Winx Perisi'nin Hamilelik Diyet Günlüğü

bebişin için ek gıdalara geçeceksin madem ona günde 1 fındık büyüklüğünde tereyağı mutlaka yedir yani vereceğin yemeklere koy mutlaka

gelişimi açısından çok faydalı

ama markettekilerden alma varsa eğer alabileceğin böyle köylüm tarzı marketler ordan katkısız olanından al sahici olsun :)

birde bol bol meyve püresi yedir aralarda onada ara öğün yaptır yani

benimki şeftali püresini bayıla bayıla yerdi ilk zamanlar

zaten anne sütünden sonra herşeyin tadı değişik geldiğinden yalana yalana yiyolar :)

yok cnm baya baya yıyo zaten.....artık zaten 1kac damla emıyo sonra emmıyo....gecelerıde ınek sutu artık napalım tamamen kesınce---yogurd--meyva puresı seftalıyı cok sevıyo benımkıde...haftaya tokata gdebılırız ordan kaynanamın yaptıgı tereyagından getırırım....eger gdersek...

kahvaltı yok..

ara ..karpuz..

öğle..1300..5 ykasıgı az yaglı taze fasulye kavurması
2 dılım cavdar ekmegı...

ara...1 cay fıncanı kıraz

aksam...öğlen yemegının aynısı

bgunku menum bu kızlar.....

ay kızlar dayanamadım dun kızımdn kalan 5/6 tatlı kasıgı muhallebıyı yedım yaaaaaaaa....neyse....bısey olmaz sutlu tatlı..artık dondurma serbestmı bana:))))))))))

cnm 2 gündür yazmıyordum merak ettim bugun salı noldu acaba diye... geçmişi okuudm tam dra gittiğin yazına geldim okudum ve inan şu an yüzümde tebessüm gözlerim dolu dolu ne kadar duygulandım, sevindim anlatamam
imzana da bebişin gelişimi eklemişsin güzel olmuş biz de artık teyzeleri olaraktan yeğenimizin gelişimini takip edebileceğiz
şimdi sana can-ı gönülden hamileliğin hayırlı olsun Rabbim kucağına aldığın günleri de nasip etsin diyorum
Rabbim bu kararın hürmetine bil ki yardımcın olacaktır,
herşey gönlünce olsun canım

cnm bu az bak hem sen 2 canlısın artık beslenmene dikkat etmen lazım
sabah mutlaka peynir, yumurta, süt gibi zengin besin kaynaklarından tüketmelisin, bebişin sağlığı için canım
ben tabii hamile beslenmesi konusunda yeterince bilgili değilim, çocuk sahibi olan anneler daha iyi bilir de, bildiğim sabahları zengin bir kahvaltı yapman gerektiği ve gün içinde süt- yoğurt gibi şeyler yemen gerektiği...
bir de tabii ki sütlü tatlı ye zaten azcık yemişsin bişey olmaz canım bnm
bu arada, dr folik asit verdi mi canım ya da başka takviye ilaç? bak düzenli iç onları bebişimiz sağlıklı olsun annesi

TESEKKUR EDERIM CANIM....HERSEYDE BI HAYIR VARDIR..CESARETTE EDEMIYODUM ZATEN..DOKTORA KALP ATISI VARMI DIYE SORDUM ODA DAHA KUCUK HAFTAYA BELKI DEDIYNCE KALP ATIMI ALININCA BEN ALDIRMAM DEDIM ALACAKSANIZ SIMDI ALIN ODA KALP ATIMI ALINMAYINCA ALAMAM DEDI BENDE ALDIRMIYORUM OZAMAN DEDIM....KESECIGINI GORUNCE BI TUHAF OLDUM....KALBININ ATTIGINI GORUNCE ZATEN IYICE TUHAF OLURDUM....HAFTAYADA IGNELERE BASLICAZ HERHALDE ARTIK....ZOR OLACAK AMA BIYANDANDA KEYIFLI OLUR HERHALDE..BUYUDUKCE....KOMIK OLUR....NAPALIM 1 SENE SONRA OLACAKTI SIMDI OLSUN FARKETMES ESIMDE BAKAR BEN HASTANEDEYKEN....BEN MUAYENEDEYKEN NE GUZEL BAKMIS MAMASINI YEDIRMIS DOLASTIMIS SUYUNU FALAN ICIRMIS....AGLATMAMIS HIC BAKAR GBIME GELIYO....BIRAZDA GAZA GETIRIRIZ...ZATEN 2 YASINDAKI COCUGA BAKAMICAKSA YUH DEIM YANI.....HASTANEDE 4.COCUGUNU DOGURACAK BI KADIN VARDI..2TANYEMISTE YASAYAN COCUGU SIMDI IKIZLERE HAMILE 4 OLACAK DIYOR...KARDESLERI NASIL SEVINIYOR KARDESIMIZ OLACAK DIYE....NE GUZL DEDIM.....aLLAH BANA YARDIM EDECEK BILIYOURM BEN..O HEP YANIMDA OLDU BGUNE KADAR BUNDADA YANIMDA OLACAK..BILIYORUM...

