- 22 Temmuz 2015
- 2.060
- 4.112
- 48
- Konu Sahibi alyanak258
-
Ders çalışmsya başlamak zordur. Bir başlarsan devamı gelir. Evde olmazsa bir kütüphaneye git. Belki etrafta çalışanlar da seni etkiler. Çık evden direk kütüphaneye.
Birak okulu, gir bi yerde ise, calismaya basla. Ozel sektorun zorlugunu gorup kendi kendine baslarsin zaten ders calismaya.
Bdv de azicik ararsan bulursun; ozel sektorden bikanlarin konularini..
Keske keske keske senin yerinde ben olsaydim da tek derdim ders calismak olsaydi. Hos dert bile sayilmazki o..
Ama bak keske demek zamani geriye getirdi mi? Hayir.
Sende ilerde keske dememek icin basla calismaya.
1 saat git 1 saat gel en fazla 2 saat yolda geçer. En az sabah 9 akşam 5 arası çalışsan 8 saat demek akşam çalışmasan dahi problem değil. Ama uzak, gidemem, yapamıyorum dersen sadece bahane olur. Bizler de kolay okumadık. Ben lise sondayken sabah 6 da evden çıkar okula gider. Okuldan çıkar dershaneye gider, akşam 5 te ordan kütüphaneye gider akşam 10 gibi eve gelir 1 saat ailemle oturur yada oturmaz uyurdum. Ama ne oldu 1 yılda herşey bitti. Emek vermezsen olmaz.Kutuphane eve en yakin bi saat
1 saat git 1 saat gel en fazla 2 saat yolda geçer. En az sabah 9 akşam 5 arası çalışsan 8 saat demek akşam çalışmasan dahi problem değil. Ama uzak, gidemem, yapamıyorum dersen sadece bahane olur. Bizler de kolay okumadık. Ben lise sondayken sabah 6 da evden çıkar okula gider. Okuldan çıkar dershaneye gider, akşam 5 te ordan kütüphaneye gider akşam 10 gibi eve gelir 1 saat ailemle oturur yada oturmaz uyurdum. Ama ne oldu 1 yılda herşey bitti. Emek vermezsen olmaz.
Çok şanslısınYa bu başlıktaki cümle ne ki ilk kez duydum daha
Merhaba kızlar nasılsınız ?
Ben ruhen pek ıyı değilim.
- Üniv. hazırlanmam gerek ama yapmıyorum yapamıyorum yapmam gerektiğinin farkındayım ama çok isteksizim nedenini anlayamıyorum bir türlü.
Ailemle aramda ıyı.
Tv bağımlısı olmaktan utanıyorum.
Dışarı çıkan sosyal bir insan değilim gezen tozan vs.
Dershaneye gitmiyorum geçen sene gitmiştim olmadı.
Yapacağım diyorum yapamıyorum.
Açıkcası bu senedende ümidimi kesmiş durumdayım ben lutfen bana bır yol gosterın ablalar.
Birde özgüven problemım var sanırım.KIlom var 58 kıloyum ama maalesef boyum kısa.
En az 10 kılo gıtmesı lazım.
Göğüsüm buyuk malım kılo vs.
Ya alışverıs ezıyet gıbı diyeceksınız kı 58 cok değil ama boy kısa olunca fazla duruyor.
Ne yapmam gerektığını bılemıyorum.
Çok bunaldım sadece 1 arkadasım var oda okulda oldugu ıcın sık gorusemıyoruz.
O kadar doluyum kı belkı sıze saçma gelecek lakın ınanın depresyon gıbı.
Evde oturup yeyıp tv ızlıyorum.
Birde her şeye ağlama huyum var.
Hemen gozlerım dolar bır ezık tavır vs.
Uzun oldu , yanlışlarım varsada kusura bakmayın bana yardımcı olur musunuz ?
ders calisip iyi bir universiteyi kazanamazsan bundan 5 yil sonraki halini dusun. belki biraz motivasyon verir sana.
su an sanirim kilo yoy takilman gereken en son seyler.
kendine bir plan yap ve otur calis.
universitelerin sayfalarina gir resimlerine bak. onlarla ilgili forumlara uye ol takip et.
üzerimdekı ozguven sorununu ataömıyorum
universiteyi kazanamayip iyi bir is sahibi olmayip ortada kaldiginda iyice ozguvensizligin zirvelerine cikacaksin bunuda dusun isrersen.
