Xiaomi ile başım belada

selcanevrenn20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2020
1.274
1.048
83
33
Arkadaşlar iyi akşamlar
3 gün önce xıaomi 1c 2 model süpürge aldım.
süpürgeyi ilk akşam açtık. Kullandık. Çok gizel şekilde süpürüyor. Gerçekten hakkını yiyememem.
Yalnız 3 akşamdır haritalandırma işini çözemedim.
Dün evi 1 kere güzel süpürdü.
Şarjı bitti kapattım yattım sabah işe gidicem diye.
Bugün tekrar deniyorum.
yalnıx sorunum şu;
Halının saçaklarına takılıyor duruyor. Düzeltiyorum. Haritalandırması kayboluyor yeniden başlıyor.
Tam güzel gidiyor diyorum halıya takılıyor birşey oluyor. Duruyor. Sonra harita yine gidiyor.
İnt araştırdım. Bırakın kendisi istasyona dönene kadar temizlivek. Bazen 3 kere yapması gerekir temizliği diyor. Yalnız ben daha 3 kere temizlik yaptıramadım ki :)
Bunun daha kolay yöntemi yokmudur 😔😔😔
Lütfen kullananlar yazabişir mi

İlk temizlikte en basit moda alın, ortalıkta bir şey bırakmayın. Haritayı kayıt edip sonrakilere detaylı yaptırabilirsiniz. Haritalamada çok pil tüketiyor. Bende ilk aldığımda beceremedim haritalama yaparken son kısımda pili bittiyordu. Fişten çekmeyin birde.

Üzeindeki açma işaretine basılı tutarsanız fabrika ayarlarına geri dönüyor tekrar haritalandırma yapmanız gerekiyor ben öyle düzeltmiştim

Fırcasına saç kıl ıp dolanırsada takılıp harita bozuluyor
İnternet çekmesi de düşünce bozuluyor
Takılacağı seylerin ortadan kalkması gerekiyor

Evet onu engelleyen her şeyi ortadan kaldırmanız gerek. Halı saçakları da dahil. Hatta biraz Kalın tüylü bir halım var onda bile takılıyor. Tabir-imcaizse ev büro gibi boş olmalı o zaman daha iyi çalışıyor.
Haritalandırmayı evi kaç kez temizledikten sonra çıkarttı acaba. ?

Üzeindeki açma işaretine basılı tutarsanız fabrika ayarlarına geri dönüyor tekrar haritalandırma yapmanız gerekiyor ben öyle düzeltmiştim

Fırcasına saç kıl ıp dolanırsada takılıp harita bozuluyor
İnternet çekmesi de düşünce bozuluyor
Takılacağı seylerin ortadan kalkması gerekiyor
Haritalandırma yapamıyorum ki 😔

İlk temizlikte en basit moda alın, ortalıkta bir şey bırakmayın. Haritayı kayıt edip sonrakilere detaylı yaptırabilirsiniz. Haritalamada çok pil tüketiyor. Bende ilk aldığımda beceremedim haritalama yaparken son kısımda pili bittiyordu. Fişten çekmeyin birde.
Sizin de haritayı kaç kez temizlikten sonra çıkarttı acaba ? Yani kaç saat sürdü ortalama olarak

Fabrika ayarlarına dönüp uygulamasından kenarları temizle dediniz mi
Kenarları temizle ekranı bende malesef ki yok
Benim model süpürgemde olmayabilir mi acaba
9DBEBB83-13B3-4281-881E-244D3D955F58.webp

Sizin de haritayı kaç kez temizlikten sonra çıkarttı acaba ? Yani kaç saat sürdü ortalama olarak
170m2 ev, pili yetmediği için 2 3 sefer öyle kaldı, sonra eşim bu taktiği öğrenmiş. Sonrasında 1 saatten fazla sürdü sanırım roborack benimkisi

Halı saçaklarını overlok yaptırırsanız rahatlarsınız.

Doğru haritalandirma için takılacak bir yer olmaması gerekiyor.
Sanırım 2-3 halımı bu şekilde yapacağım
Ama haritalandırmayı çözsem şuan başka birşet istemiyorum
Çok yordu 3 gündir beni gerçekten de
Bugğn bıraktım artık
Yarın akşam sabaha kadar çalıştırıcam.
Herşeyi kaldırıp haritayı çıkartıcam inat ettim artık

Arkadaşlar iyi akşamlar
süpürgeyi ilk akşam açtık. Kullandık. Çok gizel şekilde süpürüyor. Gerçekten hakkını yiyememem.
Bugün tekrar deniyorum.
yalnıx sorunum şu;
Halının saçaklarına takılıyor duruyor. Düzeltiyorum. Haritalandırması kayboluyor yeniden başlıyor.
Tam güzel gidiyor diyorum halıya takılıyor birşey oluyor. Duruyor. Sonra harita yine gidiyor.
İnt araştırdım. Bırakın kendisi istasyona dönene kadar temizlivek. Bazen 3 kere yapması gerekir temizliği diyor. Yalnız ben daha 3 kere temizlik yaptıramadım ki :)
Ayalardan “kenarları süpür” seçeceğini seçip evin haritasını çıkarmasını sağladınız mı?
Tüm halılarınız saçaklı mı? Benim mutfak yolluğu saçaklı. Yolluğun iki ucuna sandalye koyuyorum. Sandalye olunca takılmıyor.

Eğer halıların saçakları uzunsa kesip kısaltın ve sandalye, sehpa gibi bir şey koyun saçaklı ucuna

Bugğn bıraktım artık
Herşeyi kaldırıp haritayı çıkartıcam
Telefonunuzdan cihazı tıkayınca sağ üstte üç nokta var
Orayı tıklayın, “kenarları süpür” ü tıklayın. Tüm evin sadece kenarlarını süpürerek haritasını çıkarır. Hem de çok kısa sürer

Bugğn bıraktım artık
Herşeyi kaldırıp haritayı çıkartıcam inat ettim artık
Bırak eşin uğraşsın, ben baktım olmuyor hemen devrettim :)

Ayarlar da çıkması lazım model den dolayı mı yok ki:deli:
Benim eve haritalandırma için sarjı yetiyor ama süpürme yapamaıyor pili fullken bile

Sarj istasyonu yatak odasındayken sürekli bozuluyordu harita
Meğer internet çekmediği içinmiş salona aldım istasyonu düzeldi

Arkadaşlar iyi akşamlar
Bugün tekrar deniyorum.
yalnıx sorunum şu;
Canım bende yaşadım aynı sorunu ve aynı model kullanıyorum inanın aldığma çok pişman oldum demiştim ama şuan okadar memnunum ki iyiki almisim. Öncelikle halinin sacaklarina takılınca kalıyor ya hiç elinle mudahele etmiyorsun. Telefonuna uyarı geliyor sen mihomeden temizliği başlat düğmesine tekrar basıyorsun. O kendini bir şekilde kurtarmayi öğreniyor. Sessiz ayarına alıp bütün evi sabırla taratın. Benimki bir kere gezmeye bütün evin haritasını çıkarmıştı. Ama tabi ilk aldığım günün 3cu günü servise gitmişti gelince herşey normale dönmüştü. Birde ben bütün halıları kaldırmıştır harita cizdirirken. İnce halılar oldugu icin

Back
X