Ya ben hamileyim eğer oğlum olursa Muhammet koyacagım dedim

5 haftalık hamileyim eşimin ananesinin oğlu şehit olmuş kimse adını koymamış bende hamileyim oğlum olursa Muhammet ve şehit olan dayısının adını koyacagım diye dua ettim ama ya Muhammet ismini koyamazsam günah olurmu 😕ne yapmam lazım
Günah olması için farz olan bir şeyle adak adamanız gerek. Mesela şu işim olursa 3 gün oruç tutarım, bu işim olursa kurban keserim gibi şeyler. Bu bi söylem sadece günah olacak bişey yok. İster koyarsınız ister koymazsınız

Tabi ki istediğiniz ismi verin çocuğunuza ama çıkmaza girerseniz adaginizi yerine getirmek için o ismi kulağına okutun mutlaka nüfusta yazilmasa bile bu bir çözüm yolu

Millete sorarsan atlayan çok olur. Herkese adını x koydum demelisin. Kayınvaliden ne hakla karışabilir ? İlk kızına koymuşlar eşin kırmayalım demiş şimdi desene ona ilk kızımı koydular bu sefer de sen beni kırmayacaksın. Kayınvaliden gerçekten arsız. Nasıl böyle atlatabilirler ? Ağzın olsun konuş. Ben adını x koydum bitti de.

Herhalde dua edersem bari kendim koyarım diye düşündü
Ders olmuştur herhalde artık bu , 3. De doğurup kenara çekilir . Boşa canını da sıkmamış olur 🙂 (konu sahibine) Cinsiyet belli olunca erkekse kendi belirlediğiniz isimle seslenin,o isimle bahsedin sürekli, kavga dövüş alışırlar belki

Son düzenleme:
Ablamın görümcesinin kocasının abisi rahmetli oldu,onlar evlendiğinde o aileden herkes “Çocuğunuz olursa adını X koyun” diye tutturdu.Kızları olduğu için koyamadılar bu seferde “Bi tane daha yapın belki erkek olur” diye baskılar başladı... 😏

Siz iyimisiniz ben koymak için ettim zaten kayın validem kafasından iki ismide doldurmuş birini ölen kardeşinin ismi diğerinide oğlunun ismi koyacagım diyor başka isim koymam diyor bende diyemedim böyle bir dua ettim diye daha
Arkadaşım çocuk senin çocuğun ismi de sen koyacaksın taviz verme KV ne

Siz iyimisiniz ben koymak için ettim zaten kayın validem kafasından iki ismide doldurmuş birini ölen kardeşinin ismi diğerinide oğlunun ismi koyacagım diyor başka isim koymam diyor bende diyemedim böyle bir dua ettim diye daha
Kvde ne söyle ahdettim de. Bunlardan başkasını koyamam. Hem doğuran sizsiniz tabiki siz koyacaksınız ismi. İki çocuğum var. İkisine de ikişer isim koydum. Kimseyi karıştırmadim. KV de isim söyleyecek oldu. Taşıyan ben doğuran ben, bakan da ben olcagima göre isim hakkı da benim dedim. Sende de noktayı koy.

Ya da hiç bir şey söyleme. Çocuk doğunca git nüfusa istediğin ismi koy eve gelince dersin ben bunu koydum diye 😬😬😬 iş işten geçmiş olur. Birşey de diyemez.

Ben Muhammet koyacagim diyeceksin kayinvalidene konu kapanacak. Cok istiyorsa kendisi dogursun bi cocuk ona ne istiyorsa koysun. Kimse kusura bakmasin 9 ay vucudumda tasidigim her zorlugunu cektigim cocuga babasi bile benim istemedigim ismi koyamaz.
ya bugun bu konuyu dusundum. herkes dogurmus isim koymus, buyutmus.. kv olsun gorumce olsun.. sira bana gelmis. benim hakkim bu. ben doguruyorum ben koyacagim demi.. siz hakkinizi kullandiniz. gonlunuzce koydunuz.. hakkimi neden gasp ediyorsunuz. varsan baksan o da diyecek ki ben gonlumce koyamadim benimkini de kv, kp koydu.. e bu boyle devam mi edecek. herkes birbirinin hakkini gasp ede ede..

bence %51 annenin hakkidir canindan can veriyor. %49 babadir..

Ya da hiç bir şey söyleme. Çocuk doğunca git nüfusa istediğin ismi koy eve gelince dersin ben bunu koydum diye 😬😬😬 iş işten geçmiş olur. Birşey de diyemez.
onu yapabilecek kapasitede koca lazim.. oyle bir harekette koca yaninda olmali yoksa herkesten cok o kadinin basina eksir. ilk cocukta annemi kirma koy demis. kadinin ismi gorumcenin ekledigi isim olmus.

Kısmet değilmiş demek ki. Eşinizle aynı fikirdeyim. Ailesi kırılmasın. Üçüncü, dördüncü ve beşinci çocuğun adlarını da onlar koysun. Umarım altıncı çocukta filan sizin istediğiniz isim koyulur.

İstediğiniz ismi koyarsınız olur biter.

Sizin hayatta bı duruşunuz yok mu??? Yoksa en yakın zamanda kararlarınıza göre hareket etmeyi baskıya boyun eğmemeyi öğrenin.

Kendinizi bu kadar savunamazken aile bireylerine karşı...

Şurada biri espri yaptı diye Allah'a havale ediyorum diyorsunuz. Çok düşündürücü...

Allah Allah kendi çocuklarına verseydi o isimleri o zaman. Başka isim koymazmış. Bak bak
Ona ne ya

5 haftalık hamileyim eşimin ananesinin oğlu şehit olmuş kimse adını koymamış bende hamileyim oğlum olursa Muhammet ve şehit olan dayısının adını koyacagım diye dua ettim ama ya Muhammet ismini koyamazsam günah olurmu 😕ne yapmam lazım
İmama falan sorman lazım 😣

Söyleyin kayinvalidenize acik acik. Ben erkek olsun Muhammet koyacagim diye dua ettim, simdi zorda birakiyorsun beni diyin. Siz elinizden geleni yapin, puruz cikarip koydurmazlarsa da iciniz rahat olsun.
Belli mi olur belki de kız olacak, sıkmayin kendinizi.

Merhaba. Kv niye bu kadar kesin karar vermiş. O mu doğuracak. Valla benim eş tarafı anne baba ismini almaya çok meraklılar. Benim oğlumun ismi kp ismi benim sevdiğim bir isim olduğu için tamam dedim. Kızlarıma asla senin annenin ismini koymam dedim. Hem çok eski isim. Hemde zaten neredeyse bütün çocukları annelerinin ismini almışlar. Bizimki de eksik kalsın dedim. Kaynanam bekliyordu. Bir iki defa sordu isim düşündünüz mü. Eşimde dedi Asya nın hakkı o ne istiyorsa koyar dedi. Konu kapandı. Bu bebeği karnımda taşıyım doğurana kadar ak ile karayı seçeyim. Sonra neymiş kv ismini almalıymışım.

Back
X