Mantıklı bence, fakat ben yapamıyorum bu tarz şeyler malesef.Yav ben kizartma yapmiyorum, buzlu buzlu cikarip firina atiyorum. Uzerine bir yumurta surerim o kadar. Tepsi boregi seklinde sarip rulo yapiyorum aluminyum folyo uzerinde. Bir de temiz posete gecirip koyuyorum buzluga onceden. Boylelerine rahat oluyor.
Tatli olarak dondurmali pastadan var bimden alinmayeter yani dimi
KesinlikleYok tabii, kocana sövme... adamın çokta bir suçu yok.
Erkekler bilmez böyle şeyleri, sen kotaracaksın artık.
Öyle görmüştür "aman ayıp olmasın bak" denilmiştir hep o da senden aynısını bekler.
Ben eşime zamanında aldığım tavırda dediğim laf "sen annenin evinde yaşamıyorsun artık, burada bizim kurallarımız geçerli ve bu kurallar herkes için geçerli" demişliğim var. Ha benimkinde biraz "tın" ediyor ama, olsun yeri geldi mi işe yarıyor. Sende aynı taktiği kullan. Sizin eviniz sizin yaşam alanınız dolayısı ile başkalarının değil sizin kurallarınız geçerli olacak...
Canim ama sen calisiyorsun ne zaman yapican ki. Ev hanimi olsan su an benim gibi yaparsinMantıklı bence, fakat ben yapamıyorum bu tarz şeyler malesef.
Eskiden çok yapardım da şimdi ne vakit bulabiliyorum ne de emek harcayabiliyorum.
Çok mu yoruyorum kendimi gereksiz yoksa anlamıyorum ki...
Sanki günler su gibi akıyor, bir bakmışım akşam olmuş eve gitmişim bir kafamı çeviriyorum saat olmuş 11:1130 gece
Bana zaman yetmiyor zaman...
Doğrusu da bu bence.Kesinlikle
Bir de bunlarin adetleriyke bizimkiler cok farkli
Adam hem koylu hem batili
Ben sehirli ve doguluyum
Tamamen zit kulturlerde dogmusuz
Mesela benim evime kuzenlerim gelmez sehir disindan. Annem var buyuk olarak gelen ona gelir. Ben de kalkip anneme giderim o sekilde gorusulur agirlanir misafirler. Ben annem hayatta oldugu surece ondan ayri misafir kabul edemem kuraldir. Istanbulda iki kuzenim evli anneleri de ayni sehirde mesela biz gittik teyzeme kalmaya, herkes teyzeme geldi kimsenin evine ayrica gitmedik cunku teyzem var. oyle alismisiz bize kolay geliyor. Ayri ayri 3 ev gezip batirmak niye yani, hem buyugun gonlu ediliyor hem de tek evi pisletmis oluyoz
Ben kerevizi çok severim de, kereviz karar mıyor mu? Onu bir anlatırsın bana... Ufaklıkta var ya bende :) Mevsiminde atayım barii, çorbasını ve zeytinyağlısını çok severim.Canim ama sen calisiyorsun ne zaman yapican ki. Ev hanimi olsan su an benim gibi yaparsin
Buzluga kadayif koyuyorum baklavalik yufka koyuyorum ben bir de , cok guzel kadayif dolmasi oluyor. Bir de sarma dolma koyuyorum. Ayrica kavrulmus kiyma,dogranmis kereviz,soyulmus sarimsak, dogranmis kuru sogan, bezelye, taze fasulye, haslanmis nohut da koyarim. Anneden gelme aliskanligim bunlar benim. Annem her geldiginde buzluguma bakar,bunlardan eksik varsa hemen yenilercalisirken de kolaylik oluyordu. Mesela su an buzlukta iki kilo koftem olsa cok rahat ederdim bu misafire ama bitti malesef
Gaziantepliyim canimDoğrusu da bu bence.
Benim de aynı şekilde şehir dışında Annanem en büyük olduğu için ona gider kalırdık.
