sıkı bir diyet yapıyordum daha doğrusu içimden geliyodu yememek. iştahım iyice azalmıştı ama spora başlayınca kilo vermem tamamen durdu. sanırım korumaya geçti vücudum. ne yapsam bilmiyorum ne yapmalıyım ??
sıkı bir diyet yapıyordum daha doğrusu içimden geliyodu yememek. iştahım iyice azalmıştı ama spora başlayınca kilo vermem tamamen durdu. sanırım korumaya geçti vücudum. ne yapsam bilmiyorum ne yapmalıyım ??
Bende 4 aydır sporla birlikte diyet yapıyorum 18 kilo verdim bu ara durdu iki haftadır tık yok((yürüyüşün saati önemli mı ne yapmalıyım bilmiyorum bana yardimm edin ne olur Eylül ayına kadar hedefime ulaşırım ins dua edin ne olur Eylül'de tup bebek deneyeceğim
Günaydın Vuslat, ben sabah 6.30- 7 gibi interval yürüyüş yapıyorum. 2 dk. %7 eğim 5km hız, 1 dk. eğimsiz 6.5 km hız. 30 dk boyunca bu devam ediyor. Ardından da direnç egzersizi. Sabah erken saatte küçük bir şeyler atıştırıp (mesela 2-3 ceviz) spor yapıyorum. Aksatmadığım haftada 500 gr. yağ yaktım. Ancak direnç egzersizinin 4-6 haftada bir değişmesi gerek. Sürekli aynı hareketler kasları stabil hale getiriyor. Aynı kası çalıştıran farklı hareketlerle devam etmeni tavsiye ederim.
Ben bu konunun cahiliyem :))Kusuruma bakma direnç egzersizi derken ne yapmam gerekiyor:))kosu bandını alali bir kaç ay oldu her gün yürüyorum detaylarını pek bilmiyordum gercekten beni aydınlattın. Sagol ilkgunlerde 4 ile başladım sonra yavaş yavaş arttırdım kilo kaybettikce tabi doğal olarak şimdi 6 da yürüyorum 10 dak bir 8 e getirip koşuyordum 2 dak süreyle.bugun senin dediğin gibiyaptim daha rahatım Sagol.
Merhaba Vuslat. Estağfirullah, hep birlikte öğreniyoruz işte. Şimdi en baştan başlayalım istersen. Isınıncaya kadar yani 2-3 dk 4 km hızla yürüyüyoruz. Sonra da anlattığım interval yürüyüşü yapıyoruz. Tabii umarım bel ya da dizinde sorun yoktur. Eğer varsa eğim eklemlerine daha çok baskı yapar, ağrıların artabilir. O yüzden bu konuya dikkat etmek lazım. Bu yürüyüş şekliyle 10. dk dan itibaren yağ yakmaya başlayabilirsin. Vücudu şaşırtma yöntemidir bu.
Direnç egzersizine gelince; yine bel ya da başka bir yerinde rahatsızlığın olmadığını düşünerek bunları yazıyorum. Eğer eklemlerinde ya da omurunda sorun varsa yazacaklarımı yapmamanı şiddetle tavsiye ederim:) Direnç egzersizi vücudun kas ağırlığının artırılması için yapılan egzersizdir. Ağırlık kullanabileceğin gibi kullanmadan da yer çekimine karşı yapabilirsin. Kollar için yürüyüş bandında soğumaya geçtiğin esnada hızın 3km ya da daha az olmalı ve denge sorunu yaşamadığını düşünerek yazıyorum: kollarını yukarı V şeklinde açıp 15 e kadar acele etmeden sayıyoruz. Kolları dinlendirmeden 10cm aşağıya indirip 15e kadar sayıyoruz, 10 cm. daha indirip yine sayıyoruz. 4 ya da 5 kademede yapabilirsin. Sonra hızını düşürüp ya da bandı durdurup çocukken yaptığımız gibi seri bir şekilde kollar öne yukarı yana aşağı yapıyoruz ve 8 tekrar yapıyoruz.
