Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Olay burada patladı.
Kan beynime sıçradı, sen kimsin beni diğer oğluna şikayet edecek cesarettesin.
Aldım telefonu elime aradım kayınvalideme.

"naber anne, nasılsın" ile başladım... Bendeki saflıkta tavan, hala anne diyorum kadına.
dedim sen ne yapmaya çalışıyorsun? sen benim evimde kaç sefer yemek yedin, sofralar kuruldu, paşalar ağırlar gibi ağırladım seni. Ne oldu da şimdi beni kalktın oğluna "davet edilmedik" diye şikayet ediyorsun... Al oğlun çekti gitti, memnun musun? Huzursuzluk yaratmaktan bu kadar mı mutlu olunur?

Bana dediği, sen ne biliyorsun benim oğlum ile ne konuştuğumu, sen benim oğullarımla aramı açmaya çalışıyorsun, sen benimle böyle konuşamazsın, sen herkesi böyle arayarak kavga mı ediyorsun, ben şimdi arıyorum oğlumu (eltimin eşinden bahsediyor), bakalım neymiş sorun öğrenelim, sen ne terbiyesizsin...

Bende dedim "seninle bir alıp veremediğim yok, fakat senin benimle bir alıp veremediğin var. Eğer oğlunu aramayı kendine yediriyorsan ara, hiç bekleme. Utanmadan ararsın zaten. Ben kimse ile kavga etmiyorum, seninle de kavga etmiyorum şu an neden bu şekilde davrandığını anlamaya çalışıyorum. SEn anne olarak görmüyor musun iki kardeş arasında oluşan problemleri. Senin anne olarak aralarını tutman gerekirken, biz iki gelin bunu sağlamaya çalışıyoruz, senin şükredeceğin yerde huzursuzluk çıkartıyorsun ve bunu kaçıncıya yapıyorsun? Neden böyle yapıyorsun? Sen ne oğullarını ne gelinlerini ne de kimseyi idare etmeyi biliyorsun. Ne kadar ayıp bu yaptıkların.

kayınvalidem bu arada eşine "bak duyuyor musun bana neler diyor, bak şunun dediklerine" ve kayınpederimde arkadan bağırıyor "eşin gelmedi mi senin, yok mu o orada, ben geliyorum şimdi oraya"

Tam o sırada kapı çaldı eşim geliyor. Açtım otomatiği, kayınvalideme de "gelsin, utanmıyorsa kalksın gelsin kayınpederim, oğlunu mu istiyorsun, al veriyorum telefona, istediğin gibi şikayet edebilirsin" diyerek telefonu eşime verdim.
Eşimde afalladı tabii, noluyor diye, aldı telefonu alo alo dedi kapatmışlar telefonu...

Olay böyle gelişti...

Kim haklı kim haksız bilmiyorum ama, her zamanki gibi çok terbiyesizce konuştu benimle...

Bunda bişey yok aslında
Ya da ben detaycı değilim ondan bana öyle geliyo

Yalnız benim evime ben yokken kimse giremez, sizin ev yol geçen hanına dönmüş
Döndü döndü...
Benden habersiz gelen misafirler, benden habersiz evimin her yerinde birşeylerin değişmesi.
Bu haftasonu ev tutacaktık tam, ev şahane. Ama kirası bütçemizi aşıyor diye tutmadım.
Doğum var, hastane masraflarım var, doğumdan sonra çalışmak istiyorum fakat ya çalışamadığımı var sayalım...
O zaman eşimin belini maddi anlamda çok bükmüş oluyorum...
Psikolojim bozuldu haftasonu resmen....

Taşınmak isteğim çok fazla, bulduğumuz bu daire üstünde herhangi bir daire bulmamızın imkanı yok.
Artı - eksi tartısında tutmamız mantıksız olacak bu kadar masraf altına girmemiz.
Ben zaten böyle ince düşünmekten, kendimden çok başkalarını düşünmekten ne oluyorsa oluyor.
Vicdanım el vermiyor eşimi böyle bir külfet altına sokmayı...

