Evet muhatapsızlıktan sonunda vize derdimi buraya yazıyorum :) Madem yazıp sonuç alabileceğim bir yer yok ben de en azından buraya yazar dertleşirim hem beli birileri bir şey biliyordur dedim.
Ben akademik sebeplerle yurtdışına gidiyorum 3buçuk aylığına. Evrak olarak her şey tamam. Oradan kabul aldım buradan görevlendirme çıkarttırdım vs. vs. Uçak biletim de bu gece. Gel gelelim hala vizem gelmedi... 3 hafta oldu randevuya gideli. Eksik belge yok. Aslında göndermemeleri için bir sebep de yok. Konuk bilim insanı olarak gidiyorum çünkü. Burada hala çalışıyorum, geri geleceğim falan belli. Maaşım var falan... Ama yok...
Bunların bir resmi aracı kurumu var. Ama ulusal vize olunca aracı kurum sadece randevu tarihini ayarlıyor, her şeyi konsolosluk hallediyor. Ama konsolosluğu aradım daha önce, operatöre bağlanamıyordum, kaldırmışlar. Şu Suriyelilerin falan çok aramasından dolayı sanırım öyle duydum. Bugün tekrar denedim ama bağlandım. O da saat iki buçukta arayın o saatte vize başvurularıyla ilgileniyoruz dedi. Bir şey çıkacağını da sanmıyorum ya...
Uçak bileti yansın tamam... Ama araştırmam ne olacak. Gideceğim enstitü Avrupa'nın en iyisi alanında. Yer kolay kolay olmuyor. Kolay kabul alınmıyor. Ben çok gecikirsem yerimi açık tutmazlar orada. Peki gidemezsem okuluma ne diyeceğim? Görevlendirme çıkardılar, gitmedim veya geç gittim, ne olur bilmiyorum...
O kadar çok planım vardı ki... Üç tane konferansa gidecektim oradayken, kısa bir yaz okulu ayarlayıp kabul aldığım gibi burs bile kazanmıştım.
Valizim yarı yarıya dolu... Harddiskim var giderken dolduracaktım orada boş zamanlarım için öylece bekliyor. Elbiseler ütülenecek askıdalar...
Rüyalarımda havaalanına ulaşmaya çalışıyorum sürekli, dişlerimi sıkmaktan hassaslaştılar dişçim çok kızdı. Hiç öyle bir sorunum yoktu şimdi rahat su içemiyorum. Bugün uçuk da çıktı dudağımda tam oldu.
Çok takıyorum biliyorum herkesin de başına geliyor ama çok planım vardı gerçektenHer başurduğum yerden kabul aldım, günü gününe planladım.
Keşke tam 90 gün olsaydı da hizmet pasaportuyla gitseydim ama okulum minimum 90 gün olacak diyor, yükselme kriteri o şekilde. Eminim 89. gün geri dönsem saymazlar onu. Ya da tam 90 olsa bir iki günü yolda geçmiş bunun olmaz derler. O kadar da gıcık bir yerdeyim.
Deli olacağım.
Gerçekten işe yarar mı gitmek? O demir kapıdan beni almazlar bile gibi geliyor.Git konsolosluğa hemen şimdi
Biletinle git tarihini göster
Almanya. Konsolosluğa alırlar mı bilmiyorum. Randevum varken bile kapıda bayağı bir bekletip evraklarımı inceleyip öyle almışlardı içeri de.hangi ülke bu? konsolosluga gitmen gerekiyor acilen.
Almanya. Konsolosluğa alırlar mı bilmiyorum. Randevum varken bile kapıda bayağı bir bekletip evraklarımı inceleyip öyle almışlardı içeri de.
Gerçekten işe yarar mı gitmek? O demir kapıdan beni almazlar bile gibi geliyor.
Şu an umudum böyle bir şey olmuş olması. Öyleyse alırım verirler herhalde. Ama Almanya'dan gelmediyse daha bir şey yapamam.Gidin konsolosluğa. Bazen vize onaylanıyor,pasaport korgoya verilmiyor bekletiliyor öylece.. bikaç arkadaşımın başına geldi. Fransa konsolosluğunun gözünü seveyim,başvurunun ertesi günü vizeyi onaylayıp kargoya verdiler.
oyy alıp gidersin inşallahŞu an umudum böyle bir şey olmuş olması. Öyleyse alırım verirler herhalde. Ama Almanya'dan gelmediyse daha bir şey yapamam.
Şimdi insanlar konsolosluğa git deyince yeni bir umudum oluştu, çok kötü durumdaydım.
görevlendirme ile gidiyorsanız gri pasaport ile vize derdi olmadan gıtmenız gerek , bende o sekılde erasmusla egıtım almak ıcın bır ulkeye gıttım gecen yıllarda sımdı yıne basvurdum, sız sanırım bap ile falan gıdıyorsunuz ama her sekılde vızenız coktan sonuclanmıs olmalıydı 1 haftada en gec yanıt gelıyor...Evet muhatapsızlıktan sonunda vize derdimi buraya yazıyorum :) Madem yazıp sonuç alabileceğim bir yer yok ben de en azından buraya yazar dertleşirim hem beli birileri bir şey biliyordur dedim.
