vizcdan azabım yersiz mi??

illa vicdan azabı duyuyorum diyorsan devletin anaokuluna ver sanırım özele gönderiyorsun bütcen sarsılıyor hem senın gönlun olsun hem kızının

bence vıcdan azabı dıyacak bır durum soz konusu deıl sartlar neyı gosterıyorsa ona uygun davranmıssın. yanı ımkanlar dahılınde belkı sımdı bunu ona anltsan tabıkı anlamaz amaa ıelrd anlar yazda gelıyor artık byuklerıyleee dısarda evde okulda yaptıklrını yapabılır sende bırz dahaa onu aktıf tutarsn evde olur bıter....

bende hıc strese gırme canım...

cocugunun bogazindan kesmektense,okulundan alman daha mantikli.Vicdan yapma.
imkanin vardami gondermiyorsun? Yooo!!! Her anne en guzelini ister evladi icin.
uzulme lütfen,karnindaki bebisde uzulur.kolay dogumlar.

vicdan azabı duyma bence de...sen bilinçli bir kadın bilinçli bir annesin..

eminim çok daha iyi bile ilgilenirsin...kendini motive et biraz.

doğuma az zaman kadığı için biraz zorlanabilirsin ama Allah sabrını da verir gücünü de..

vicdan yapma ,dayanabileceğin kadar dayanmışsın, şunun şurasında zaten ne kadar kaldı kreşlerin kapanmasına..
gösterilerde de bulunacak çocuğun..seneye zaten anasınıfı yaşında olacak,kayıpta değil çocuk..
rahat ol canım..

illa vicdan azabı duyuyorum diyorsan devletin anaokuluna ver sanırım özele gönderiyorsun bütcen sarsılıyor hem senın gönlun olsun hem kızının

Zaten devletteymiş ama dans kursuyla beraber 120 tl tutuyormuş aylık aidatı.Bir önceki sayfada yazmış konu sahibi

bir okulöncesi öğretmeni olarak, böyle düşünceli anneleri görünce inanın çok mutlu oluyorum. öyle velilerle karşılaşıyoruz ki okullarda bir bilseniz.. çocuğunu sırf evde rahat edebilmek ya da rahat rahat güne gidebilmek için gönderenler bile var. ve bunu açıkça dile getiriyorlar, inanabiliyor musunuz. okulda neler yaptığını bile sormuyorlar. düşünün artık...bizim okulumuzun ücreti aylık 15. sizinkisi biraz pahalıymış gerçekten... ilköğretim bünyesindeki anasınıfları daha makul ücrette oluyor.en başında böyle bir anasınıfı seçmeniz daha yerinde olurmuş aslında. bazı yorumlarda daha uygun fiyatlı bir yere gödermeniz tavsiye edilmiş. ama bu kadar kısa bir süre için başka bir okula kaydettirmeniz doğru olmaz. çünkü uyum sağlaması kolay olmayacaktır. bizim bile yeni ortamlara uyum sağlamamız kolay olmuyorken, 5 6 yaşında bir çocuktan bunu bekleyemeyiz öyle değil mi. yapabileceğiniz en güzel şey, mümkün olduğunca birlikte vakit geçirmek. renkleri,şekilleri,sayıları kullanarak evde oyunlar oynayabilirsiniz. mesela evdeki üçgenleri bulma oyunu... ya da en çok kim sarı bulacak oyunu... böylelikle hem bilgileri taze kalır, hem de birlikte güzel vakit geçirirsiniz. şunu unutmayın, bir çocuk için bu yaşta herşey bir oyundur. bu yüzden de tüm yaptıklarınızı oyunlaştırmanız onun öğrenmesini daha da kolaylaştırır. el becerilerini geliştirebilmek için de birlikte kurabiye yapmak çok güzel bir fikir gerçekten. bu tavsiyeyi mutlaka aklınızda bulundurun derim en çok hoşuna gidecek şeylerden birisi de adını ve ailesindeki bireylerinin adlarını yazayı öğrenmek. çocuklar öyle mutlu oluyorlar ki bunu yaptıklarında. kardeşinin ismi mutlaka bellidir. kardeşinin adını yazmayı öğretebilirsiniz. hem ilköğretime hazırlık olur, hem de çok keyif alacaktır. ama bu konuda dikkat etmeniz gereken birşey var,ilk zamanlar muhtemelen harfleri ters yazacaktır. endişelenmeyin,zamanla ve kendiliğinden düzeliyor bu durum. aslında evde yapılacak o kadar çok etkinlik var ki. madem internetiniz son zamanları, bunu etkinlik bulmak için kullanabilirsiniz. evde yapılacak etkinlikler arayın netten. pet şişelerden,kapaklardan öyle çok etkinlik yapılıyor ki. daha çok tavsiyede bulunmayı isterim inanın. aklıma geldikçe de bu başlığa yazarım. lütfen gönlünüzü ferah tutun. siz çok düşünceli ve bilinçli bir annesiniz. eğer öyle olmasaydınız şu an vicdanınız sızlıyor olmazdı zaten

