Vidansızlık mı yapıyorum ?

heidi81

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
225
94
323
Ankara
Nasıl anlatacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum ama kardeşimin 3 hafta sonra isteme olayı olacak. Ama ben o kadar mutsuzum ki mutsuz olduğum için de vicdanım çok rahatsız. Ben 32 yşındayım 1.5 sene önce nişanlımdan ayrıldım o günden beri adeta hayata küstüm. Bir taraftan tüm arkadaşlarımın artık evli çocuklu olması bir taraftan yaşadığım ayrılık acısı nerdeyse ağlamadığım gün yok gibi. Biliyorum bazılarınız diyecekki herşey evlilik mi. Evet belki haklısınız ama artık evden çıkmak bile istemiyorum . Zaten çıktığımda görüşecek bir arkadaşım bile yok bütün arkadaşlarım artık farklı hayatlar kurdular. Tüm bunların üstüne bir de benden kaç yaş küçük kız kardeşimin evlenmesi gelince kafayı yemek üzereyim. O günü düşünmek bile bana bir kabus gibi geliyor. Sanki herkes bana acıyacak arkamdan konuşacakmış gibi geliyor zaten çok sulugözüm o gün ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Ağlamak istemiyorum ama kendime nasıl hakim olacağımı bilmiyorum. Kendi mutsuzluğumdan kardeşimin mutluluğunu yaşayamıyorum. Zaten nişanlımdan ayrıldığımdan beri evdekilerle iletişimim de nerdeyse yok denecek gibiydi mecbur olmadıkça konuşmuyordum. Ailemin bu ayrılkta hiç suçu olmamasına rağmen ilk başlarda bu evliliğe soğuk baktıkları ve hep olumsuz konuşmaları nedeniyle onları suçladım galiba bilinç altımda. O evdeki hayat dolu benden eser kalmadı. Kardeşimle de şimdiye kadar ilişkisi hakkında tek kelime konuşmadım iki yabancı gibi olduk. Bir ara nişamlımla tekrar görüşmeye başladığımda kardeşim ne senin doğru düzgün bi işin var ne onun nasıl geçineceksiniz gibi bir cümle kullandı. Nişanlımda ben de özel sektördeydik ve kardeşim ve erkek arkadaşı memurdu. O cümleden sonra çok mutsuz oldum bir anlamda bizi düşük gördü ben de ona herkes sizin gibi şanslı değil memur olsun diye bağırdım. Sonra özür diledi ama bu sözleri de kulaklarımdan hiç silinmedi. Vicdanım o kadar rahatsız ki anlatamam. Mutsuzum ve onun mutluluğunu da paylaşamıyorum. Benden nefret ediyodur eminim neden benim ablam böyle diye. Ne olur bana bi akıl verin napıcam ben (((((

Son düzenleme:
senı cok ıyı anlıyorum, nerededeyse aynı seylerı bende yasadım ( yasıyorumda .. resmen kardeslerımın mutlulugunu kıskanırken yakalıyorum bazen kendımı

açık konuşmak gerekirse sen kardeşini kıskanıyorsun sanırım.hani ben evlenemedim o evlenecek diye.ama kendi öz kardeşine karşı nasıl bu duyguları hissediyorsun.insanın kısmeti ne zaman kendini bulur bunu bilemezsin benim bir sürü kuzenim var 30 lu yaşlarda hala evliliği düşünmeyen hatta ilişkisi bile olmayan ama gayet hayatlarından memnunlar.erkekden bol ne var soruyorum sana.biraz kendini at dışarılara giyin süslen yanında biri olması şartmı akrabandan birileriyle gez evde otura otura sevgilimi yapılır ayol...........titre ve kendine gel canım üzülme üzme...

