ya ben ne yapacam...

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
arkadaşlar bana akıl verin lütfen ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çünkü..her zamanki gibi sorun kayın validem..onun baskılarından bıktım usandım..eşim polis okulundaydı ve ortalaması iiyiydi biz başka bir şehirde oturmak istiyorduk çünkü kayınvalidem herşeye karışıp ikide bir huzurumuzu bozuyor nişanlımda bunu anladı ama annesi yemin ettirdi eğer bulunduğumuz şehri seçmezse hakkımı helal etmem gibisine..nişanlım çok hassastır bu konuda kıramadı.. eğer bu şehir olursa tokide şuan hala borcunu ödedikleri evleri var..evde kiracı var kira kendi kendini ödüyor..ısrarla burda oturun dedi bizde orası kücük olduğu için istemedik bide oranın kirasını kayınvalidemler alıyorlar harçlık yapıyorlardı nişanlımın abiside ev taksitlerini ödüyordu biz hem paralarıda kesilmesin istedik ama kayinvalidemin şekeri çıktı bunu benim istemediğimi falan düşündü ve orda oturmazsanız ne evinize ne düğününüze gelmem dedi mecbur orda oturduk..yani ne isterse ve ben istemezsek bunu ,bize yaptırabilmek için hep surat baskı yada annelik hakkını kullanıyor ben çocuklarıma emek verdim ömrümü onlara harcadım onlarda beni dinlemek zorundalar diyor..çok zor durumdayım..nişanlım ne zaman bize gelse beraber geliyor biz hiç yalnız kalamıyoruz biyere gitmek istesek mutlaka o da geliyor bi şekilde..birde şekerden gözünün biri görmüyor birazda burdan vuruyor bizi.. yani anlayacağınız nazıyla oynuyoruz..ve ben artık bıkmış durumdayım... daha bu ev meselesinde bize geldiğinde dediki benim sözümden çıkmıcaksın ben ne dersem tamam diceksin bana anne sensin dedinmi ben her dediğni yaparım ama benle dikleştinmi o zaman herşey biter falan diyor. benim annem babam bu lafları etmemiş bana..nişanlımıda çok seviyorum o da annesiyle benim aramda kalıyor napacağımı şaşırdım neolur akıl verin bana yaa

çok zor ya idare edeceksin yada ayrılacaksın ama elini üstünüzden çekmez gibi geliyor.çünkü nişanlınızda hassas mış

çok zor ya idare edeceksin yada ayrılacaksın ama elini üstünüzden çekmez gibi geliyor.çünkü nişanlınızda hassas mış

nasıl ayrılım ya bunun için insan ayrılır mı hiç sevdiğinden benim üç ay sonra düğünüm var, ayrıca nikahım falan da oldu.ben benden daha tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum mantıklı davranabilmek için.. çünkü seninde dedğin gibi hep eli üzerimizde olacak buna bennde inanıyorum ve bu durumdan çokta rahatsızım..

bence taviz verme annesiyle aranda denge kurması gereken sen değilsin nişanlın
artı annesinin yaptıklarını sineye çekmediğin için senden ayrılacaksa o zaman zaten seni bir ömür nelerin beklediğini görmüş olursun
annesiyle her zaman mesafeli ol ve nişanlına da bunun sebebini açıkla ve göster
sen de anne kuzususun kimsenin böyle incitip hiçe sayma hakkı yok

ya büyük koonuşmayım ama nişanlım hiçbir koşulda beni bırakacak bir adam değil biz 7 senedir beraberiz ve beni deyim yerindeyse canından çok sever böyle konular için ben ayrılmayı düşündüm Allah var ama ayrılmadı çok koştu peşimden.. ama ben artık kendimi çok kötü hissediyorum.. ya en basıiti bakın bir arkadşımız var nişanlımın arkadaşı ama uzun yıllar çıkınca artık ortak arkadaş oluyor.. bizim nişanımıza o zaman hayatında kimse yoktu çocuğun annesini alıp gelmişti zaten biz özel gidip davette etmiştik kadınıda severiz daha öncesindede evine gitmişliğimiz var.. kadın da geldi sağolsun bizim nişanımıza... bende nişanlım geldiğinden buyana hiç başbaşa vakit geçirmedik dedim nişandan sonra biraz çıkıp başbaşa oturup sohbet edelim biz bize kalalım ben senle oturup sohbet etmeyi özledim dedim.. ayaküstü konuştuk bunu.. nişanlımda dur bakarız haber veririm dedi.. tuttu eve gidince bana diyorki onun annesi geldi benimkide gelmeli ayıp olur yoksa diyor.. ya beni esgeçiyor yine annesini düşünüyor kayınvalidemde o haline ragmen kapı kapı gezer hergün..sırf rahat gezdirsin diye oğulları araba aldılar eve kadın gündüz başka yerde akşam başka yere oturmaya gider..benimde işte cinlerim tepeme çıktı.. sinirlendim nişanlıma dedim ama beni çok desteklemedi mantıklı düşün falan dedi..çok sinirliyim herşeyden o çıkıyor herşeyden biz 2 değil 3 kişiyiz,,

