Vicdansız hissediyorum kendimi

Aynı durumu yaşamış biri olarak yazıyorum, eşimde becayiş için uğraştı yıllarca, en sonunda tayin hakkı doğdu ve anında memlekete tayin istedi.
Ben asla istemedim, köyü olacak dedim ama merak etme dedi.
Ne oldu peki kötü oldu, orda ki huzurumu in zerresi kalmadı.
Asla kabul etmeyin asla

Bu durumda ben gitmem. Herkes memleketinde yaşayacak diye bir şey yok ki.

Kararım içimi acıtıyordu ama bu mesajlar beni rahatlatıyor teşekkür ederim
Estağfurullah, ben kendimi sizin yerinize koyarak yazdım, asla mutlu olamazdım ve biz de huzursuzluk yaşardık eşimin memleketinde olsak. Kaldı ki büyük şehrin imkanları her zaman daha iyi bence, inşallah sorunları geride bıraktığınız zaman çocuk sahibi olmak isterseniz onun eğitimi için de önemli olacaktır. Anne-babamız hastalanırsa muhabbetini açarsa eşiniz o zaman da burada tedavi ettiririz, burada imkanlar daha fazla deyip geçin, dünyada kimin kimden önce hastalanacağının garantisi yok ki sonuçta. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bir gün boşanırız zaten diye bir hissiyatınız varsa eşinizin becayiş hakkını kaçırması kötü olur
Bir de bu durum var tabi

Tek korkum bu,tek çabam sallansa da yoluna sokmak bir şeyleri
İnşallah yoluna girer sizin sorunlarınız da
Çok iyi anlıyorun sizi

O zaman aile birliğiniz için asla oraya gitmeyin sanırım size vicdan yaptırıyor ben eşime demiştim ki artık biz evlendik şuan bizde aile olduk ve bizim ailemizden önemli başka bir şey yok. Bence kesin sert bir konuşmayı hak ediyor eşiniz üstünü de örtmeyin inceldiği yerden kopsun erkek adam bi de çetele mi tutuyor ya o şekilde olmaz

Bu durumda ben gitmem. Herkes memleketinde yaşayacak diye bir şey yok ki.
Eşime göre köklerime saygısızlık ediyormuşum,sadece memleketime artık evliliğin sebebiyle de değil genel manada da gitmek istemiyorum.Tek cezbeden yanı ailemin orada olması başka da beni mutlu edecek bir tarafı yok.

Tek korkum bu,tek çabam sallansa da yoluna sokmak bir şeyleri
İnşallah yoluna girer sizin sorunlarınız da
Çok iyi anlıyorun sizi
Bizim sorunlar eşim buraya gelince kendini bekar zannetmeye başlaması, arkadaşlarla takılma, geç gelme, ilgisizlik ki dibimden ayrılmayan bir insandı. Evle ilgili sorumlulukları babasından bekleme falan.
Sayfalar dolusu yazabilirim.
Bunu birebir yaşayan bilir, o yüzden sizi anlıyor ve bu kadar net yazıyorum. Vicdan yapmayın hiç.

Eşimin aileci tutumu çok k yüksek,bana şimdiden ailem hastalansa sen ilgilenmezsin benim de ilgilenmeme karışırsın diyecek raddede resmen vicdanıma oynuyor

Bir gün boşanırız zaten diye bir hissiyatınız varsa eşinizin becayiş hakkını kaçırması kötü olur
Bir de bu durum var tabi
Bunu da açık bir şekilde belirtiyorum beni ğzen şeylerden biri de bu onu evliliğim ve memleketi arasında bırakıyor olmak.Ben evliyken seninle artık memleketimde yaşayamam en azından şimdilik bi on sene sonra evliliğimiz oturur elimize fırsat geçerse düşünürüm ana derdin evlilik değil memleketse de ben sana engel olmak istemem hakkını kaçırma da dedim

Bu mesele ilk çıktığında çok sert konuştum zaten ama artık yalama oldu sanıyorum ya evliliğin ya sülalen çıkışı bile yaptım.
Sonrasında konuştuk dedim bak gidelim tamam ama hiçbir şekilde benden beklentin olmasın,beni rahat bırak oturduğumı kalktığımı laf etme dedim
Zor gelmiş olacak ki gitmemeyi kabul etti
Tekrar oradaki becayiş yapacak kişi arayınca da duyguları depreşti yine beni sıkıştırıyor

Eşimin aileci tutumu çok k yüksek,bana şimdiden ailem hastalansa sen ilgilenmezsin benim de ilgilenmeme karışırsın diyecek raddede resmen vicdanıma oynuyor

Ailem ailem ailem.....
Deli oluyorum bu erkeklerin ailem lafına...
Siz ailesi değil misiniz ?
Ya da bu kadınlar ağaç kovuğundan mı çıktı ?
Sorun çıkacağını bile bile gitmek neden, beni gözden çıkardı o halde diye düşünürüm
Bir de şu var ki şu an uzak kalarak yaptığınız şey sorunun üstünü örtmek, aslında çözüme ulaşmış değilsiniz
Bunu bile bile evliliği yürütmek zor, yani oraya gidersek yine kötü olacak gerçeği insanı bence daha fazla yıkan bir durum
Hiç bir kadının hastalığa, düşkünlüğe kayıtsız kalacağını düşünmüyorum ama eşinizde bu potansiyel var demek kişi kendinden bilir işi. Bence gidin memlekete bu sorunlarla yüzleşin hatasını anladı anladı anlamadı yolunuza bakarsınız.
Şimdi gitmezseniz ömür boyu bunun dırdırını çekeceksiniz o da başka bir sorun, bence gidin ip kopsun palan düşsün herkes görsün ne olacağını

Ahh tabi bir de onlar var ben onları göz ardı ettim hep
Memleketteyken evde durmuyordu ki çoğu zaman ya akrabalarla görüşmek için beni de zorlar olmuyorsa arkadaşlarıyla buluşuyor yada ailesi bilmem kimi otogardan alsın diye çağırıyor yada bir davet oluyor yardım etmeliyiz dürtüsüne dğşğyor vs vs.
Yaşadım bunları o yüzden geri dönmek tam bir kabus benim için

Aile üzerinden sorunlar yaşayıp şimdi bile bile ailenin yanına dönmek, evliliğinizi ateşe atmaktan başka birşey değil.

Vicdan yapacak da birşey yok, kesinlikle kabul etmeyin böyle birşeyi.

Becayiş ; aynı görevi yapan iki devlet görevlisinin anlaşarak bulundukları kenti karşılıklı olarak değiştirmeleri
Yeni ögrendim

Tarih dersi de mi görmediniz ortaokulda lisede ya. Erkekler bu kadar cahil degil vala bu siteye girdikce sinirlerim bozuluo kadinlarin cehaletine. Ama gene de giriorum bu da benim mallığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…