yok cnm daha vermedı kalp atımlarını ızlesınde bı ondan sonra haftaya baslar herhalde...
Sabah kurtaj olcam dıye ac gıttım canım yoksaaaa afettmesdım masadakılerı:))))
sut ıcerım peynır 2 dılım ekmek sogus salata falan fılan yerım mutlaka...ilk 3 ay folık asıt kullanılıyo sonrakı 6ayda karma vıtamın kullanılıyo canım....elevıt dıye bı marka...12 vıtamın ve mıneral var ıcınde bebegın ıhtıyacı olan tum besınler var...sut lıp yogurt mayalamam lazım..aksam esıme soleyımde 4 lt sut alsında mayalıyım....

bak gördün mü? ne mutlusun sen de...
ben bile hissedebiliyorum burdan...
hem bak hayırlısı buymuş eğer kalp atışı alınca belki dr alcaktı çocuğu böylesi iyi olmuş Rabbim herşeyi hakkıyla bilendir, ben inanıyorum sen çok iyi olacaksın, hem ne güzel eşin de ilgilenmiş emin ol o da içten içe sevinmiştir yansıtmasa bile... sonuçta ötesi var mı baba oluyor... bi de erkekse, ooo değme eşinin keyfine... tabii sağlıklı olsun da ben sadece yaşayabileceğiniz güzellikleri tahmin etmeni istiyorum
millet 4.yü doğuruyormuş baksana... Rabbim hakkında hayırlı olanı versin bebeğini de sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin cnm
sevgiler...
ha bu arada beslenmeye dikkat etmeyi de unutma bakiyim takipteyim ona göre

tamam cnm unutmuşum o yazıyı yazarken dr.a gittiğini pardon:26:
iyi iyi sevindim cnm bak annem de birkaç aydır evde mayalıyor ekşiyince de keseye koyuyoruz ama en azından ev yoğurdu oluyor mis gibi...
sevindim cnm inşallah haftaya da hayırlı haberlerini alırız

inşallah canım......

şimdi ilk market ziyaretinde doğğğğğğğğğğğğğğruuuu dondurma reyonuna gidiyosun ve bi tane o hani çok bahsedip istediğimiz ama yiyemediğimiz zeynep dondurması varya supangleli olan ondan alıyosun ve buuuuuuuu bihter için diyip alıyosun bi kaşık ama kaşık büyük olsun bak hani şu kepçe kadar olanından da olsa olur yani:))))))

sonra bende 65 i gördüğüm zaman aynısını senin için yapacağım sözzzz :)

kız ne şanslısın bak o serbest bu serbest :)

kılolarda serbest ama canım...markete gıttıgım zaman alırım......ınsallah 25 kılo almam ya cok dıkkat edıcem bu sefer sonradan vermek zorunda kalmıcam hastanede gordugum hamıleler hep zayıftı ya ne guze hele bırı dıyetısyen kontrolu altındaymıs ne kadar bılınclı....cavdar ekmegı falan yedım dıyor az yaglı sebze yemegı bol meyva yarım yaglı sut vs....sadece 10 kılocuk almıs....masallah dedım....kılolu hamılelerın karnı cok cırkın duruyo ya yayvan bı sekılde kat kat yaglı karın gbı..ama zayıf hamılelerın sadece gobek var futbol topu gbı.....ne guzel bende oyle olcam...zaten tatlı ıstemıyo canım eksı seyler......mayhos meyvalar ıstıyorum.....

hahh ye ekşiyi doğur ayşeyi :)

bende eğer ikinciye karar verirsem kesinlikle ilki gibi hamilelik cahilliği sendromu yaşamayacağım:)))))))))))

öyle canım gece kebap istedi yok tatlı istedi yok öyle valla

bence sende almazsın canım çünkü biliyoruz artık az çok ne yasak ne zararlı dimi ama

ayyy evet canım.....gecelerı kalkıp az tost yemedım bıde patates kızartması:))))hele domates sosu sarımsaklı:))))aksama yapıyım azıcık yesem 1 dılım ekmegın ustune dolduracak kadar:)))azıcık....fırında yapayım kendıme barı :)))yarım patates bır patlıcan

Oncelıkle verdıgın karara cook sevındım sana ılk yazdıgmda salı aldrcm dıyınce sen ben sandımkı bebegnde problem var ve almdrmk zorundsn sonra hıc yazmadn takıp ettım durumunu ızledım. verdıgın karar ınankı senın ıcın daha hayırlıdır. Rabbım onun rıskını verecktır sen yeterkı sabırla sevkatle sarıl cocuklrına. Insllah sorunsuz sekılde gecırırsın hamılelıgını vee hayırlısıyla kucagına alırsın cocugunu. ıkıncı olrk dıyet dıye kendını kasma nolur. ıstedıgını ye ama abur cubur yeme kek borek yemee bende 10 kg aldım hamılelgmde her ıstedıgmı yedım hatta keke aserdım oturup 1 kalıp kek yıodum ama cok harktlıydım cok spor yaptım yedıysem yakmak ıcın neler yaptım neler:) O yuzden helekı yumrtanı sutunu peynırını yogurdunu hıc eksık etmee kısaca proteın agırlklı beslen ıste. Tekrar cook sevındım adınaa ınsallah hersey senın ve kızın ıcın daha guzel olur.

Son düzenleme:

çirkinlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....:)))))))))))))

evet canım zaten soledıklerını noral hayatımdada sık sık tuketıyorum.....hamurısı asla yokkkkkkk......

kızzzz bu sitede topiklerin birinde çin takvimi gibi bişe vardı deneyen herkes çıkıyo diyo dene bakalım cinsiyet ne olacak bi fikrimiz olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…