Vicdansız hissediyorum kendimi

O kadar haklısınız ki
Sadece kendimi hazır hissetmiyorum buna
Ayrılsak o çevre baskısı küçük şehirde yaşama sıkıntısı
Ayrılsam bile burada kalayım kafa dinlerim düşüncesi aklımın bir köşesinde hep

Aile üzerinden sorunlar yaşayıp şimdi bile bile ailenin yanına dönmek, evliliğinizi ateşe atmaktan başka birşey değil.

Vicdan yapacak da birşey yok, kesinlikle kabul etmeyin böyle birşeyi.
Yaşasın,çok teşekkür ediyorum gerçekten
Çılgınlar gibi ihtiyacım olan haklıyım dürtüsünü bana geri kazandırıyorsunuz

Tarih dersi de mi görmediniz ortaokulda lisede ya. Erkekler bu kadar cahil degil vala bu siteye girdikce sinirlerim bozuluo kadinlarin cehaletine. Ama gene de giriorum bu da benim mallığım.
Becayiş kelimesinin manasını bilmemek cahillik değil bence arkadaşım
İlgi alanı yada yaşanmışlıklarla alakalı bir olay bu,insanlar esnaf ev hanımı olabilir ve açıkçası öyle olsam, duysam da hatırımda kalmayacak bir kelime olurdu.
Malum algıda seçicilik.
İnsanları bu şekilde yargılamanız kırıcı,üzücü.Gerek de yok zaten

Gitmeyin huzurunuz için.

Teşekkür ediyorum,yaşasın kadın gücü
Hem huzurum hem ruh sağlığım için gerçekten
Okuduğum kadarıyla eşiniz hala sizi değil kendisini ve ailesini düşünecek kadar bencil.
O yüzden kendinizi feda etmeyin.

Biz ve ailelerimiz İstanbul'da yaşıyorduk. Sırf onlar huzurumuzu kaçırıp psikolojimizi bozdukları için onlardan kaçıp küçük bir şehire yerleştik. Hiç olmadığımız kadar huzurluyuz.

Keşke keşke keşke evliliği için böylesi bir çaba gösterse o zaman dönmek istediğinde bu kadar gözüm korkmazdı
Vicdan yapmamın en büyük sebeplerinden birisi de böylesi bir fırsat bulmak zor olacak o bu kadar ailesini düşünüyorken neden ben ailemden mahrum kalayım gibi.

Olsun.
Siz yine de kendinizi feda etmeyin.
2 yıl size eziyet etmek yerine iyi geçinseydi bu hakkı kaçırmayacaktı.

Bırakın o zaman size yaptıklarının acısını böyle yaşasın. Ektiğini biçsin.

Ha çok ısrar ediyorsa o gitsin, hafta sonları evinize gelsin, eğer ailesinin yanındayken sizi unutmazsa.

Gitmeyin kalın.

Uzaktayken de zaten herşey güllük gülistanlık değil zaten,ben tatilde ailemin yanında kalırken bile diken üstündeyim sürekli bir kayınvalidemlerden için onlara gittin mi yokladın mı bilmem ne hadi onu geçtim bayramda memlekete gelecek bende annemdeyim bekliyorum işte hatt be yemek yapalım sana filan diyorum direkt oraya mı geleceğim ki diyor? E sen bilirsin diyorum,hep aynı şeyi yapıyormuşum düşünceli olsam gidip kayınvalidemlerde onu beklesem daha iyi olurmuş.Adam tercih yapmak zorunda kalmak istemiyor resmen,ben utanırım ailemden kocam geliyor diyip çıkmaktan.Gelirsin on dk oturursun sonra birlikte gideriz annenlere diyorum,bunu bile çözmek çileyken aynı memlekette yaşamaya devam etmek evliliği uçuruma sürüklemek demek benim için

Düşünmeniz bile hata. Hiçbir avantajı yok. Aileler ileride hastalanırsa vs demesi de mantıksız. Bir kere geleceği Allah bilir. Ayrıca 2 çalışan insan ne yapabilirsiniz. İşi mi bırakacaksınız? Pratiği düşününce hiçbir mantığı yok. Karşıdaki insan da sizin sorununuz değil. Başkasını bulsun.

Siz hala aile olamamışsınız çünkü eşiniz sizi benimseyememiş.
O yüzden hiç üzülmeyin, vicdan yapmayın.
Eşiniz konuyu açarsa işte kapı, bu da sapı. Gitmek istiyorsan güle güle deyin.
Ve tedirgin değil güçlü olun bundan sonra. Gerekirse ailesinin yanında kendinizi savunun. O kahrolsun siz keyfinize bakın.

Gitmemeye haklısınız

Aynen öyle teoride mantıklı ama pratikte uygulanabilirliği asla yok,bi gidelim daha mutlu olabiliriz belki ne biliyorsun diyor

Savunma konusunda sıkıntı yok zaten sözümü esirgeyen yada çekinen bir tip değilim hatta bu yönüm de onu çileden çıkarıyor.
Babam beni her zaman herşeyi bil öğren kızım diyerek yetiştirdi,kimseye muhtaç etmedi.
Bu durum bazen eşimin zoruna gidiyor,kabullenemiyor.
Hala eski gelenek görenek kafasında ve çok çakışıyoruz diyorum ya su içerken ilk önce dedesine ikram etmedim diye söylendi
Yahu arkadaş istiyorsa söylesin bu kadar sıkmaya ne gerek var kendini
Ha ikram etmedim diye dr sorun yapacaklarsa keyifleri bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…