valla güzelim bu işin başka yolu yok ya baştan taviz vermicen yada bir ömür çekecen
ilk zamanlar çok da zoruna gitmez aşıksın yeni evlisin falan...
ama inan bi süre sonra herşey değişiyor tepene binildikçe daralıyorsun onun için baştan kes hesabı sonra başın ağrımasın
hiçkimseyr kendini ezdirtme canım
sağlıklı bir kv-gelin ilişkisi için mesafe gerçekten şart

bende istemem ayrılmanı .ama fazla bir seçenek yok .o zaman idare edeceksin benimkiler 24 saat mesafeden yapacaklarını yapıyor Allah tan eşim 1.5 senede anladı ne mal olduğunu kadının darısı başına .seviyoran idare edeceksin başka çıkar yolun yok

rabbim yardımcımız olsun ya ben gerçekten bu durumdan inanılmaz rahatsızım ve mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum en ufak bir mesafe ya da tavır koysam emin ol nişanlımın yanında primi olacak nişanlımda bana hak verdiği halde yanımda değil çok arada kaldım çok çaresizim bir anne niye böyle yapar evladının mutluluğunu böyle engeller zora sokar

ya mesafe şart evet de nasıl bir mesafe.. mesela ben öyle gidip gelmem haftada bir kere ararım oda zaten güç bela konuşur böyle keyfsiz falan. ararım hastayım falan filan der bir duyarım gezmeye gitmiş oraya buraya gitmiş...yani anlayın artık ya.. ilk zamanlar mesela bize geldiğinde gözünün icine bakıyordum yanından ayrılmıyordum falan ama artık öyle yapmıyorum dikkatini çekmiş olacak ki nişanlıma hemen demiş suratı hep asık diye.. ya ne olsa nişanlıma yetiştirir hemen zaten.. off Allahım yardım et ne olursun

Şimdiden böyle sizi yönetmeye kalkarsa işiniz zor valla Yazık olur.
Siz evlendiğinizde iki kişilik bi aile olcaksınız. Ordan senin ailen karışırsa burdan eşinin ailesi karışırsa siz çocukluktan çıkamazsınız. Yani olgunlaşamazsınız. Oysa sizi rahat bıraksa her şeyi beraberce öğrenseniz
Ayrılmak gibi bişey önermem, ama kayınvalidenle aranda mesafe olsun, Her dediğini yapmak mecburiyetin asla yok. Senin eşin var, onla alıcaksın kararlarını, sakın taviz verme ve mümkünse evlendikten sonra başka şehre taşınma imkanınız varsa gidin! Hem de arkanıza bakmadan...
Eğer eşin çok anneciyse, seviyosan katlanmak zorundasın kayınvalidene. Pek bi kötü tarafı yoksa da bunlardan başka idare ediceksin

Son düzenleme:

buyüzden ayrılınırmı diyosun ama çoğu evlilik bu yüzdn bitiyor kusura bakmada sen ipleri çoktan vermişsin kvdene bu saatten sonra işin zor

aaa bu ne canım dakka bir gol bir herşeyinize karışır bu kadın Annelik hakkıda bi yere kadar

Bak kızım sana tecrübelerime dayanarak diyorumki bu günlerde konuştun konuştun Konuşamazsan yandın ipleri ona verdin demektir....

