Wifi Şifresi Belası

Modem arayüzüne girip diğer cihazları banlayabilirsiniz.O zaman şifrenizi bilseler bile internete bağlanamazlar. Sorunun ne olduğunu çoğu kişi anlayamaz :) böylece çöZülmüş olur siz de rahat rahat internete girersiniz :))

Vermek istediğine ver ben girim çok karışık de.. niye ayıp olsun. .

hem şifreyi hem ismini değişitirin.
Babanızada bu durumun tehlikelerini anlatın.
İsteyenede açıkca internete giremez olduk yoğunluktan deyin.
Ayıp yahu ütü fişini çektirmek ne. Yüzsüzlüğün bu kadarı.

Hatta utunuz fisinj cekin diyende akrabanin misafiri sifrenizi sormadan aldim kullanabilirmiyim demeden bide utunun fisini cekmeyin diyor

Vermek istedigim iki kisi var verin sifreyi ben gireyim demek istiyorum ama biliyorum ki gonul koyup darilacaklar

Valla degisir degizmez bi hizlandi ki ben bile o kadar olacagini tahmin etmiyordum

Yani ne bileyim bizimde isimiz dustugunde gittiginiz yakinlar var tamam onlara gercekten vermek istiyorum fakat iste dagittiklarina eminim

Birde biliyorum cephe alip laf sokacaklar kusup darilacaklar onlari nasil gormezden gelirim bilmiyorum
Bir olur iki olur hadi on kere laf soksunlar laf sokana sen bağlat herkese ver gör nasıl olduğunu de. Kendilerine ait bişey olsa laf edemezler bilirler sorunu işte derler ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye o hesap ya herkese vereceksin ya hiç kimseye çünkü hepsi akrabaymış.

ben size çözümü vereyim. ama bilgisayardan anlayan birine yaptırmanız lazım. çünkü daha modem şifresi değiştirmeyi bilmiyorsanız anlatacağımı yapamayabilirsiniz.
öncelikle modeminizin arayüzüne gireceksiniz. kablosuz ayarlarda sadece izinli mac adreslerine bağlantı izni vere tıklayacaksınız. sonra kendi kullandığınız cihazların mac adresini bu alana gireceksiniz. modem markasına göre değişiyor ama genede 8 10 adrese kadar izin veriyor. evinizde ki pc tablet telefon vs ne varsa bunların mac adresini bu alana girip kaydedeceksiniz.

sonra ne oluyor biliyormusunuz. sizin girdiğiniz adresler dışında kimse bağlanamıyor modeme. bağlanmak istediklerinde şifreyi giriyorlar. bağlan diyorlar. şifre onaylanıyor yani hata vermiyor. ama bağlantı kurulamadı diyor. çünkü modem bağlanmaya izin vermiyor. gelenlerde anlamıyor ne olduğunu. sonrası size kalmış hay allah çekmedi herhalde mi dersiniz vallahi bilmiyorum ki biz bağlanıyoruz mu dersiniz ne derseniz dersiniz :)

İnternet adını ve şifresini değiştirin
Daha sonra internet adını görünmez yapın
Soranlara da kapattırdık dersiniz.

Modem müşteri hizmetleri bu konuda yardımcı olur.

Benzer bir durumu yasadik. Sifre kontrolden çıktı. Sonra birisi Bimere siyasi bir konu uzerinden sikayette bulunmuş. Arastira arastira bizi buldular. Konuyka ilgimiz yok ama internet bizim. Kapiya bildiginiz elinde telsizle iki polis dayandi, aldi esimi götürdü. Kac kere savciya ifade verdi esim.
Sonra sans bu ya savcinin tayini mi ne cikmis. Dava takipsizlikten düştü.
Simdi degil komsu babamin oglu istese vermem şifreyi. Herkes kendi internetini kebdi alsinb

Arkadaslar yardimci olmak istediginiz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim

Bi kac arkadas moddmi resetleyin demisti banada o kolay geldigi icin modemi resetledim

Ama sonrasinda sifee bile istemiyordu ama girilmuyorduda o yuzden aksam yazamadim

Sabah masaustu bilhisayari modemin oldugu odaya tasidim eternet kablosuyla baglanti yaptim
Modemin musteri temsilcisini aradim baya uzun surdu ama kullanici adinida sifreyide degistirdim

Kullanici adini istemeyeceklerini dusundugum bisey yaptim
Ama gelip isterlerse hayir diyebileceklerim oldugu gibi diyemediklerimde var

Iki yakin kuzenim var vermek istiyorum fakat zaten versem ordan 5 baglanti olacak birde gelen misafirlerede veriyorlar oda ayri

Verin ben gireyim desem ayip olacak bu konudz ne yapacagimi sadirdim

Mesela dun baktim benim giremedigim saatlerde onlar girmisler internete yani mobil verileri var valla kafam dusunmekten kazan gibi oldu