Yakın mesafede olan herkes oraya gelirdi, bizimle daha uzun vakit geçirmek isteyen annanemde kalırdı.
Büyük bir evi vardı ve yatmaya yeri çok olduğu için hiç sorun olmazdı ve günler şen şakrak geçerdi hep
Herkes bir arada olduğu için çok eğlenirdik, büyüklerde zaten bu durumdan gayet hoşnuttu.
EV olarak büyüğün evinde yapılsa da kalımlar zaten herkes kendi işini gördüğü için misafir ağırlama derdi yoktu.
Bizde bir de gidilen birinci derece akrabalarda misafirlik kabul edilmez herkes kendi evindeymiş gibi davranır.
1 gün sonra herşeyin yerini öğrenir ona göre hareket eder. (tabii özel hayata saygı çerçevesinde).
Demekki kültürlerimiz yakınmış.
Nerelisin sen?
Canim kerevisi kup kup dograyip tuzluyorum ben (bebise uygun olmaz sanirim tuz) yanina da defne yapragi koyuyorum hic kararmiyorBen kerevizi çok severim de, kereviz karar mıyor mu? Onu bir anlatırsın bana... Ufaklıkta var ya bende :) Mevsiminde atayım barii, çorbasını ve zeytinyağlısını çok severim.
Aslında doğru diyorsun, çalışırken büyük kolaylık ama ben yaz mevsiminden birşeyler koyarım hep dolaba kışın yapabilmek için.
mesela kavrulmuş biber+domates, bezelye, barbunya, bamya, vs. gibi ve onlarda yeterince yer kaplıyor yerim doluyor.
Et ıvır zıvır da koyunca doluyor zaten buzluk... Anlayacağın herşeyi atamıyorum.
Ufaklık olunca da mevsiminden yesin istediğim için yazdan kışa erzak atmış oluyorum.
Kışında hep pırasa gibi sebzelerden zeytinyağlı yapmak yerine çeşitlemiş oluyorum yiyeceklerimizi...
Hic sevmem ben de ama mecburen canim
Neden yanlis anliim yerden goge kadar haklisin
Ama kadin tesetturluymus, baska yerde de yatiramam mutfagim acik, salonun kapisi yok. Evim pek musait degil yani
Malesef. Elalem becerikli olabilir, halis mulis koylu hepsi, yarim saatte oturup baklava aciyor kadinlari. Ben oyle degilim. Bizim kurallarimiz da agirdir oyle bir cerez bir cayla misafir agirlanmaz antepte, dolayisiyla kulfettir misafir demek. Buranin adetlerine yeni yeni alisiyorum daha o bile zor geliyor kuzum. Beceriksizligimi de kabul ediyorum zaten. Butun gunumu aliyor yemegi temizligi vssi. Sabah esim allahtan kalkip camasirlari katladi evi supurdu. Yoksa mumkun degil benim oglanla bunlari yapabilmem. Emmeden uyumaz, yaninda yatmam lazim gunduz vs. daha pilavi koyamadim ocaga hemen uyandi geri dondum odaya ben de.daha dunya kadar cesit hazirlamam lazim,
Etli turlu yaptim
Yanina pirinc pilavi olcak
Bir de corba
Firinda tavuk yapilacak
Borek sarmistim buzluktan cikip pisecek
Kek yapicam
Kozlenmis biber koyarim sofraya meze olarak
Az mi olur acaba?
Bunlar bu aksam icin
Yarin sabaha kahvalti, ozel bise yapmicam yumurta disinda
Oglene disarida olurlar yer gelirler herhalde
Aksama da uydururuz kalanlarla diyorum
Ctesi gecesi yatarlar mi bizde belli degil
Yatarlarsa pazar sabahina ben hala yasiyorsam kahvalti hazirlarim, herhalde oglene giderler
Bi akil ver baska eksigim var mi, dusunemedigim bise vs?
Bizimkilerde de adet o, bende anlamıyorum bunu ya...
Ya bana gelen misafir atıyorum geçerken uğradıysa ve bu kaynanamın kardeşi ise ben de kayınvalidemi "gel kardeşin bana geldi" diye aramadıysam küskünlük sebebi yaratıyordu bir dönem.