Her şeyi göze alarak kayın valideni karşına al konuş.... Ben oğlunla mutlu bi hayat yaşamak için bu yola girdim Tabiki sana saygım sonsuz ama bazı şeyler varki sırf sen istiyosun diye yapamam de Beni kızın yerine koy ve tekrar düşün de Bırakta seni sevdiğimiz için bişeyleri yapalım Senden çekindiğimiz için değil İleride senle hiç bi problem yaşamayalım istiyorum de O yüzden içimde bişey biriktirmeden konuşuyorum Ben böyle hissediyor ve böyle böyle yapmak istiyrm de

Nişanlını hiç işin içine katma Çünkü o bi taraf tutamaz sonuçta Eğer sonu ayrılık olacağından korkarsan ve böyle davranırsan , kendinden ödün verirsen ileride çok ama çok mutsuz bi birey olursun Bak konulara kvdesinden çekenlere ağzını açmaktan korkanlara bak Evlendikten sonra bişeyleri düzeltmek hiç kolay değil Şimdiden ne istediğini kendine sor ve çekinmeden isteklerini saygı çerçevesi içerisinde dile getir Benden sana evli nasihati

ayrılmayı düşünmediğine göre zorlu bir evlilik hayatı seni bekliyor

bunu bilerek yola çık,bu şeker hastalığı,duygu sömürüsü vb.bana çok tanıdık geldi ki ben ayrı şehirdeyim

bir arkadaş söylemiş mümkün olan en kısa zamanda dua et başka şehre tayininiz çıksın,yoksa işin zor bunları bilerek evlenmeli ve ona göre gardını almalısın,mesafe şart zaten
en başta dediğim gib herşey sende ve eşide bitiyor en az 50 yaşına gelmiş kayınvalideni değiştiremezsin,çok zor sen ve eşin bu hayata uygun bir evlilik hayatı oluşturmalısınız

buyüzden ayrılınırmı diyosun ama çoğu evlilik bu yüzdn bitiyor kusura bakmada sen ipleri çoktan vermişsin kvdene bu saatten sonra işin zor

bunu bende biliyorum ayrıca benimde burda akıl danışmamın sebebi kötü sonuçlarla karşılaşmadan mantıklı davranıp bu sıkıntıları aşabilmek... sende şuan nişanlıymışsın umarım böyle birşey yaşamazsın ama dışardıan davulun sesi pek hoş gelir unutma bunuda...

çok zor inanki çok ama çok zor.... benim nişanlmı bu sebepten kaybetme korkum yok sadece ciddi yıpratır bu bizi ve mutlu olamayız.. istiorumki ben kötü olmadan nişanlımın aklını başına getirmek yani beni kötü bilmesinler istiyorum ama yapamıyourm bunu..

bilmiyorum çok söyledim nişanlıma secme hakkımız vardı seçme burayı dedim ama dinletemedim annesinin baskılarına yenildik ve daha iki hafta olmasına ragmen o da çok pişman.. ayrıca malesef annesine de çok düşkün tabi her evlat düşkündür düşkünde olsun sevsin saysın ama bazı şeyler dengede olmalı nişanlım bunu yaptığını sanıyor ama yapamıyor malesef ve bende bunu kavgasız dövüşsüz anlatamıyorum ona.. çok zordurumdayım ya

böyle durumlarda hep olan eşlere oluyor eşin sen ve annesinin arasında yıpranır hale gelir bence herşeyi oluruna bırakmalısın seviyorsan bişeylere katlanmak zorundasın benim eşimde polis ev aldık ve gitmedik kiraya verdik kayınvalidemle oturuyorum ve hiç sorun yaşamadık karşılıklı anlayış çok önemli... nişanlını üzme yanında ol derim o da annesi sonuçta sende onu anla

ben nişanlıma hp dedimki bizim en az bi iki sene yalnız olmamız şart kendi ayaklarımızın üstünde durmamız için aile olabilmemiz için .. eğer aynı şehirde olursak bizi çok yorarlar yıpratırlar herşeye karışırlar mutlu olamayız dedim ama dinletemedim anlamadı annesine toz kondurmadı.. çok ağırıma gidiyor ya hatta bigün dedimki eğer aynı şehirde olursak böyle bizim evlliliğimizin ömrü en fazla bir sene dedim mutlu olamayız dedim ama kadın naptı etti ve beni çiğnetti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…