Ozguven birseyler yaparak basararak artar. Su an sana ozguven depolayamayiz. Bak ben de lisede hatta universitede cok cekingen hep geri planda biriydim ne zaman meslegimi elime aldim o zaman bana bi gayret geldi simdi cevrem cok sosyal biri bilir. Ozguven problemim zaman zaman depresiyor o durumlarda basarilarima bakiyorum sunu yaptim bunu yaptim ben gayet iyiyim diye motive ediyorum. Simdi sen ozguven icin basarilarini ortaya koyman lazim. Birincisi benimde boy 154 ve 64 65 kiloyakadar ciktim o gogusbelasi bende de vardi ama su an 47 kiloyum artik sorun degil gene buyuk ama siritmiyor demekkikilo vereceksin yapacagin sey hemen bu kk nin diyet gruplarindan bir takima katil bunu hemen yap. Kendine bi beslenme duzeni olustur kilo verdikce uzulmeyi birakirsin. Sinavs calisma icin gunluk bi plan yap aylik haftalikda. Bak ben bi uni sinavina gireyim dedim calisayim ama calisinca vakit sorunum oldu senin yok. Nette videolar var onlari bitir sonuca odaklan morali bozma. Ben hep yazarak calisirdim. Tv olayini bitir yazin sinavdan sonra tekrarlari var o zaman izleyecegim de. Ben misal tv hastaydim simdi nete bulastim ama bu kpssye calisirken gunde 4 5 saat calisiyordum hatta kurban bayraminda hatirlarim tum gun oturdum derse calistim cunku planima gore ilerlemem lazimdi mitivasyonum ise sinavdan sonra kazanacagima dair goruntu ve cok sukur ilk giriste kazandim. Öffleyip pöfleyip yok ben ozguvensizim vs deseydim olmazdi ki gercekten ozguvenim dusuktu ama mecburdum kazanmaya.
Bence sana özgüven kaybı yaşatan şeylerin başında kilo takıntısı geliyor. Kilo almanın sebebi de stres. Yapılan bir araştırma insanların düşük moddayken, kendilerini daha önmeli hissedebilmek adına porsiyonlarını büyüttüklerini söylüyor. Bence bu aşamada programlı diyetlere gerek yok, canın sıkkın olduğu an teselliyi yemekte bulmaktan vazgeç. Mümkün olduğunca ev yemeği ye ve işlenmiş gıdalardan uzak dur. Sabah erken kalk yarım saat yürüyüş yap. Bu hem kilo vermene yardımcı olur, hem de zihnini rahatlatır. Ders çalışma konusuna gelince.... Bilim teknik bir sayısında bu konuya değinmişti. Diyor ki; biz korktuğumuz şeyleri yapmayı erteliyoruz, erteledikçe sorun büyüyor ve bizi daha çok korkutuyor. Bu yüzden başarısız olma kaygın olmadan sakin sakin çalışmaya başla. Bu alışkanlığı hemen kazanamazsan kendini suçlu hissetme. Mesela bir gün uyandın ve akşama kadar ders çalışamadın, nasılsa gün bitti artık çalışmasam da olur, yarın başlarım diye düşünme. Zararın neresinden dönsem kârdır de ve çalışmaya devam et. Bu şekilde kilo, özgüven ve ders çalışma sorunlarının hepsini çözebileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin, sevgiler :)
Bol vaktin varbiyerden basla hemen umutsuzluga dusme derim. Kazanabilir miyim tarzu cumleler kurma kazanmam lazim mecburum cunku ben bunu yapabilecek kapasiteye sahibim de. Insanlar cogunlukla kendi ile ilgili olumsuz dusunmekten asil yeteneklerini gosteremez cunku tum gucunu olumsuz dusuncelere harciyor dusunme yap derim. Aklina her kotudusunce geldiginde calismaya odaklan. Bir de yarin diyete baslamak nedir hayir bugun hemen arastir tum diyet topicini gozden gecir ayrica karbonhidrati bugunden azalt proteini sebze meyveyi arttir bunu bugun yap. Yarin yaparim zihnin sana oynadigi oyundur zihin zora gelince otelemeyi sever bugun ve simdi yap.Peki bu sene yaklasik 3 ay varbu senede yetiesemezsem seneye cok daha iyi hazirlanir miyim ailem ne der ki
Bol vaktin varbiyerden basla hemen umutsuzluga dusme derim. Kazanabilir miyim tarzu cumleler kurma kazanmam lazim mecburum cunku ben bunu yapabilecek kapasiteye sahibim de. Insanlar cogunlukla kendi ile ilgili olumsuz dusunmekten asil yeteneklerini gosteremez cunku tum gucunu olumsuz dusuncelere harciyor dusunme yap derim. Aklina her kotudusunce geldiginde calismaya odaklan. Bir de yarin diyete baslamak nedir hayir bugun hemen arastir tum diyet topicini gozden gecir ayrica karbonhidrati bugunden azalt proteini sebze meyveyi arttir bunu bugun yap. Yarin yaparim zihnin sana oynadigi oyundur zihin zora gelince otelemeyi sever bugun ve simdi yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?