Ben akademik sebeplerle yurtdışına gidiyorum 3buçuk aylığına. Evrak olarak her şey tamam. Oradan kabul aldım buradan görevlendirme çıkarttırdım vs. vs. Uçak biletim de bu gece. Gel gelelim hala vizem gelmedi... 3 hafta oldu randevuya gideli. Eksik belge yok. Aslında göndermemeleri için bir sebep de yok. Konuk bilim insanı olarak gidiyorum çünkü. Burada hala çalışıyorum, geri geleceğim falan belli. Maaşım var falan... Ama yok...
Bunların bir resmi aracı kurumu var. Ama ulusal vize olunca aracı kurum sadece randevu tarihini ayarlıyor, her şeyi konsolosluk hallediyor. Ama konsolosluğu aradım daha önce, operatöre bağlanamıyordum, kaldırmışlar. Şu Suriyelilerin falan çok aramasından dolayı sanırım öyle duydum. Bugün tekrar denedim ama bağlandım. O da saat iki buçukta arayın o saatte vize başvurularıyla ilgileniyoruz dedi. Bir şey çıkacağını da sanmıyorum ya...
Uçak bileti yansın tamam... Ama araştırmam ne olacak. Gideceğim enstitü Avrupa'nın en iyisi alanında. Yer kolay kolay olmuyor. Kolay kabul alınmıyor. Ben çok gecikirsem yerimi açık tutmazlar orada. Peki gidemezsem okuluma ne diyeceğim? Görevlendirme çıkardılar, gitmedim veya geç gittim, ne olur bilmiyorum...
O kadar çok planım vardı ki... Üç tane konferansa gidecektim oradayken, kısa bir yaz okulu ayarlayıp kabul aldığım gibi burs bile kazanmıştım.
Valizim yarı yarıya dolu... Harddiskim var giderken dolduracaktım orada boş zamanlarım için öylece bekliyor. Elbiseler ütülenecek askıdalar...
Rüyalarımda havaalanına ulaşmaya çalışıyorum sürekli, dişlerimi sıkmaktan hassaslaştılar dişçim çok kızdı. Hiç öyle bir sorunum yoktu şimdi rahat su içemiyorum. Bugün uçuk da çıktı dudağımda tam oldu.
Çok takıyorum biliyorum herkesin de başına geliyor ama çok planım vardı gerçektenHer başurduğum yerden kabul aldım, günü gününe planladım.
Keşke tam 90 gün olsaydı da hizmet pasaportuyla gitseydim ama okulum minimum 90 gün olacak diyor, yükselme kriteri o şekilde. Eminim 89. gün geri dönsem saymazlar onu. Ya da tam 90 olsa bir iki günü yolda geçmiş bunun olmaz derler. O kadar da gıcık bir yerdeyim.
Deli olacağım.
Git konsolosluğa hemen şimdi
Biletinle git tarihini göster
Çok üzüldüm, bence de cherry i dinle, umarım hallolur.
hangi ülke bu? konsolosluga gitmen gerekiyor acilen.
Arkadaşım ne duruyosun koşa koşa konsolosluğa gitsene.Çoktan gidip konusman gerekiyordu öyle beklemekle olmaz bu işler.
Almanlar ilginc.
Babam Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde üst düzey yöneticiydi. Halam ve eşi almanyada yaşıyorlardı. Eşi kanser ve son zamanlarıydı. Babam bir vize verdiler ki sorma uçak tarihlerini kapsamayan bir vizeydi. yani dönüşünde başlıyordu. Babam aradı bir saydı sorma, sonra 1 yıl verdiler. belki sen de de işe yarar.
Gidin konsolosluğa. Bazen vize onaylanıyor,pasaport korgoya verilmiyor bekletiliyor öylece.. bikaç arkadaşımın başına geldi. Fransa konsolosluğunun gözünü seveyim,başvurunun ertesi günü vizeyi onaylayıp kargoya verdiler.
oyy alıp gidersin inşallah
inşallah halledersin bizi de habersiz bırakma
Ben Hollanda Konsoloslugunu Cumartesi günü açtırıp pasaportumu almıştım. Bence de vakit kaybetmeden konsolosluga gitmeniz gerekir.
almanya arkadaşıma 5. haftada ulaşmıştı
tüm evraklar tamam olmasına rağmen
uçağa 1 kala
ve kız 2. haftadan sonra haftada 2 kere aradığı halde
keşke daha erken alsaydınız vizeyi
Arkadaşlar herkese alıntı yaptım sanırım hemen hemen. Uğraşıp cevap verdiniz habersiz bırakmak istemedim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Vizemi aldım :)görevlendirme ile gidiyorsanız gri pasaport ile vize derdi olmadan gıtmenız gerek , bende o sekılde erasmusla egıtım almak ıcın bır ulkeye gıttım gecen yıllarda sımdı yıne basvurdum, sız sanırım bap ile falan gıdıyorsunuz ama her sekılde vızenız coktan sonuclanmıs olmalıydı 1 haftada en gec yanıt gelıyor...
ulke neresı acaba? abd ıngıltere kanada tarzı ulkelerde surec bıraz yavas ıslıyor ve vıze sartları agır kı bunlar grı pasaportunuz bıle olsa vıze ıstıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?