gidince bile eşim bambaşka oluveriyor memlekette otururken yaşadığımız sıkıntıların aynısı dönüp geri geliyor eskisi kadar şiddetli değil ama işte bıradayken birbirmize daha sıkı kenetleniyoruz
Teşekkür ederim,kendimi daha iyi hissettim gerçektenAilelere yakın olunca illaki problem çıkar, illaki ama. Gitmek istemiyor olabilirsiniz, normal.
Ayrılıp ayrılmamaya karı koca olarak karar vereceksiniz, gitmek istememek sizi bencil ya da vicdansız yapmaz.
Evet bunu daha önce konuşmuştuk tamam diyip kabul etmişti aradan bir kaç ay geçip becayiş yapmak isteyen kişi de arayınca tekrar aynı süreci yaşamaya başladık,konuşmuştuk bunu aslında ama tabi ki içinde kaldı demek ki bu sefer ben kendimi kötü hissediyorum.Sanki tek başıma mücadele ediyormuşum gibi hissetmek çok zor,halbuki herşeyi biliyor işin temeli aslında o şehir bu şehir değil.Evliliğin temelinde bu ayrım yatıyor,bunu tolere etmek bizi zorlayan.Nefsi olarak da çok ağır onun ailevi yetişme türünden ötürü onu mahrum bırakmam ve benim de mahrum kalmam.Şimdi uzaktaykeb herşeye hoşgörüyle bakabiliyorum ama gidip de sorunları yaşadıkça bunu yapmakta zorlanıyorum.anlıyorum ama becayiş iptal olursa eşiniz yine size karşı tavır alip sorun yaratacaksa anlamı olmaz. karşınıza alıp konuşun o halde, korkularınızı çekincelerinizi ve orada kalmak isteme sebeplerinizi paylaşın. belki size hak verir ve ikna olur.. kolaylıklar diliyorum. hayırlısı olsun sizin için.
Bende bilmiyordum konuyu tam anlamamıştım bu yüzden sağolBecayiş ; aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri
Yeni ögrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?