Koşu bandından inip karın hareketlerine başlıyoruz. Bunları zaten biliyorsun, mekik hareketleri. Alt karın için yere uzanıp bacakları yukarı kaldırıp kademeli olarak aşağıya indirirken her kademede 10 a kadar sayıyoruz. Başlangıçta bu hareket zorlayabilir. Kademe sayısını az tutabilirsin. Bacak hareketlerini de biliyorsun, yan yatıp yukarı açma.
20-30 dk kadar sürmesi lazım bu egzersizin. Hakkıyla yaparsan koşu bandında yaktığının 1,5 katını yakabilirsin. En sonunda esnemeyi unutmazsan faydalı olabilir.
Kolay gelsin
Gercekten çok teşekkür ederim bu sabahtan itibaren senin yazdığın gibi yaparım ins.anlattiklarinin icinde bir tek mekik hareketini yapamıyorum ameliyat olmuştum gecen sene dikişlerim baya bir ağrıyor o yüzden doktorum dikkat et demişti onun disinda hemen hemen her hareketi yapabiliyorum.ins eylul ayına kadar hedefime ulaşabilirim.arkadasim hedefime doğru giden yolda yardımların icin sonsuz teşekkürler.:)))))
bende 5 kilo versem iyi olacak ama çukulataya bağımlıyım
zayıflama sürecinin belli dönemlerinde kilo verme durur bu gayet normaldir. spora bağlama bu durumu ve sporu bırakmasıkı bir diyet yapıyordum daha doğrusu içimden geliyodu yememek. iştahım iyice azalmıştı ama spora başlayınca kilo vermem tamamen durdu. sanırım korumaya geçti vücudum. ne yapsam bilmiyorum ne yapmalıyım ??
Rica ederim ne demek. Umarım faydalı olur senin içinBu arada geçmiş olsun. Dikişler karın bölgende mi?
Faydalı olmaz olurmu arkadasim teşekkür ederim.ya ben talihsiz bir safra kesesi ameliyatı geçirdim sol dan çapraz sag tarafıma 30 dikiş üstten 70 80 dikis te içten attılar felaket bir sekilde diktiler beni arkadaşım((Bu ameliyatı olalı iki yıl oldu gecen sene birde böbrek ameliyatı geçirdim o yüzden dikişlerden biraz korkuyorum bu güne kadar bir terslik olmadı şükür ama dikkat etmem gerekiyormuş o yüzden bazı hareketleri yapamıyorum yapsamda çok zorlanıyorum.ayyy arkadas bir sor bin ah işit durumu oldu sanırım hakkını helal et...mutlu kal sağlıklı kal....
Ne demek arkadaşım, paylaşırsan dinlerim. Elimden gelen varsa yaparım. Helal olsun. Çok üzüldüm, geçmiş olsun. Umarım şimdi sağlığına kavuşmuşsundur. O zaman çok dikkatli ol, doktoruna danışmadan yapma hiç bir şeyi. Senin için en iyi şey yürüyüş bence. Selam ve sevgiler...
Slm canım Sagol şimdi çok iyiyim yürüyüşe devam ediyorum.dun başka bir diyetisyene gittim Eylül'de tup bebek yapılcak hazır baya kilo verdim devam etmek istiyorum ama iki hafta dir veremiyorum dedim yürüyüşü haftada 4 kez yap dedi bir de diğer diyetimden daha fazla yiyecek verdi kafam karıştı ne yapcam bilmiyorum ben eski doktoruma devam edeyim bari sence ne yapayım???????vucudumda bir haftadır çok şişti ödem oldu kur uygulasam mı dedim yapma dedi şaştım :):)iki günlük dedoks yapmıştım önce iyi gelmişti ama bu doktor kafamı çok karıştırdı o kadar da tatlı dilli ki kendini de çok sevdim sence ben ne edeyim.acil yardim arkadasim:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?