- 2 Temmuz 2019
- 1.486
- 1.494
- 133
Merhaba arkadaşlar kafama bir konu takılıyor uzun zamandır. Kız kardeşim ile ilgili. Bundan aylar önce sevgilisi ile ayrıldılar. Ayrıldıktan bir ay sonra çocuk başkası ile sevgili olmuş ve onlada bir iki hafta gibi bir sürede ayrılmıştı. Ardından kız kardeşime mesaj atmıştı. Mesaj şu şekilde özetle; ‘Lenf bezlerim şiştiği için doktora gittim, hiv testi yapıldı ve pozitif çıktı. Senden dolayı olduğunu düşünmüyorum son birlikte olduğum kızlardan kaynaklı olabilir. Yinede sende bir test yaptırmalısın.’ gibisinden. Belediyeye ait anonim bir hiv test merkezine gittik birlikte, yeni tip olduğu söylenen bir test kullanıldı ve 15 dk’lık bekleyişten sonra sonucu neyseki negatif çıktı. 3 ay sonra tekrar test yaptır için tamamen rahat olsun dedi doktor. Tam gideceği esnada türkiyede vaka açıklanınca gidemedi. Şu an gündemde olan koronavirüs pandemisi sırasında haberlerde ingilterenin aldığı test kitlerinin virüslü olduğunu duymuş. ‘Bana hiv testi için parmağıma iğne batırdılar, ya o iğne virüslüyse bu koronayı yaymaya çalıştıkları gibi, benim gibi kişiler sayesinde hiv’i yaymak için hiv’li iğne batırılıyorsa?’
Tarzı düşünceleri kafasında kuruntu haline getirmiş durumda. Ayrıyetten testin doğru sonuç verip vermediği konusundada paranoya yaptı. Ne dediysem bir türlü ikna edemedim. Benim bildiğim yeni tip hiv testlerinde negatif sonuç neredeyse kesin, yalancı negatif olması çok zor diye biliyorum. Ve hiv virüsünün dış ortamda yaşamasıda zor en fazla 20 dk. diye biliyorum. Yani ayrıca şehir merkezinde belediyeye ait bir kurumda yapıldı. Yan blokta sgk var siz düşünün. İllaki bir denetim yapıldığında dikkat çeker, güvenilir olmayan veya belediyeye ait olmadığı halde böyle bir iddiası olan bir kurumu illaki şimdiye kapatırlardı diyorum, güvenmiyorum hiç bir kuruma her şey olabilir diyor. Bu kuruntularına tek dayanağı test yapıldıktan 2-3 hafta gibi bi süre sonra grip olması. Hiv bulaştıktan 2-4 hafta içinde grip benzeri belirtiler oluşuyormuş diye. Fakat ben çok iyi hatırlıyorum sahilde arkadaşlarıyla bütün akşam oturup orada üşütüp geldi eve.
Ne olursunuz aranızda tecrübesi olan, böyle bir şeyin olma, olmama ihtimalini benden daha iyi anlatabilecek daha bilgili olan arkadaşlar bir de siz yorumlayın istiyorum, sizlerden rica ediyorum
Tarzı düşünceleri kafasında kuruntu haline getirmiş durumda. Ayrıyetten testin doğru sonuç verip vermediği konusundada paranoya yaptı. Ne dediysem bir türlü ikna edemedim. Benim bildiğim yeni tip hiv testlerinde negatif sonuç neredeyse kesin, yalancı negatif olması çok zor diye biliyorum. Ve hiv virüsünün dış ortamda yaşamasıda zor en fazla 20 dk. diye biliyorum. Yani ayrıca şehir merkezinde belediyeye ait bir kurumda yapıldı. Yan blokta sgk var siz düşünün. İllaki bir denetim yapıldığında dikkat çeker, güvenilir olmayan veya belediyeye ait olmadığı halde böyle bir iddiası olan bir kurumu illaki şimdiye kapatırlardı diyorum, güvenmiyorum hiç bir kuruma her şey olabilir diyor. Bu kuruntularına tek dayanağı test yapıldıktan 2-3 hafta gibi bi süre sonra grip olması. Hiv bulaştıktan 2-4 hafta içinde grip benzeri belirtiler oluşuyormuş diye. Fakat ben çok iyi hatırlıyorum sahilde arkadaşlarıyla bütün akşam oturup orada üşütüp geldi eve.
Ne olursunuz aranızda tecrübesi olan, böyle bir şeyin olma, olmama ihtimalini benden daha iyi anlatabilecek daha bilgili olan arkadaşlar bir de siz yorumlayın istiyorum, sizlerden rica ediyorum