- 30 Eylül 2018
- 1.401
- 1.782
- 63
- 29
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Abla konusunda da haklısınız ama bunu ona ayna olarak gösterebilirsiniz sadece alışmış çünkü farkında değilEvet yenge olayi beni cok rahatsız etti ama diyor ki "o, hep isteyen biri. Ama ben onun isteklerini yapmiyorum. Bu ilkti." diyor. Ama yeğenine besik falan da almis ( alsin, yegeni. Ama düşünüyorum, o kadin istedi de mi aldi ?).
Yani neden sürekli istiyor, gerçekten yapısı mi böyle, yoksa sözlüm farketmeden istediklerini yaptı da bilincinde mi değil?
Bir de evet, abla tamam. Ama o kazıktan sonra o da itici geliyor bana.
Ben bdv okuya okuya bu harcamalarda direk alarm verdim.Yok hiç hissetme inan ileride çünkü sinir krizleri geciriceksin . Hazır yolun başında , önce o kred kartini kapattır. Şimdilik yapılan alışverişler hadi düğün için olsun. Bundan sonra olanları engelle . Çok doğru bişey yapicaksin. Eşimin verdikleri ile ben bi araba alırdım . Sözluyken başladı vermeye , benden öncesi var birde . En son hamileyken çok büyük tartışma yaşadım eşimle. Şimdi diyorum keşke başında müdahale etseydim. Bende hep ablası kardeşi tabiki vericek mantığı vardı . Ama bu başka bişey ..
Ablasi cok konuştuğundan dolayı bu sanıyor ki bizim için çok çabalıyor. O yuzden gerçekleri gosteremiyorum.Açıkça söyliyim bu işin kırmaması olmuyor en anlayışlı adam dahi aile işin içine girince bi dikenlerini çıkartıyor. Ama şöyle bir örnek verebilirim başıma benzeri geldi eşim ablasına sürekli hediyeler alır , tüm özel günlerinde çiçekler gönderirdi (bende yapması için canı gönülden teşvik edip fikir verirdim) ama nezaman düğünümüz oldu ozaman herkesin yüzü ortaya çıktı benim umrumda olmaz o ne taktı bu ne taktı eşimin dikkatini çekmiş ablasının bişey yapmadığı ki gelirleri ultra iyi. Bende sadece lafını geçirdim herkesin çoluğu çocuğu var kim ne yaptıysa iki gün sonra bizde aynısını yaparız diye okadar. O günden beri o da artık bişey yapmıyor. Dua et sözlünün anlayacağı bir olay yaşansın yoksa İnan güzellikle anlamıyorlar konduramıyorlar
Onlarda olan kredi kartini kapattirsn , isteyemiyorsa ödeyip kapatsin. Evet çok şükür düzeldi . Hiç çekinme , ilerisi daha zor baskın ol , gerçekten bunlar eminim hiç bişey kimbilir daha neler vermiştir.Ben bdv okuya okuya bu harcamalarda direk alarm verdim.
Sizin için de uzuldum, hep aynı son. Ama inşallah tamamen düzelmiştir diye temenni ediyorum.
Şuan bile ablası yengesi yüzünden tartışıyor olmak sınırımı bozuyor. Ilerisi için çok korkuyorum. Kredi olayı kapandı . Eski bir mevzuydu.
Iki kez kazik yedikten sonra kapattirmis. Ama böyle bir kazik atan ablaya hala bir seyler vermesi beni yenge olayindam bile cok delirtiyor.Onlarda olan kredi kartini kapattirsn , isteyemiyorsa ödeyip kapatsin. Evet çok şükür düzeldi . Hiç çekinme , ilerisi daha zor baskın ol , gerçekten bunlar eminim hiç bişey kimbilir daha neler vermiştir.
Benimkide oyleydi, daha sonra bütün evi gezdirdim bak dedim kardeşin bize bir çay kaşığı almismi :) yok o da yok :)) Sen söyle sözlüne , herkes söyle olsun böyle olsun diyor , söz havada kalıyor ben bakarım yapiliyomu aliniyomu, oradan anlarim de .Ablasi cok konuştuğundan dolayı bu sanıyor ki bizim için çok çabalıyor. O yuzden gerçekleri gosteremiyorum.
Eveeeetttt en sevdiğim görümce tipi aynı benimki laf çok icraat yokAblasi cok konuştuğundan dolayı bu sanıyor ki bizim için çok çabalıyor. O yuzden gerçekleri gosteremiyorum.
Iste " ablam bizim icin şoyle yapıyor böyle yapıyor" dedikten sonra aynen sizin gibi sordum "söylesene ne yaptı?" dedim. Bizim aramızı yapmak için gidip gelmiş, biz misafir olarak gidince annesi yasli oldugu icin yemekleri o yapmis. Boyle şeyler... Bunlarla kıyaslanır mi sizce diğerleri? Ablası bence böyle şeylerle göz dolduruyor ve mahcubiyeti olduğu icin yapıyor bunları da. Hep o bir şeyler yapıyor gibi görünüyor ama yaptığı sadece konuşmak. Böylece sözlüm de bunlara kanıyor.Ben hep ablasifir
Benimkide oyleydi, daha sonra bütün evi gezdirdim bak dedim kardeşin bize bir çay kaşığı almismi :) yok o da yok :)) Sen söyle sözlüne , herkes söyle olsun böyle olsun diyor , söz havada kalıyor ben bakarım yapiliyomu aliniyomu, oradan anlarim de .
