Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Evet gavurum ben KK'nin bi fetvacısı bana ileride anlayacaksın hatanı mı yanlışını mı ne demişti cehenneme gideceksin diyo yani
Niye öyle diyosun kendine
Deme yine de
Bende Müslüman ama sana tüüü gavur demem, her müslüman öyle değil yani
Saygısız insan çoktur, her dinde vardır böyleleri boşver
Ben Müslümanım ama cenneti parsellemedim yani. Belki ben daha önce giderim cehenneme, kim bilebilir ?

Zaten doğrusu bana göre bu zaten.
Aslında öğrenmek istediğim sormak istediğim mantık oturtmak istediğim bazı konular var ama kimseye soramıyorum. Hemen on numara dindar çıkıp yerin dibine geçiriyorlar insanı.

Öyle valla. Her dini seramoni resmi kayıtlara geçer belgelenir.

Öyle de olmalı zaten. En doğru uygulama bu.

Şahsen tek başına dini nikahı kabul etmek aptallık ülkem şartlarında.
Resmi nikah ister tek kıyılsın, ister dini bir ritüelle desteklenerek gerçekleştirilsin, ister dini nikah ile resmi ayrı ayrı kıyılsın, kabul. Ama tek başına dini nikah, kişilerin karşılıklı insanlığına kalmış, yasalarla korunmayan bir şey şu haliyle ve suistimal...

aynen Alys nın dediği gibi eskinden osmanlıda dini nikahı kadılar kıyar ve devletin kayıtlarına geçerdi.. yani bir nevi resmi nikah yerine geçerdi.. şu anda hiçbir anlamı yok zira dini nikahın anlamıda duyurmak ilan etmek bu işi resmi nikahla yapıyoruz zaten..

aman sende herşeyi kaçırıyon yahu
türk insanı zaten misafirperverde yatılı misafir sever
ama hoşgörüden bihaber orasını karıştırmayalım
Misafire nasıl bağladın konuyu hemde yatılıya iyice feleğim şaştı bende Türküm ama o kadarda misafir sevmez
Tatlı tatlı görüşmek iyidir otel gibi görüşmeyelim

dini sorularına KKda yanıt aramanı pek tavsiye etmem, ancak yazan kişilerin kişisel bakış açısına göre filtreleyebileceksen o zaman fayda sağlayabilirsin belki.

Aynen öyle evliyiz desen kimi inandırabilirsin belki evli değil derdi başka. Bir de o dini nikahla kuma getiriyorlar acaba o nikah Allah katında kabul oluyor mu bakalım? Suistimal zaten bu ülkede, ben sevişmek istiyorum ama evliliğin sorumluluğunu istemiyorum e günaha da girmek istemiyorum, dini nikah işte en güzel çözüm oh.

Hocalara sor diyecem de maalesef günümüzde hocaların çoğu şaklabana bağladı
Alo fetva hattı var diyolardı oraya sor aklına bişey takılırsa
Burda herkes bişey atar

sor bize bildiğimiz kadarıyla cevaplayalım bilmediğimizi bizde araştıralım ..

Ahahaha superdi
Evet gavurum ben
Keşke camiide de evlenilse ya sizde ibadet evine gidip ibadet etmek zulüm yeminle. Ayakkabıyla giremezsin, e yeri halı kaplamayın o vakit.. Kadınlar erkekler ayrı ibadet etcek cuma duası kadına farz değil kadın gelip rahat rahat ibadetini yapamıyo ki. Hele kutsal gün ibadeti.

dini sorularına KKda yanıt aramanı pek tavsiye etmem, ancak yazan kişilerin kişisel bakış açısına göre filtreleyebileceksen o zaman fayda sağlayabilirsin belki.

Nasılki ailem ve çevremden yanıt aramıyorsam buradan yanıt arayamam. Kendi araştırmamı kendim yapıyorum, biraz daha üzerine düşmem gerek sadece:) KK'da hep çok uçlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…