Bana sürpriz olmadı
Sen çok doluydun, patlayacaksın demiştim
Sonuç ?
Valla eltim şok geçirdi.
Benim elim ayağım boşaldı, ben o akşam düşük yapmadıysam bu çocuğa birşey olmaz daha...
Allah yardım etsin bana... Çok dolmuşum...

ama dediğim gibi eşimin tepkisi kötü anlamda olmadı.
Ben dedim eşime "ne yapmaya çalışıyor bu annen, daha ne yapmam lazım sizinkiler için? susmak mı terbiyesizlik? Yaptıklarına karşı tek tavır susmam olmasına rağmen mi terbiyesiz oluyorum? Bu nedir ya, iki kardeşi bir birine uzak yetiştirmiş, biz onun arkasını toplarken, o daha çok problem yaratıyor. Al yengenin yüzü, açık açık söylüyorum, bıktım sizin bu aile problemlerinizden, şu iki küçük çocuktan örnek alın ya biraz, nasıl seviyorlar birbirlerini, siz iki kardeş zıt kutuplarsınız, az uzlaşma yoluna girin ya, annen de körükle gidiyor maşallah... " diye ona da bir söylendim.
Eşim sadece "haklısın ve hamilesin sakin ol, bu kadar sinir iyi değil bak sana birşey olacak diye korkuyorum, benim abimle bir derdim yok, tamam soğuğuz ama bir birimize düşman değiliz, ben bir kere abime sensin demedim" diyor.
Fakat eltimde dedi "kusura bakma ama annenin dolduruşuna gelip abine çok cephe almışlığın var, sen istem dışı yapıyorsun belki ama hemen suratın düşüyor, tepki gösteriyorsun abine" dedi. Eşim de kabullendi bu durumu.

Ya inşallah bu kadar uğraş çözüm verir de eşim ile abisi arasındaki buzlar erir.

Diğer yandan bu patlama noktası da inşallah kayınvalideme ders olur da bana bulaşmaz.
Bulaşırsa daha çok kötü olur aramız diye düşünüyorum...

Sonuç, bugün kayınvalidem bakıyor oğluma mecburen.
Annem ramazanda benim evde kalmak istemiyor fakat yarından itibaren gelecek.
Kayınvalidemin doktor randevusu var.

Ha bi de kayınvalidem kavga arasında "ben senin çocuğuna bakıyorum, destek oluyorum" dedi bende bağırarak "bakacaksın tabii bu çocuk sadece benim değil, senin oğlunun da çocuğu, benim değil oğlunun çocuğuna bakmış oluyorsun" dedim.

Oğulları soğuksa da soğuk
30-40 yaşlarına geldikten sonra düzelmezler
O ilişki küçükken kurulur
Şimdi ne yapılırsa yapılsın nafile
Ha eltini seversin samimi olursun o sana kalmış
Ama gel kocalarımızın buzlarını çözelim kayınvalide mors olsun filan olmaz artık bence, geç kalınmış

Valla Sovr kusura bakma
Ya kavga etmeyeceksiniz
Ya da çocuk baktırmayacaksınız
Torunu olabilir, herkesin torunu var. Ama her anneanne ya da her babaanne toruna bakmak zorunda değil, severler o kadar.
Ya evet ben buna katılan biriyim zaten.
Haklısın, ama eşim "çalış" diyor ama bakıcıya nasıl vereyim?
Ben işi bırakayım diyorum annem de diyor çalış...
Annem zaten idare edebildiği kadar ediyor, ya of, bu kadar mı işin içinden çıkılmaz olur ya...
Hakikaten bunaldım bıktım...

Hadi bu çocuk mevzusunu geçelim.
Kayınvalidem başlı başına arıza. Bakmasın zaten benim çocuğuma baksın diye diretmiyorum ki.