bir konuda da fikrimi belirtmek istiyorum izninizle. kızınıza da "ben kötü bir anne miyim" gibi bir soru sormayın lütfen. onun gözünde güçsüz bir anne olmayın. ve bence okul konusunda da yalan söylemeyin. evet belki farketmez okulun kapanmadığını,ama oldu ki bir şekilde bunun yalan olduğunu öğrendi diyelim. 23 nisanda arkadaşlrı ile bir araya gelecek ve muhtemelen arkadaşlarından bunun doğru olmadığını duyacaktır. " biz sen gittikten sonra şu etkinliği yaptık, şunu öğrendik" gibi bir diyalogla... o zaman size olan güveni çok zedelenecektir. onlar çocuk, güvenden anlamaz diye düşünmeyin sakın. değer yargılarının en çok yerleştiği dönemde şu an kızınız. maddi sıkıntılarınızı anlayacak yaşta değil belki ama, onunla daha çok vakit geçirebilmek için evde kalmasını istediğinizi söyleyebilirsiniz. ya da bundan sonra etkinliklerimize birlikte devam edeceğiz diyebilirsiniz. ki bunlar yalan değil zaten. her ne durumda olursanız olun,asla çocuğunuza "pembe" denilen o yalanlardan söylemeyin. umarım yardımcı olabilmişimdir. bol oyunlu ve eğlenceli günler bekliyor sizi. çok şanslı bir kızınız var inanın... selametle.

ne güzel bi annesiniz siz, maşallah
yazdıklarınız çok duygulandırdı beni, inşallah evlatlarınızla bi ömür mutlu olun

vicdan azabın yersiz canım sen çok iyi bir annesin.her anne evladı için herşeyin en iyisini ister ama bazen maddi şartlar bunu izin vermeyebilir.son 2 ay zaten canım okul bitti saylılır.evde sen çocuğunla ilgilen hiç de canını sıkma

Ne kadar düşünceli bir annesiniz... kızınız sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı...yanlış anlamadıysam 1 ay kadar sonra ikinci kez anne olacaksınız, bebeğiniz dünyaya gelince kızınızla ister istemez daha az vakit geçirmek durumunda kalacaksınız, o yüzden kızınızın okuldan ayrılmasını 1 ay doyasıya vakit geçirmek için fırsat olarak değerlendirebilirsiniz...

bi kaç gündür okuyorum cevaplarınızı ama yazamadım ..
kızımın son günüydü bugün ben çok kötü oldum..oınun üzülmemesi için istediği elbisyi giydirdim son günlerde..istediği oyuncağa izin verdim göçtürsün die..arad çikolata aldım sevinsin die..kızım hala arad dior ki;anne oyuncak günü gideceğiz ama dimi..bu dahja da üzdü beni hala cuma günleri gidebileceğini düşünüyoır..Allah tan öğretmeni çok özlerse getirin arada çocuk souçta dedi haftada 1 ya da 10 günde bir yarım saatliğine götüreyim görsün gelsin arada tiyatroları oluyo 3-4 tl ye onlara ücretini verip getireyim olur mu dedim tabi ki dediler..napalımöyle öyel soğutacağım bi şekilde unutturacağım...canım kızım benim bana da sölemio üzüldün mü diyorum biraz dior ama oyuncak günü gitmek istemesinden belli oluyor içerlediği yine dudağını emmeeye başladı...ben desem maddiyata başka şeylere üzüldüğüm için ilgilenemiyorum sancılarım da sıklaştı bu aralar..inşalalh doğuma kadar iyi olurum da unuttururum bebeğimöe..haftaya sevdiği arkadaşlarını ve annelerini çağırmayı istiyorum....hiç değilse sevinsin yavrum bi ç.ay bi börek salata yere maksat görüşsünler..ALLAH maddi zorluklar yaşayan borcu olan herkese kolayca ödeme fırsatı versin dilerim helal yoldan çabucak öderiz biz de...
öğretmenine tel açıp o gün ne gibi etkinlikler yaptıklarını sorarım biz de evde yapmaya çalışırız dedim artık bişiler yapmaya çalışcaz evde ..
güzel fikirler gelmiş hala açığım kolay bizi yormucak pratik fikirlere....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…