çocuklar eve de çok kısa süre de adapte olabilir bunun için üzülme hiç hiç anaokuluna gidemeyen çocuklar da var bide bu açıdan düşün canım son bir ayı da birlikte geçirmiş olursunuz hem kardeşi gelmeden ön hazırlık olur dedigin gibi havalar da ısındı bazen dışarıya çıkarsınız zaman çok hızlı ve eğlenceli geçer
bi arkadaş sormuş :kızım devlete gidiyor zaten canım dans dersiyle birlilkte 120 yi buluyor...
hepinizden Allah razı olsun canlarım haklısınız hepiniz de;doğru bayağı gitti şurda 1 ay var kapanmasına okulun...aslında neşeli olmaya çalışacağım kızımla arada bi sulu boya resim yapsak birlilkte..zaten okul kitaplarını da istedim baştan ücretini vermiştik inşalah verir öğretmeni arada bi yaptırsam hergün 1-2 sayfa oyalanır umarım...park havası da olunca çıkarırırız..netin de süresi son ay en isi netten oyunlar indirmek pc ye..nette oyun oynayınca çok eğleniyor unutuyor herşeyişi.
bana güzel pratik önerileri olan var mı peki bu konuda?mesela pc ye neler indirebilirim napabilirim evde...?ağlamaktan şimdi cvp yazabildim kusura bakmayın?
net e fazla yüklenmeyin bnce.evde dediğiniz gibi dergi yapılabilir sulu boya resim kurabiye hamuruyla kurabiye yapabilirsiniz .
yapmak istedikten sonra çok şey var aklıma gelmiyo.
ben niye bu kadar ağladım bu konuya yaaa(((üzülmeyin zaten alacağını almış oluyor inanın bizim bir anasınıfı öğretmenimiz vardı çocukların suratına bile bakmazdı bir de üst komşumuzdu ben kızımı bir sene boşa göndermiş oldum yani zaten bu dönemde bol bol bahçede falan oynayacaklar sizde dışarıya çıkarsınız hatta bebek alışverişinde ona söz hakkı verirseniz o kadar mutlu olur ki sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı sevgiyle kalın:)
evet canımmmm..tabi hamur işi yapmaya bayılıyor ben pek vermiyorum eline o ayrı! ama tamambunu vercem varsın az bi hamurla şekiller yapsın hatta onun ki depişsin 1 kere yapmıştım sadece çok mutlu olmuştu kendi hamuru tepside pişmiş görünce meğer ısıtlıyormuşum çocuğumu..zaten doğuma yakın hamur işi atmayı istiyorum buzluğa kızım da eğlenir bi parçayla..teşekkürler..net de zaten kapancak canım süresini bekliyorduk...işte benim de aklım afazla gelmiyor sizlerden güzel fikirler çıkar eminimmm..
iyi ki varsınız ağlayan şu koca göbekli beni susturdunuz şimdi kızım için ne yaparım die düşünür oldum iyi ki varsınız
ağlamayınnnnnnnnnnnnnnn.. Evde ağlayan bir anne görmesinn yavrunuz, karnınızdaki bebeğinizde ağlayan bir anne görmesn, depresif olmalarına sebep.
Boşvern interneti, sanal ortama bu yaşta alıştırmayın, interneti oyun oynamayı seviceğine, puzzle çocuk gelişimine çok yararlı, eskiden legolarımız vardı bizim, evler yapardık.
Bu tarz şeyler yaptırın, yeni kelimeler öğretin, ingilizceniz nasıldır bilmem ingilizce harfleri öğretin şarkıyla birlikte. Boşverin bilgisayarı sizinle babasıyla vakit geçirsin, kardeşiyle konuşturun.
Ben olsam TV de almam eve, internette çocuğuma asla açtırmam. Çocuğu yabancılaştıran şeyler bunlar, evden uzaklaştırır. Evde çok mutlu olsun sizin gözlerinize bakarak, sizinle birşeyer paylaşarak.. Mesela babasıyla sahil kenarına gitsn bisiklet sürsün. Eskiyi düşünün kendi çocukluğunuzu, neler yapıyordunuz ise onları yaptırın. Boşverrrinnn bilgisayarı.
Ben bugün oğlumu kreşten alsam çok mutlu olurdu biliyormusunuz?
Evet seviyor ama benimle vakit geçirmek kadar değil.
Sabah kalkması onun için çok zor oluyor,akşam ne kadar erken yatarsa yatsın sabah kalkmakta zorlanıyor.
Onunla istediği saate kadar yatardım.Kalktığımızda harika bir kahvaltı hazırlayıp onu yedirirdim.
Biraz çizgi film izletir ya da pc de oyun oynamısına izin verir,sonra parka götürürdüm.
Parkta oyuncaklarıyla oynatır,eve getirir,banyo yaptırır sonra öğlen yemeği yedirirdim.
Bütün bunları yaparken oğlumun çok mutlu olacağını biliyorum.
Bunca sene işe gelirken oğlumdan aldığım zamanı ona geri verirdim.
Belki kızınız da sizin tahmin ettiğiniz kadar üzülmüyordur.Belki benim oğlum gibi onun hayali de
annesiyle evde vakit geçirmektir.
canım babamız geç geliyor ve çok yorgun oluyor bi de maddiyata sıkıldığı için ağzını açacak durumda değil yine de Allah razı olsun ilgilenmeye şakalaşmaya çalışıyor kızıyla..kızımd a1 aydır o kadar düştü ki babasına gidip yüzünün heryerini öpüyor kokluyor sarılıyor çıkıp üstüne yatıyor anlıyacağınız "adamı boğuyor:))))"
ev işlerinden nete bırakıyordum ama şimdi iş de yapamıyorum pek kızımla puzzle da güzel olur evet...bizim zamanımızda dışardan eve girmek die bişi yoktu hep dışarıda arkadaşlarla oynardık malesef o şansı yok meleğimin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?