Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Bir-Dost missburc

açılın fetvacı geldi :)

şimdi kızlar şöyle, eskiden islam devleti olduğu için dini nikah = resmi nikah. zaten dini nikahı kadılar kıydığı için ve şahitler olduğu için inkar da edilemiyor.

ama şu an kesinlikle dini nikahın herhangi bir geçerliliği yok değil mi. bir kere kıyan imam kayıt tutmuyor, şahitler şahitliklerinden bihaberler.

o yüzden resmi nikah tek nikah çeşididir. dini nikahı ben sadece ritüel olarak görüyorum, yine yaptırabilir kültürel bir etkinlik olarak. ama nikah değildir aslında. ve kesinlikle dini bir geçerliliği olamaz.

Hahahaha fetvaci seni
Ben de katiliyorum sana
İsteyen yine yaptirsin resmi nikahtan sonra

Ben o kadar bilmiyorum ama yine de kıydırma taraftarıyım
Hoca dua mua okuyo belki onda vardır bi keramet hem çifte nikah göz çıkarmaz
Ben biraz eski kafalıyım zaten, eski de ne varsa olmalı demek ki derim. Aklıma yattığı sürece
Kızıma da öyle yapıyorum, yeme içme konusunda.

Allah katında geçerli olmadığını söylüyolar resmi nikahın ben katılmıyorum buna. Sırf dua okunmuyo diye geçerli sayılmaması saçma. Dini nikah kıydırmazsan resmi nikah olsan da o aslında eşin değil günaha giriyosun diyolar saçma geliyo bana

Ben bilmiyorum kusura bakma biz diyosun ya bende biz diyorum senin inancın başka mı
Ben hani bizde adet bu denir ya o misal bizden bahsediyorum
Evet gavurum ben KK'nin bi fetvacısı bana ileride anlayacaksın hatanı mı yanlışını mı ne demişti cehenneme gideceksin diyo yani

aslında tam tersi de işte millet anlamıyor.
yoksa sadece Allah katında sözse önemli olan şahit neden gerekli olsun, mehir anlaşması neden gerekli olsun dimi.
ama milletin derdi başka.

2 nikah uğraştırıcı ya tek nikah bizim mis gibi
Sizinkiler super yaa bulunmustum bir defasinda
Etkileyici ve hos bir atmosfer
Zaten kiliselere hayranim
Camiiler pek sempatik gelmiyor, gecen cocuk kangurusunda uzerimdeydi, dedim bi gireyim camiiye, galoslari gecirdim ayakkabima
Kapida cevirdiler
Neymis galos yasakmis, ayakkabimi cikaracakmisim ille
İnat ettim cikarmadim geri dondum girmedim camiiye
Yani galosu takmisim arkadas,ne istiyon daha, ayakkabimin icinde yalinayagim, herkesin pis ayaginin degdigi yere niye basayim ayagimla?mis gibi galos getirmisim iste.ayakkabimi cikarsam elime nasi alayim oglan var zaten kanguruda
Bana islam hep zorluk iste bu yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…