Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Sorma ben de cok uyuz oldum
Gercekten soguttular beni dinden camiiden
Dikilmisler kapiya da gestapo gibi onu yap bunu yap
Dini isine geldigi gibi yonetiyor iste herkes
Madem islam kolaylik dini, al kucagimdan cocugu ben de ayakkabimi cikarayim elime alayim ayagima da corabi giyeyim dimi? Yok ama yapmazlar anca okuzluk yaparlar boyle

ben de ne zamandır içine gireyim diyordum, demek beni de almayacaklar.
iyi de turistik bir yer orası, insanlar sadece ibadet için gitmiyorlar ki.

hayır bir de başörtüsü farz değil dersem desene baya dayak yerim orada
Sen de mi galoslusun basortusu yoksa almiyorlar aynen.

Sen de cekiyorsun boyle garip olaylari aynen benim gibi
Herkesin iyisi de var kotusu de tabiiki canim
Ben sarlatanlara kiziyorum iste

O dünyadan bezmiş burnundan soluyan tiplerden bence
Aslında bende çok naif değilimdir ama dini yaymak anlatmak gibi misyonu olan kişiler hocalar vs kibar olmak zorunda.
Onu yapma cehennemlik olursun, buraya girme destur değil kibar bi şekilde mantığına kadar inmeli işin, ricadan çakmalı

Ama işte eğer itilmişsen ister cami kapısında dur ister okul kapısında aynı dangozlukla devam edersin hayata

Sen de cekiyorsun boyle garip olaylari aynen benim gibi
Herkesin iyisi de var kotusu de tabiiki canim
Ben sarlatanlara kiziyorum iste
Ben liseye gidiyordum kandırırım sandı galiba
Bir açtım ağzımı kaçıştılar valla Dedim dua edin diğer insnalara saygım var yoksa kursu bastırırım kapatırlar

Olayı tam anlamadım ama, her camide uzun ceket gibi belden bağlamalı sabahlık gibi bi örtü ile baş örtüsü bulunması lazım ve baş örtüler paketlenmiş olmalı, her gün yıkanmalı. Bizim memleket turistik haliyle, turistler gezmeye gelir. "Hade Coni kapan da gel" mi diyeceksin adamlara? Orada usulünce yardım edilir, anlatılarak güler yüzle gezdirilir. Poşetler olur ayakkabılarını çıkarır içine koyar yanlarına alırlar...

Öyle "Al kapa!" ne demek ya? :/

WOLFROG demişti galiba. Ben de ''Benim misafir bacıma saldırdılar'' demiştim

Sorma yaaa
İnsan gibi davranmaktan acizler iste

@WanHeda istersen sor bende cevaplarım ama benim dediğim doğrudur diyemem
Kesin fetva şudur da diyemem
Ben kendimce cevaplarım, sen kendince ölçüp biçersin sadece

ay ben bir kere bir camiye teravi namazı için gitmiştim gençliğimde namaz bitti neye uğradığımı şaşırdım camiden bir kaçışım vardı nereye diye tuttular birde..
namaz bitti bunlar başladı sallanıp bükülmeye uçuşa geçti hepsi bir zincirleri eksikti..

Ona sesli zikir deniyo
Dinen bence uygunda değil
Sessiz sedasız Allah denmez mi denir
Ben ürkerim gidemem öyle bi yere çağırsalar, ya da ben o kadar mertebe alamadım diye milleti dikizlerim onlar sanki o mekanda değiller gibiymiş, dayımında başına gelmiş bi daha gitmemiş etrafı izledim diyo kayışı koparmışlardı

Cok kabalar evet
Bursada camii kapilarinda satisi yapiliyor yani ortusu olmayan para verip alacak
Turistler zaten bizden daha hosgorulu,hepsi aliyor takiyor da kapidaki gorevlinin davranislari cok asiri kotu
Turkce bilmeyen turiste bagira bagira alin takin diye cikismasi falan yanlis
Nolacak yani o oyle bagirinca turist aniden turkceyi mi anlayacak nolacak?iste o okuzu kadrolu eleman olarak camii kapisina diken zihniyet iki kelime de ingilizce ogretse kibarlik da ogretse yeterli
Ama iste vizyon yok bizim insanimizda da yoneticilerimizde de bence

Benim her kesimden arkadaşım var
Ondan başıma hep bişey geliyo
Aslında ayrım yapmıyorum ve merak ediyorum. Orta yollu oldukça severdim de sohbet dinlemeyi ama şimdi zaten hiç vaktim yok yıllardır gitmedim

valla 20 yaşında falandım herhalde korktum ne oluyor burda diye.. altı üstü bir namaz kılıp çıkacaktım

valla 20 yaşında falandım herhalde korktum ne oluyor burda diye.. altı üstü bir namaz kılıp çıkacaktım
Dayım büyüktü ben kadar kızı var
Ama bi arkadaşı çağırmış gitmiş, ışıkları kapattılar elektrik gitti sandım
Sonra camları da kapattılar ki herhalde millete ses gitmesin diye
Hu Allah hu huuuu diye bağırıp sallandılar diyo oturdukları yerde, herkese baktım arkadaşıma baktım o da aynı zor kaçtım bi daha da gitmedim dedi

koca adam korkmuş benim korkmam normal imiş

Kızlar biz kendi aramızda sohbet ediyoruz ama
Dini içerik diye ban yemeyiz dimi yasaktı ama nasıl yasak tek BDV de mi yasak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…