Benim de canım sıkıldı bir gün yine böyle teyzeleri gelmişti haftasonu, bende dedim "kusura bakmayın ablanızı aramıyorum, ama arayıp çağırmak isterseniz telefon orada, arayın çağırın ses etmem, ama ben aramam adet ediniyor" dedim.
Bi daha da lafı geçmedi bu durumların...
Ben de gecen sene cagiramadim hamileydim
Ondan once ilk evlendigimiz yildi ipini koparan bizdeydi
Yok ev gormeye yok bilmem neye hep geldiler hep. 12 gunluk evliydim yemege misafirim vardi. La gelin yemegi diye bise var ama o gelin evinde diil kisansima tukureyim
Mesela benim evime kuzenlerim gelmez sehir disindan. Annem var buyuk olarak gelen ona gelir. Ben de kalkip anneme giderim o sekilde gorusulur agirlanir misafirler. Ben annem hayatta oldugu surece ondan ayri misafir kabul edemem kuraldir. Istanbulda iki kuzenim evli anneleri de ayni sehirde mesela biz gittik teyzeme kalmaya, herkes teyzeme geldi kimsenin evine ayrica gitmedik cunku teyzem var. oyle alismisiz bize kolay geliyor. Ayri ayri 3 ev gezip batirmak niye yani, hem buyugun gonlu ediliyor hem de tek evi pisletmis oluyoz
Pratik hatunsunCanim ama sen calisiyorsun ne zaman yapican ki. Ev hanimi olsan su an benim gibi yaparsin
Buzluga kadayif koyuyorum baklavalik yufka koyuyorum ben bir de , cok guzel kadayif dolmasi oluyor. Bir de sarma dolma koyuyorum. Ayrica kavrulmus kiyma,dogranmis kereviz,soyulmus sarimsak, dogranmis kuru sogan, bezelye, taze fasulye, haslanmis nohut da koyarim. Anneden gelme aliskanligim bunlar benim. Annem her geldiginde buzluguma bakar,bunlardan eksik varsa hemen yenilercalisirken de kolaylik oluyordu. Mesela su an buzlukta iki kilo koftem olsa cok rahat ederdim bu misafire ama bitti malesef
Offf acayip gerginimmisafir umduğu değil bulduğu yerde yatar
onu tatile gidiyoruz diye kapı kapı dolandıran kocası düşünsün yahu..
Kiz gelsen keskeahahha bende gelem söz kalmam yemeği yer kalkarım
Kreste mi calisiyon yoksa? Cocugu yollayam bes yasina gelince geri verirsin hahahben kaçar, kreşte toplantım var
Hmm değişik bir yöntem, evet bebiş için uygun değil fakat bir gün deniyeyim sadece defne yaprağı ile koymayı.Canim kerevisi kup kup dograyip tuzluyorum ben (bebise uygun olmaz sanirim tuz) yanina da defne yapragi koyuyorum hic kararmiyor
Yeter ya daha ne olsunYav ben kizartma yapmiyorum, buzlu buzlu cikarip firina atiyorum. Uzerine bir yumurta surerim o kadar. Tepsi boregi seklinde sarip rulo yapiyorum aluminyum folyo uzerinde. Bir de temiz posete gecirip koyuyorum buzluga onceden. Boylelerine rahat oluyor.
Tatli olarak dondurmali pastadan var bimden alinmayeter yani dimi
Yok ya bizim o kadar değil Allah'tan
Bıraksam olurdu da
Ben eşime dedim ' bizde kim çağırıldıysa o gelir, anneni çağırınca tüm sülale nasıl geliyo lütfen uyar' dedim
Yani ayrıca teyzelerini de alırım ama birine haber verince niye hücuuuum yapılıyo ben onu anlamıyodum
Yoksa kimseye kastım yok
Ben öyle büyümedim, beni kim çağırırsa oraya giderim. Kaynanam bi yere gidince peşinden koşmam hani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?