Evet belki kıskanıyorum ama içinde kötü niyet olan onun kötülüğünü isteyen bir kıskançlık değil. Konu bir erkek değil kaldı ki bir sürü erkeğin olduğu bir yerde çalışıyorum ama insan belli bir yaştan sonra çocuk ve yuva istiyor. Ben hep en yakın arkadaşlarımın mutluluğunu izledim şimdiye kadar. Ama kendi evime girdim bi şekilde ailemin varlığı yetti ki çok şükür çok huzurlu bir ailem var. Ama şimdi en yakınımdaki (şu anda aramızda kopukluklar olsa da kardeş can yarısıdır ) insanın yuvadan uçup gittiğine şahit olucam. İnsanların önünde nasıl mutlu gibi davranıcam bilmiyorum çünkü acı çekiyorum.

bence zorda olsa o gün kardeşinin yanında olmalısın yaşadıkların çok zor anlıyorum ama suçlusu kardeşin değil .senin yaşadıklarının bir benzerini ben de yaşamıştım o yüzden kardeşini üzme derim yaşananlar unutulmuyor

bizde ablamla yaşlarımız yakındı o yüzden arkadaş gibi olmuştuk liseyi aynı sınıfta okuduk hatta üniversitede bile aynı bölümü kazandık aynı sınıftaydık öğretmen olduk aynı ildeydik ve ailemizle kaldık yani anlayacağın hiç ayrılmadık ama iş evliliğe gelince ablam evliliği istemedi ama benim evlenmeme de karşıydı ne zaman biri girse hayatıma evleneceğim diye her gün ağladı bende onu üzgün görünce ayrıldım yada eve gelen görücülere çıkmadım bende her kese evlenmeyeceğimi duyurdum zaten daha sonra görücü olarak kimse gelmedi :) böyle 4 yıl geçti ablam ne evlendi nede benim evlenmeme razı oldu sonra ablam biriyle tanıştı 2 yıl çıktı ben yine bekledim bende önce evlenmeyecen dedi ben onu çok sevdiğim için üzülmesin diye ondan sonra evlenmeye karar verdim tanıştığı kişeye çok güvenmediği için onu tanımak adına evliliği düşünmedi ona tam güvenince evlenirim dedi bende artık ben evlenmeye karar verdim abla deyince ilk ben evlenmeyim diye o kişiyle nişanlandı bende birisiyle tanışmıştım onunla nişanlandım ama nişanımda hep suratı asıktı tavırları farklıydı ve kına gecem ve düğündede yüzü gülmedi ve benim aklımdan hala çıkmaz bu yaptığı nişanım ve kına gecemi burnumdan getirmişti malesef (

yani diyeceğim kimse kimsenin hayatına karışmamalı ve etkilememeli diye düşünüyorum mutluluklar en güzel şekilde paylaşılmalı kardeş kardeşin yanında olmalı

herkesin kaderi farklı yazılmış be canım..bi gün olur hayatının yönü değişir kısmetin sana gelir o zamanda sen dünyanın en mutlu insanı olursun..kardeşinin mutluluğunu paylaşmalısın.çünkü bi daha o günün tekrarı olmayacak.içinde kalmasın.unutma iyi başlayan herşey iyi gidecek diye bişey yok.veya hep kötü gidecek diye de..hayata dön bir an önce..bi daha dünyaya gelmeyeceksin.sen bişey bekleme hayat karşına ne çıkaracaksa yaşa ve gör..mutlaka evden çık ve bir işe gir..bizde memur değiliz ölelim mi yani.herşeyimiz de tam..kendine değer ver

Bence senin en büüyük tedirginliğin insanların bakışları. Ama bunu da dert etme çünkü sen dert ettikçe insanlar daha çok üzerine düşmeye başlarlar.
Hem Allah korusun ama kimin daha iyi bi kısmeti olacağı belli olmaz.
Belki de kardeşinin bu sürecinde nişanda yada düğünde biriyle tanışcaksın ve birden kısmetin açılcak.
Ancak bu zamanlarda asık suratla kim ne dicek diye dolaşırsan kimse sana bakmaz
O yüzden silkelen ve bu anların tadını çıkar.