Benim kayınvalidemle bi problemim yok
Ama daha 1 saat bakmışlığı yoktur, istemez böyle birşey. Bende saygı duyarım
Biz varken sevmek oynamak ister torunuyla
Bizde bu sebepten haftada bir ziyaretine gideriz
Sağ olsun yemek filan da hazırlar, sevdiğim şeylerden. Biz gideceğiz diye
Oldu bitti
Ben toruna bakmak zorunda olduğunu düşünmüyorum, düşünüp doldursam kendimi çok olay çıkar

Her insan farklı
Ben hala sen yokken evin yol geçen hanına dönmesinde kaldım mesela
Oğulları soğuk sıcak o beni çok bağlamaz

Onu oğlu demeli o zaman
Anne benim çalıştığım yetmiyor, eşimin çalışmasını ben istiyorum sen bakar mısın çocuğa
Yoksa şu kadar para bakıcıya gidecek gibisinden
Sen bakmak zorundasın dersen o da gönüllü bakmaz, olan çocuğa olur. İş biraz gelin-kayınvalide inadına binmiş

Sorun o değil ki, derdimiz kayınvalidem mors olsun değil.

Dert çocukların bir arada olabilmesi.
Ben kopuk bir baba tarafı ile büyüdüm.
Daha geçen seneye kadar halamın çocuklarını sokakta görsem tanımazdım.
Babaannemin yüzünden, fakat ben aradım hep halamı, çocuklarını, şimdi en azından bir "merhaba" dahi olsa iletişim var.
Niye benim çocuğum amcasını tanımasın, yeğenini tanımasın.
Ben zaten tek evladım...

Tanısın illa ki
Zaten görüşüyorsunuz
Ama o beklediğin samimiyet zorla kurulmaz
Senle eltin daha yakın gibisiniz, o iki kardeşten mesela
Neden ? Sizin içinizden geliyor onların gelmiyor
Ama çocuklarınız beraber büyüyor, onlar samimi sıcak olabilir evet

O demiş zaten.
Benim çalıştığım şu an için yetmiyor, ya sen çocuğa arada bakıp bize destek olacaksın ya da işi bırakacak.
Biz de zor durumda kalacağız.
Kayınvalidem de kabul etmiş, tamam idare ederim diye.
Zaten bunun üstüne niye bunlar konuşuluyor onu anlamıyorum ki...

O zaman desin "bakmıyorum bakıcı tutun, çekemem bu saatten sonra" amenna...
Biz bakar idare ederiz diyor...
Onu zorlamamış eşim...

Deseydin oğluna bakamam deseydin o zaman diye
Ben bu kısmı bilmiyordum, şimdi öğrendim mesela

Evet bizim aramızdaki samimiyet içten gelen birşey dediğin doğru.
İki eltiden ziyade iki arkadaş gibi.
Bir birimize çok kızdığımız kırıldığımız anlar oldu, ama içten gelen bir durum olduğu için kapatabiliyoruz aramızda.
Gerektiğinde özür dilemesini de öğrendik...

Fakat gel gelelim eşler böyle değil.
Ben iş çıkışı erken vardığım için kayınvalidemle yüzgöz olmamak için bazen eltime uğrarım yarım saat otururum.
Eşim ile aynı zamanda eve varırız kayınvalidem de gider evine diye.

Nitekim bugün eltime uğrayacağım dediğim zaman surat yüz yapılıyor.
Veya ondan geldiğimde hem kayınvalidemler, hem de eşim.
Neden onu anlamış değilim.
Eltimde de aynı problem var, bana uğraması "olmaması gereken" birşey.

Gunaydin canim
Saat kavrami olmayan bir adam,memur da olsa keriz gibi oturur butun memleketin isini bitirmeden eve gelmezdi zaten

Kayınvalide gelemni iple çekiyosa ondandır, oğlanı al diye belki
Ama eltinin sana gelmesine niye bozuluyolar bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…