siz bu adamla evlenmeyi gerçekten istiyo musunuz?
hayat boyu böyle bir sorumluluğu almak istediğinizden emin misiniz?
karısı değilsiniz nişanlısı değilsiniz, neden yani adamın size karşı aman aman bi sevgisi de yok.
burdan bakınca da napmaya çalıştığınız çok anlaşılmıyor açıkçası.
aman aman bi sevgisi olmadığına siz nasıl emin olabiliyorsunuz ki? gören de adamın kalbinin içine girip baktınız zannedecek. düşünün bu adam polisti. severek yaptığı bi mesleği vardı. ama bi patlamada iki ayağını da kaybetti. orda gördüğü o vahşet manzaraların üzerine bi de kendi bedenine ne olduğunu idrak etmeye çalıştı.
böyle bi olayı yaşayan insanın, ölüme bu kadar yaklaşmış bi insanın hayata bakış açısı da farklılaşır. artık mesleğini yapamayacak olmanın verdiği acı başka, ölümden dönmenin verdiği şok başka, iki ayağını da kaybetmenin verdiği acı başka...
allah bilir daha benim tahmin edemediğim ne düşünceler vardır kafasında.
böyle bi durumda hangi insan sevgilisine aman aman bi sevgi gösterebilir? bakın ''aman aman sevebilir'' demiyorum. belki de aman aman çok seviyordur, bilemeyiz bunu. ama böyle bi durumda tek derdi bu sevgiyi göstermek mi?
onun psikolojisi ne halde acaba...
gülüm olayında da hata etmiş evet, yapmamalıydı. ama bütün bu yaşadıklarını ve psikolojisini, başkalarına ispatlamaya çalıştığı bi takım şeyleri, bir de herkese gülüm diye konuştuğunu, bu kelimenin onun için normal bi kelime olduğunu ve mesajları silme gereği bile duymadığını göz önüne alırsak affedilemez bi şey olduğunu düşünmüyorum. üstelik bu konuyu konuştukları zaman kötü bi niyeti olmadığını da defalarca söylemiş ve özür dilemiş.
şartlar başka olsaydı belki ayrıl bile derdim. ama bütün bunları üst üste koyunca bu bi aldatma girişimi falan değil kesinlikle.
bir de anlayamadığım şu, ''karısı değilsiniz, nişanlısı değilsiniz'' demişsiniz de, o zaman konu sahibi ''amaan ben nasıl olsa sadece sevgilisiyim ne sorumluluk alacağım'' mı demeliydi?
sevgili olmanın nişanlı ya da eş olmaktan farkı ne? zaten sevgililiğin bi sonraki adımı nişanlılık, bi sonraki adımı da evlilik.
ama böyle bi durumda sorumluluk almayan, sevdiğinin yanında olmayan bi sevgiliden zaten eş olmaz.
ayrılık insanlar için, evet ilerde belki de ayrılırlar. ama bu kesinlikle başka sebeplerden ötürü olur. belki aldatılır, belki sevgileri biter, belki ailevi mevzular olur, vs vs.. o zaman ayrılır. ''sorumluluk almak istemiyorum'' diye ayrılmak bana göre çok alçakça.
burdan bakınca konu sahibinin ne yapmaya çalıştığı da gayet net anlaşılıyor, siz anlamamışsınız sadece.
ben burdan baktığımda kötü gününde sevgilisinin yanında olan, onun psikolojisini anlayan ve destek olan bi kız görüyorum.