canım kardesını kıskandıgını dusnmuyorum .
yazdıklarına bakılırsa cevrenın sana bakıs acısını kafana takıyorsun.
ama bence hıc takılma derım .
mıllete gore yasamıyoruz mıllete gore de karar vermıyoruz .
hayata kusmek yerıne gıyın suslen eglenmene bak derım.
eve kapama kendını aktıvıtılerın olsun .
elbet bır gun senın de karsına hayırlı bır kısmet cıkacatır.
yarını degıl de anı yasamaya bak derım .
emın ol o zaman cok daha mutlu olursun

Son düzenleme:
Hayatın insanlara neler getireceği gerçekten belli olmaz.
Kardeşini kıskanmıyorsun, insan içine çıkmaktan çekiniyorsun. Küçüğü evlendi büyüğü evde kaldı demelerinden korkuyorsun.
Ama böyle bir dünya yok, çıkar aklından. Kimseyi ilgilendirmez. Kendine çekidüzen ver.
Gez dolaş, açıl.
Sana bir örnek vereyim.
Staj yaptığım kurumda ki müdürümüz, 38 yaşında internetten tanışıyor. Adam yurt dışında bu arada. Bir gün aralarında bir konu geçiyor.
Bayan müdürüm diyor ki ben hala değerlerimi koruyorum. Adam aynı hafta çıkıp Tr ye geliyor ve nişan yapıyor. Temelli Tr ye yerleşiyor.
Ve kendi ülkesinde işi evi her şeyi varmış. Gerçekten nasibin kısmetin nereden geleceğini bilemezsin.
Rabbine sığın, yüreğine ferahlık vermesi için dua et.
Yoksa böyle bunalımla ömür geçmez.

bence o gun geldıgınde mutlu gorunsen ıyı olur etraftakı herkes aglarsan yada dalıp gıdersen surat asarsan asıl arkandan kardesını kıskanıyo cekemıyo vah vah evde kaldı der.aklını basına topla kendını sılkele hayatına devam et o yasta tek bekar sen degılsın yada ayrılan.onemlı olan sen kendını nasıl goruyorsun.ayrıca hemen kardesınle konus duygularını ac ona.baskaları farklı seyler konusabılır.kardes dıyorsun ayrıca kırgınlık beslemenı hos goremem ne derse desın.hem kız sana bıseyler anlatmaya calısmıs ne var kı bunda senın gelecegını dusunmus.abartmıssın.ayrıca sen ablasın buyuksun buyuklugunu yap hayata don gerı

Bence de kardeşinizi kıskanmıyorsunuz, arkadaşlar haklı.

Sizdeki çevre baskısı+ayrılığın size yaşattığı travma.Bence psikolojik yardım alın, kendinizi daha fazla yıpratmayın.

Psikolojiniz normale dönünce, değil kardeşinizin mutluluğunu kıskanmak onun mutluluğundan nasipleneceksiniz bile.

duygularınız da hiç bi olmayacak yan ya da kötü niyet görmedim.. gayet samimice yazmışsınız. sizin gibi olan pek çok insn aynı şeyi yaşıyor ama bunları söyleyemiyor. elinizden geldiince kardeşinize destek olmaya çalışın..ve sizde üzerinizdeki ölü toğrağını atıp hayata karıişın kurslara gezmelere gidin.. sonuçta sizin gibi evlenmemeiş yüzlerce insan ve erkek var.. allah nasip ettiyse biri de sizin karşınıza çıkacaktır.. ama bence siz de biraz hayata karışmaya çalışın..bu kötü bişey değil. kimse yalnız yaşamak istemez.. allah yardımcınız olsun..

Vicdansızlık yapmıyorsun ona özenmen yerinde olmak istemen doğal ama bunun bir sınırı olmalı. Kardeş olarak da onun mutlu gününde mutluluğunu paylaşmalısın ona destek olmalısın. Sana kendimden örnek vereyim biz eşimle nişanlıyken görümcem de nişanlıydı ve düğünü bizden önce olacaktı düğünlerimiz arasında da 3 ay zaman vardı. görümcem düğününe 4 ay kala nişanlısından ayrıldı dünyaya küstü evde resmen yas ilan edildi herkesi etkiledi bu durum üzüldük tabi. Biz evlendik aradan 4 ay geçti başka biriyle tanıştı o günlerce yataktan çıkmayan ağır depresyon geçiren kız gitti yerine bambaşka cıvıl cıvıl biri geldi; yılı dolmadan da evleniverdi. Şu anda da çok mutlu. Bu işler kısmet işi kimin ne zaman evleneceği belli olmaz.

