Ya ben mi çok abarttım

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Az önce sözlümle tartıştık. Ben tartışmak istemiyorum, beni anlayip kendisine çeki düzen vermesini istiyorum.
Konu maddiyat ( beni en cok geren şeylerdendir, konuşmayi hiç sevmem).
Nişanlım evli olan ablasına 200 tl elbise parası verdi.
130 tl ye de abisinin karısına elbise aldı.
Kendini sorumlu hissederek bunu yapıyor.
Bana tektaş aldığı zaman da yengesi de yüzük istemişti. Saat aldik ve kendisi de saat istedi. Sürekli bir şeyler istiyor.
Ablası da sözlüm adına kredi çekmiş ödememiş( eski bir mevzu ve sadece benle paylaştı babası bile bilmiyor ki bilse çok kizar). Isin daha kötü yanı kredi karti onlarda kalmış ve habersiz tekrar kredi çekmişler. Bu nasıl yüzsüzlük ?
Ablası sürekli nisan pastama, ikramlara , çeyizlere lafi getiriyor. Yani laf kalabalığı yapıyor. Yardim ediyor gibi görünüyor. Sözlüm de bunlara kanıyor. Sürekli diyor ki " benim icin çok çabalıyor" ama ben öyle bi çaba görmüyorum.
Benim korkum evlenince de buna devam etmesi. Ama o, ayni cati altında bunlar olmayacak diyor. Şuan bunları normal görüyor. Ben haksız mıyım tepki vermekle? Sizce çok mu " paragöz" görünüyorum? Haklıysam da beni anlaması icin ne yapmam lazim?

Yengeye neden her istediği yapılıyor?
Kocası yok mu?
Elbise alındı ama yüzük ve saat alinmadi. Ama o sürekli isteyince ben de bu yüzü ona sözlüm verdi diye duşundum.
Kadın biraz doyumsuz. Eşinden de ister. Ama eşi ile aralarında bu konu nasıl işliyor bilmiyorum.

Eski hukuku bunu istemesine müsaitti demek ki.
Eğer şimdi istiyorsa ve alınmıyorsa çokta lafını etme, dengeyi kurmuştur o.

Birde eski kredi mevzularını da konu etme. Senden sonrasına bak.

Eski hukuku bunu istemesine müsaitti demek ki.
Eğer şimdi istiyorsa ve alınmıyorsa çokta lafını etme, dengeyi kurmuştur o.

Birde eski kredi mevzularını da konu etme. Senden sonrasına bak.
Kredi olayı beni çok etkiledi ama. Sizce de cok abartı değil mi? Hani ödemek üzere istiyorlar, ödemiyorlar ve kart onlarda diye gizlice tekrar çekiyorlar; bu çektiklerini de sözlüm ödüyor.
Eskiye takılmamin tek sebebi evlenince de böyle olmasından korkmam.

Sorunhaline getirin aynı çatı altında daha fazlasını yapacaklar ve eşiniz size o zaman sanane diyecek.Ben kazanıorum diyecek.Hatta size küfür edecek.

Abartı. Kazığı iki kere yemiş afiyet olsun. Bundan sonrasında yine aynı şeyi yaparsa siz lafını edin veya etmeyin o sağlamlık aynen devam eder. Dersini almışsa zaten boşa mahçup etmeyin.

Abartı. Kazığı iki kere yemiş afiyet olsun. Bundan sonrasında yine aynı şeyi yaparsa siz lafını edin veya etmeyin o sağlamlık aynen devam eder. Dersini almışsa zaten boşa mahçup etmeyin.
Aldım dedi. Ama ben asla yüzüne vurma amaçlı demiyorum. Sadece anlasin istiyorum. Dışardan bakınca bu olaylara evlendikten sonra da devam edecek gibi görünüyor. Keşke beni anlasa. Amacım onu rencide etmek değil ama...
Bir de böyle kazık atan bir ablayı ben sevemiyoeum malesef.

Sorunhaline getirin aynı çatı altında daha fazlasını yapacaklar ve eşiniz size o zaman sanane diyecek.Ben kazanıorum diyecek.Hatta size küfür edecek.
Yapısında kufur etme, siddete meyil yok. Bunlardan korkum yok( yine de Allah bilir). Ama ben evlenince de devam eder diye çok korkuyorum.