Evet en iyisi en masumu bile alışıyor somurmeye. Ben bunu gördüm. Iyi düşünmemek lazım. Ama bunlari düşünürken bile hala suçluluk psikolojisindeyim.Bende hep masum dusunuyordum nerden bilim , böyle bişey görmedim hayatımda . Ablasidir kardesidir vericek tabi der üzerinde durmazdim. Sonradan beyaz esasına kadar aldığını öğrendim , hatta bu aile iliskisi bizim para ya döndü . Para isteyecegi zaman gelir sadece .. 1 senedir para vermiyoruz çok şükür . Ama.hep derim sokak da kalırsa bi odam boş buyursun gelsin , ama bunların amacı başka sömürmek.
Haklisiniz ama ek is onu yıpratıyordur ve bu da size yansıyordur. Bir şekilde bedelini biz de ödüyoruz, işte bu beni sinir ediyor.Benimde esimin daaaaaag gibi borcu var bundan dolayi :))) saf :))) diyincede anlamiyordu :)) suan daha 5 sene borc ödücez ... ek isine yolcu ettim :)) tipis tipis ödücek :)) birak kendine eder ...
Ya aynen iste şunu yapalım bunu yapalim der ve bizim için çabaladı olur. Ne saçma ya!!Eveeeetttt en sevdiğim görümce tipi aynı benimki laf çok icraat yokeşim evlilik teklifi edeceği zaman bana yüzüğü ablasına göndermiş gelen cevaplar bir polyanna işte daha iyisini alalım bak bu çok güzel kibar ona çok yakışır parmakları ince narin durur onun zevk-i böyle hem çok beğenicek (kendi gönderdiği 2000 tl daha ucuz diye ) eşim kestirip atmış konuyu ben bu konuşmaları çok çok sonra gördüm tabi ama dediğim gibi göze batan şeyler olunca kendileri anlıyorlar zaten
Bence farkında ama kabullenmeleri inan yıllar alıyor . Yinede ara bozmak istemiyordur. Annesi yaşlı tabiki o yapacak , ya o yapacak ya diğer gelin . Bunlar basit şeyler. Bu konuşmalar illa ki sözlunun kafasında kalır .Iste " ablam bizim icin şoyle yapıyor böyle yapıyor" dedikten sonra aynen sizin gibi sordum "söylesene ne yaptı?" dedim. Bizim aramızı yapmak için gidip gelmiş, biz misafir olarak gidince annesi yasli oldugu icin yemekleri o yapmis. Boyle şeyler... Bunlarla kıyaslanır mi sizce diğerleri? Ablası bence böyle şeylerle göz dolduruyor ve mahcubiyeti olduğu icin yapıyor bunları da. Hep o bir şeyler yapıyor gibi görünüyor ama yaptığı sadece konuşmak. Böylece sözlüm de bunlara kanıyor.
Ya o kadar taktım ki kendi kendime düşündükçe kuduruyorum. Bir de şunu farkettim bize gelince tutumlu olmaya çalışıyor. Ben de kızıyorumm. Yani normalde kizmam ama onlara öyle yapıp bize böyle yapması sınır bozucu geliyor.Bence farkında ama kabullenmeleri inan yıllar alıyor . Yinede ara bozmak istemiyordur. Annesi yaşlı tabiki o yapacak , ya o yapacak ya diğer gelin . Bunlar basit şeyler. Bu konuşmalar illa ki sözlunun kafasında kalır .
Sonuçta sen ona ablanla görüşme etme demiyorsun, zaten böyle bir hakkimizda yok
Ama sizin masrafiniz çok olacak düğün takı eşyalar , 100 tl bile önemli sizin için . Bu evlilikte hep yanlız oluyor genelde çiftler bişey alinicagi zaman özellikle
Daha sözlusun çünkü ondan kendini yeterli hissetmiyosundur . Yani sözlunun parası sonuçta , Ama evlendiginde ağır geliyor bunlar .Evet en iyisi en masumu bile alışıyor somurmeye. Ben bunu gördüm. Iyi düşünmemek lazım. Ama bunlari düşünürken bile hala suçluluk psikolojisindeyim.
Tabiki ... :/ bir tavsiyede bulunamicam :/Haklisiniz ama ek is onu yıpratıyordur ve bu da size yansıyordur. Bir şekilde bedelini biz de ödüyoruz, işte bu beni sinir ediyor.
Dediğim gibi önüne illa onun göreceği bişey çıkar merak etmeyin ama siz bişeyleri gösterirseniz busefer siz yapıyor olursunuz. Bırakın zamanla görsün kendisi. Daha sözlüsünüz bunun nişanı var düğünü var ozamanlarda destek olmazsa ki olmaz kesinlikle gözü açılır sözlünüzünYa aynen iste şunu yapalım bunu yapalim der ve bizim için çabaladı olur. Ne saçma ya!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?