insanın başına neler neler gelir...
insanız işte yaşıyoruz görüyoruz herşeyi her duyguyu her acıyı...
üzülmen normal anlamaya çalışıyorum seni....
kısmetinin seni ne zaman bulacağı belli olmaz..
tabi böyle eve kapanarak olmaz...

bence bu bir kıskançlık değil kesinlikle. yaşadıklarınız sonucunda bunları hissetmekte çok haklısınız, ama artık üzülmek yerine bardağın dolu tarafından bakmalısınız bu işe. kardeşinizi istemeye geldiklerinde insanlara çok pozitif ve mutlu bir izlenim verin. sürekli gülümseyin, sıcak davranın. kabuğunuza çekilir ya da surat asarsanız insanların korktuğunuz şeyleri düşünmesi kaçınılmaz olur. inanın her şey beynimizde bitiyor, şu an üzülmeniz için hiçbir sebep yok aslında. sağlıklısınız, bekarsınız (önünüze kısmetler çıkacaktır mutlaka), kız kardeşiniz evleniyor... beyninize mutlu olma emri verin bence ve hemen uygulayın, bir süre sonra gerçekten işe yaradığını ve düşünce gücünüzün varlığını hissedeceksiniz

kardesının evlenmesının yanısıra sen belkı onu nısanlısından kıskanıyorsun..kardesını paylaşmaktan ondan uzakta olmaktan ..nısanlının ardından onu da kaybetmekten korkuyorsun ama bole dusunme kardesın evlenecek ama her zaman sana muhtac olucak kardeslıkle es bır degıldır esınle kavga edersın kıme aglanırsın en yakınına ablana annene..o nedenle bole dusunme ...allah senı de en yakın zamanda hayırlı bırıyle karsılastırsın ..ıce kapanma ..kardesının mutlulugundan pay cıkar kı aranıza sogukluk gırmesın cunku emın ol nısanlı acısından daha beter dır kardes kaybı

kardeşini kıskandığın çok açık, hayat senin etrafında dönmüyo, başka hayatlar başka ilişkilerde var, kardeşinde bir hayat kuracak tabiki, evli arkadaşlarla görüşülmeyecek diye bi kural mı var 1,5 yıl unutmak için iyi bi zaman, unutmuyosan bile unutmayı denemek için iyi bi zaman, yeni çevrelere girebilirsin kendini oyalayacak bişeyler bhulabilirsin, ayrıca memurluk şansa bakmıyo canımi mesela hiç kpss'ye girdin mi, girdiysen çok çalıştın mı, şu kadar puan almalıyım diye kendine bi hedef koydun mu? kardeşin gayet mantıklı bi tespit yapmış, iki özel sektör çalışanı tabiki evlenebilir ama ben etrafımdan biliyorum uzun vadeli borç yapamıyolar, sürekli ya çıkarırlarsa gerginliği var insanlarda

sıkıntılı bir insana nıye bu kadar gergin cevaplar yazıyorsunuz ki nihayetınde hepımız ınsanız bızden yardım ıstıyor ...

sıkıntılı bir insana nıye bu kadar gergin cevaplar yazıyorsunuz ki nihayetınde hepımız ınsanız bızden yardım ıstıyor ...

kendini toplasın diye, hep beraber ağlaşalım mı?
arkadaşları evlenmiş olabilir, eskisi kadar sık görüşmesede yine görüşülür ne var bunda, benimde evli arkadaşlarım var, ya da başka ortamlara girersin 1,5 yıl geçmiş daha kaç 1,5 yıl geçecekte bu kız kendini toplıcak, 30'lu yaşlar bir kadının en güzel yaşları, etrafa bakmanın ve yeni birini bulmanın vaktidir bence, eski nişanlıylada görüşmeyin biten bitmiştir olacak olsa zaten olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…