Evlenince de devam edicek, çocuğun olunca bırakır eşin, ya da aralari bozuk olunca , ama büyük ihtimal arasini bozmaz nisanlinla. Vermeyincede sen kötü gelin olacaksin. Birebir yaşıyorum ..

Bunların eşleri yok mu ? Daha evlilik yolunda olan kardeşlerini sömürmek ne demek ? Kaldı ki biri yenge
Iste ben bu konuyu açınca beni yanlış anlar diye korkuyorum ( ki bence öyle oluyor). Dışardan bakinca aynen sizin gordugunuz gibi görünüyor. Keşke o da görse. Görmesi icin ne yapabilirim? Kırmadan ...

Kesinlikle haklısınız hadi ablasıdır dersin bi şekilde halledersın ama yenge nedir yani nasıl yüzsüz bir kadınmış. Empati kurdurun siz ablanızın eşine sürekli bişey alsanız bunu kabul edermiymiş acaba

Evlenince de devam edicek, çocuğun olunca bırakır eşin, ya da aralari bozuk olunca , ama büyük ihtimal arasini bozmaz nisanlinla. Vermeyincede sen kötü gelin olacaksin. Birebir yaşıyorum ..
Suan kendimi kötü gelin gibi hissediyorum zaten bu konuları actigim için

Sevmek zorunda değilsiniz zaten boşverin, siz ne kadar soğukkanlı olursanız eşiniz sizin duruşunuzdan dolayı bile özgüven kazanır onlara kendini ezdirmez.
Beni anlasın diye de durmadan lafını etmeyin. 1000 defa dersiniz laçka olur değeri kalmaz, yerinde 2 defa dersiniz altın olur.

Evet yenge olayi beni cok rahatsız etti ama diyor ki "o, hep isteyen biri. Ama ben onun isteklerini yapmiyorum. Bu ilkti." diyor. Ama yeğenine besik falan da almis ( alsin, yegeni. Ama düşünüyorum, o kadin istedi de mi aldi ?).
Yani neden sürekli istiyor, gerçekten yapısı mi böyle, yoksa sözlüm farketmeden istediklerini yaptı da bilincinde mi değil?
Bir de evet, abla tamam. Ama o kazıktan sonra o da itici geliyor bana.

Suan kendimi kötü gelin gibi hissediyorum zaten bu konuları actigim için
Yok hiç hissetme inan ileride çünkü sinir krizleri geciriceksin . Hazır yolun başında , önce o kred kartini kapattır. Şimdilik yapılan alışverişler hadi düğün için olsun. Bundan sonra olanları engelle . Çok doğru bişey yapicaksin. Eşimin verdikleri ile ben bi araba alırdım . Sözluyken başladı vermeye , benden öncesi var birde . En son hamileyken çok büyük tartışma yaşadım eşimle. Şimdi diyorum keşke başında müdahale etseydim. Bende hep ablası kardeşi tabiki vericek mantığı vardı . Ama bu başka bişey ..

Iste ben bu konuyu açınca beni yanlış anlar diye korkuyorum ( ki bence öyle oluyor). Dışardan bakinca aynen sizin gordugunuz gibi görünüyor. Keşke o da görse. Görmesi icin ne yapabilirim? Kırmadan ...
Açıkça söyliyim bu işin kırmaması olmuyor en anlayışlı adam dahi aile işin içine girince bi dikenlerini çıkartıyor. Ama şöyle bir örnek verebilirim başıma benzeri geldi eşim ablasına sürekli hediyeler alır , tüm özel günlerinde çiçekler gönderirdi (bende yapması için canı gönülden teşvik edip fikir verirdim) ama nezaman düğünümüz oldu ozaman herkesin yüzü ortaya çıktı benim umrumda olmaz o ne taktı bu ne taktı eşimin dikkatini çekmiş ablasının bişey yapmadığı ki gelirleri ultra iyi. Bende sadece lafını geçirdim herkesin çoluğu çocuğu var kim ne yaptıysa iki gün sonra bizde aynısını yaparız diye okadar. O günden beri o da artık bişey yapmıyor. Dua et sözlünün anlayacağı bir olay yaşansın yoksa İnan güzellikle anlamıyorlar konduramıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…