Hepinize tekrardan tesekkur ederim
En iyisi bozuldu veya kapattık diyip gizli wifi yapmak. Bunu araştırın birilerinden yardım isteyin bir şekilde halledin. Bir defa uğraşırsınız kafanız hep rahat kalır

Hatta utunuz fisinj cekin diyende akrabanin misafiri sifrenizi sormadan aldim kullanabilirmiyim demeden bide utunun fisini cekmeyin diyor

Vermek istedigim iki kisi var verin sifreyi ben gireyim demek istiyorum ama biliyorum ki gonul koyup darilacaklar

iyi bile dayanmışsınız valla ben çoktan patlamıştım.
Gönül koyan koysun boşver.
Bu kadar internet ihtiyaçları varsa bağlatsınlar evlerine. :KK11:

Ben bu insanlari anlamiyorum niye istiyorlar. Ben ust komsundan hic istemedim o kadar ihtiyacim varken ders ile ilgiliydi annemden idare ettim para bile vermeye raziydim dusundum sonra mecbur degil tanimiyo etmiyo beni. Bu sene yeni baglattim ayda 60 lira o kadar abartilcak para degil. Bir market harciyoruz o kadar parayi

sizden başka herkesin kullandığı interneti neden karşılıyorsunuz ki? babanı ikna et önce. ama yasak de, ama başımıza iş açılır de bir şeyler de.

sınırsız internet diye bir şey yok güzelim, biz iki kişi 100 gb adil kullanım kotasını 15-20 günde dolduruyoruz. sizin internet en çok bundan dolayı yavaş, muhtemelen birkaç gün içinde akk doluyor ve hızınız acayip düşüyor. ee bana faydası olmayan interneti ne yapayım.

hiçbir şey yapamazsan madem telefondan watsapp kk falan giriyorsun sadece, kapattır interneti telefonuna paket al 10 gb falan gayet uygun bazı operatörlerde. başın ağrımaz.

Kotasız internet diye bişey yok. Atıyorum 10gb ı geçince hızınız acayip yavaşlıyor. Sonra kullanmak mumkun olmuyor. Sizin durumunuz da bu. Modem üzerinden hangi cihazın wifiye baglanabilecegini seçebilirsiniz. Bunun içinde mac numaralarını kullanmanız lazım. İnternete araştırın modem ayarlarından yaparsınız.

Arkadaslar yardimci olmak istediginiz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim

Bi kac arkadas moddmi resetleyin demisti banada o kolay geldigi icin modemi resetledim

Ama sonrasinda sifee bile istemiyordu ama girilmuyorduda o yuzden aksam yazamadim

Sabah masaustu bilhisayari modemin oldugu odaya tasidim eternet kablosuyla baglanti yaptim
Modemin musteri temsilcisini aradim baya uzun surdu ama kullanici adinida sifreyide degistirdim

Kullanici adini istemeyeceklerini dusundugum bisey yaptim
Ama gelip isterlerse hayir diyebileceklerim oldugu gibi diyemediklerimde var

Iki yakin kuzenim var vermek istiyorum fakat zaten versem ordan 5 baglanti olacak birde gelen misafirlerede veriyorlar oda ayri

Verin ben gireyim desem ayip olacak bu konudz ne yapacagimi sadirdim

Mesela dun baktim benim giremedigim saatlerde onlar girmisler internete yani mobil verileri var valla kafam dusunmekten kazan gibi oldu

Hepinize tekrardan tesekkur ederim
Cnm ayıp olmaz.. ben annemlere gidince erkek kardeşimden wifi şifresi istedim abla ver ben girim çok karışık dedi verdim girdi. Niye küsim ki??

Modeminizin markası ne? Şifrenizi ve ağ adınızı bir an önce değiştirin isteyenlere de vermeyin

Evde sizden başka kimse kullanmiyorsa iptal edin interneti ve gidip kendinize telefonunuz icin internet alın. İnterneti zaten böyle kullanamiyorsunuz yoğunluktan. Kimin neye baktığını, ne indirdiğini de bilemezsiniz. Bir gün kapınızda polisleri görünce iş işten geçmiş olacak. Bir kişiye bile şifre vermemeniz lazım.

Hem ismini hemde sifresini değiştir isin oldugu zaman ac soran olursa da kotali yaptik de yada kapattik de en mantiklisi

Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var

Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik

Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi

Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler

Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye

Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti

Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum

Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var

Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor

Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin

Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor

Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti

Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim

Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler

Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak

Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum

Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik

Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk

Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum

Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim
şifre değişene kadar fişi çekin
sizin evin wifi si kafe otel baglantısına dönmüş

ben size çözümü vereyim. ama bilgisayardan anlayan birine yaptırmanız lazım. çünkü daha modem şifresi değiştirmeyi bilmiyorsanız anlatacağımı yapamayabilirsiniz.
öncelikle modeminizin arayüzüne gireceksiniz. kablosuz ayarlarda sadece izinli mac adreslerine bağlantı izni vere tıklayacaksınız. sonra kendi kullandığınız cihazların mac adresini bu alana gireceksiniz. modem markasına göre değişiyor ama genede 8 10 adrese kadar izin veriyor. evinizde ki pc tablet telefon vs ne varsa bunların mac adresini bu alana girip kaydedeceksiniz.

sonra ne oluyor biliyormusunuz. sizin girdiğiniz adresler dışında kimse bağlanamıyor modeme. bağlanmak istediklerinde şifreyi giriyorlar. bağlan diyorlar. şifre onaylanıyor yani hata vermiyor. ama bağlantı kurulamadı diyor. çünkü modem bağlanmaya izin vermiyor. gelenlerde anlamıyor ne olduğunu. sonrası size kalmış hay allah çekmedi herhalde mi dersiniz vallahi bilmiyorum ki biz bağlanıyoruz mu dersiniz ne derseniz dersiniz :)

İnternet adını ve şifresini değiştirin
Daha sonra internet adını görünmez yapın
Soranlara da kapattırdık dersiniz.

Modem müşteri hizmetleri bu konuda yardımcı olur.

En iyisi bozuldu veya kapattık diyip gizli wifi yapmak. Bunu araştırın birilerinden yardım isteyin bir şekilde halledin. Bir defa uğraşırsınız kafanız hep rahat kalır

iyi bile dayanmışsınız valla ben çoktan patlamıştım.
Gönül koyan koysun boşver.
Bu kadar internet ihtiyaçları varsa bağlatsınlar evlerine. :KK11:

Ben bu insanlari anlamiyorum niye istiyorlar. Ben ust komsundan hic istemedim o kadar ihtiyacim varken ders ile ilgiliydi annemden idare ettim para bile vermeye raziydim dusundum sonra mecbur degil tanimiyo etmiyo beni. Bu sene yeni baglattim ayda 60 lira o kadar abartilcak para degil. Bir market harciyoruz o kadar parayi

sizden başka herkesin kullandığı interneti neden karşılıyorsunuz ki? babanı ikna et önce. ama yasak de, ama başımıza iş açılır de bir şeyler de.

sınırsız internet diye bir şey yok güzelim, biz iki kişi 100 gb adil kullanım kotasını 15-20 günde dolduruyoruz. sizin internet en çok bundan dolayı yavaş, muhtemelen birkaç gün içinde akk doluyor ve hızınız acayip düşüyor. ee bana faydası olmayan interneti ne yapayım.

hiçbir şey yapamazsan madem telefondan watsapp kk falan giriyorsun sadece, kapattır interneti telefonuna paket al 10 gb falan gayet uygun bazı operatörlerde. başın ağrımaz.

Kotasız internet diye bişey yok. Atıyorum 10gb ı geçince hızınız acayip yavaşlıyor. Sonra kullanmak mumkun olmuyor. Sizin durumunuz da bu. Modem üzerinden hangi cihazın wifiye baglanabilecegini seçebilirsiniz. Bunun içinde mac numaralarını kullanmanız lazım. İnternete araştırın modem ayarlarından yaparsınız.

Cnm ayıp olmaz.. ben annemlere gidince erkek kardeşimden wifi şifresi istedim abla ver ben girim çok karışık dedi verdim girdi. Niye küsim ki??

Modeminizin markası ne? Şifrenizi ve ağ adınızı bir an önce değiştirin isteyenlere de vermeyin

mac adresi tanıtırsanız şifreyi bilseler bile sadece sizin izin verdikleriniz bağlanabilir.

Evde sizden başka kimse kullanmiyorsa iptal edin interneti ve gidip kendinize telefonunuz icin internet alın. İnterneti zaten böyle kullanamiyorsunuz yoğunluktan. Kimin neye baktığını, ne indirdiğini de bilemezsiniz. Bir gün kapınızda polisleri görünce iş işten geçmiş olacak. Bir kişiye bile şifre vermemeniz lazım.

Hem ismini hemde sifresini değiştir isin oldugu zaman ac soran olursa da kotali yaptik de yada kapattik de en mantiklisi

şifre değişene kadar fişi çekin
sizin evin wifi si kafe otel baglantısına dönmüş

Tümden iptal edin.. Telefondan kullanın neti..

Arkadaslar Allah razi olsun yardimci olmak isteyip baya bi aciklama yapmisdiniz

Zaten cogunuzdada yorumlarda belirttigi gibi en buyuk korkum siber suclardi

Sabah sifreyi degistirdim demin sadece iki kuzenimin telefonuna kendim girdim sifreyi ve sunu fark ettim

Sifreyi daha kimseye vermeden gayet hizlanmisti suanda eskisi kadar kotu degil ama deminki hali cok hosuma gitmisti

Ama bircogunuzun dedigi wifiyi saklama cok mantikli geldi onu arastirip denemeyi dusunuyorum yapabilirsem onu yapicam ama gelen kimseyede vermeyi dusunmuyorum

Back
X