Ya nikah ya ayrilik

Yamursss

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
22
8
16
28
Merhaba 6 senelik ilişkim var 2 senedir nişanliyim ve düğün konusu ne nişanda nede başka zaman aileler arasında konuşulmadi geçtiğimiz aylarda nişanlimin babasinin kanser olduginu öğrendik doktorlar 6 ay yada 1 yıl içinde ya iyileşecek yada ölecek dediler simdi nisanlim bana nikahtan evlenelim diyor maddi imkanı yokmuş düğüne gerek yokmuş oynamayı bilmiyormuş gibi sebepler gösteriyor ben nikah içinmiş 6 sene bekledim ? Siz olsanız ne yapardınız kabul eder miydiniz?
Nikahta olsa düğünde ilsa nişanlimin ailesi hiç birşeye katismayacak her türlü masrafı nişanlım yapacak zaten onların amacının babasının muruvetini görmesi olduğunu sanmıyorum bana baya bedavaya getirmek istiyorlar gibi geldi 6 bilezik demiştik şimdi 3 bilezik diyirlar ve soyle bir durumda var görümcemin yakında bisabi olacak ona gelince bütçe var bana gelince yok kendi kizinizida nikahtan evlendirin dediğimde o seninle bir mı dediler onun tarafı zenginmis düğün yaparmış falan filan...
Birde benim babam 13 yıl önce vefat etti ben evlenirken çeyiz parası alacağım ama bu para nikahtan sonra alınacak yani eğer bu pata olmazsa ben ne kına yapabilirim nede annem bana takı takabilir

Son düzenleme:
Merhaba 6 senelik ilişkim var 2 senedir nişanliyim ve düğün konusu ne nişanda nede başka zaman aileler arasında konuşulmadi geçtiğimiz aylarda nişanlimin babasinin kanser olduginu öğrendik doktorlar 6 ay yada 1 yıl içinde ya iyileşecek yada ölecek dediler simdi nisanlim bana nikahtan evlenelim diyor maddi imkanı yokmuş düğüne gerek yokmuş oynamayı bilmiyormuş gibi sebepler gösteriyor ben nikah içinmiş 6 sene bekledim ? Siz olsanız ne yapardınız kabul eder miydiniz?
Tabiiki kabul etmem.
Hem babası da eğer öyle bir şey olursa oğlunun muruvetini görmüş olur.

Düğün her kadinin hayalidir ama dugim sonunda borca gireceksem eger istemem ben. Sevdigim adam yeterki yanimda olsun dugun falan bana gore sadece detay. Dugune yapacağım masrafla tatile giderim :))

düğün yapmamaya bahane bulmuslar bence, iki senedir nasil konusulmadi bu konular.
bi arkadasim nisanliyken kv si kanser oldugunu ogrendiler, dugun tarihini erkene alip hemen evlendiler oglunun muruvetini gorsun diye

simdi zaten kp Allah sifa versin ama vefat ederse acimizla düğün yapamayiz dicekler size

madem muruvetini gorsun istiyolar nikah yapilir dugun tarihi bi yil sonraya birakilir para da biriktirilir dugun de yapilir dans da ogrenilir, hep bahane bunlar

Nikah konusulmadan nasil nisanlandiniz?
Benim bildigim insanlar dugun hazirligina baslarken nisanlanir.
Sizin nişan sirf aileler gorusmemize izin versin diye falan mi oldu
Hayır biz başka bir şehire tasiniyorduk kayınvalidem panik atak hastası yol gidemiyor o yüzden hemen evde bir nişan isteme yapildi

Hayır biz başka bir şehire tasiniyorduk kayınvalidem panik atak hastası yol gidemiyor o yüzden hemen evde bir nişan isteme yapildi

uyku ilaci alip uyuyarak da mi yol gelemezdi

ben mi cok sey bekliyorum insanlardan acaba....

Dugunu evlendikten sonra gereksiz bulmaya basladim.nitekim hala borc oduyoruz. Millet akilli. Yap sade nikahini gelen takiyida yatirima kullanirsin.eger kullanabilirsen tabiki. Erkek aileleri bu devirde neydi o kus vardi bi tane atmacamiydi neydi onlar gibiler suan. Ben artik aman hayalimdi aman bi kere evleniyorm gozuyle bakmiyorum olaya birc odeyince dank etti :KK53:

Kanser hastalığının tedavisinin masrafları hakkında fikriniz var mı? Az empati lütfen.. Oynamayı bilmemek bahane olabilir ama babam kanser hastası olsa o psikolojiyle zaten düğünden birşey anlamazdım.
Nikahtan sonra yakın arkadaşlar ya da aileyle bir yemeğe çıkılsa yetmez mi ?

Kayınpederinize acil şifalar dilerim.
Siz 6 yıl sevdiğiniz adamı mı beklediniz?
Düğün yapıp eğlenmeyi mi?
Bence, önceliğiniz ne? Onu netleştirmelisiniz.
Hoş karşı taraf da çok mantıklı değil hastalık hepimiz için, kimin ne olacağını,ne zaman öleceğini doktorlar da dahil kimse net bilemez.
Sadece tahmin yürütüyorlar.
Öyle bile olsa insan evladının mürvetini görmek istemez mi?
Kusura bakmayın ama hepinizin bakış açısı bana değişik geldi.

Ben anlamadım istediğiniz gibi bir düğün olmazsa da ''ben bunun için mi 6 sene bekledim'' diyecek misiniz yine ? Düğün için mi ilişkiye devam ediyorsunuz ?
Sevgilinizin zaten düğün yapmaya niyeti yok belli ki,konuşmadınız mı daha önce bu konuları ?

Böyle sorduğunuza göre sizin için düğün önemli,benim için de önemlidir mesela,her düğüne gittiğimde iyki yaptırmışım diye düşünürüm. Ayrıca nişanlınızın tarzını sevmedim böyle oldu bittiye getirir gibi bi hali var.

Nikahta olsa düğünde ilsa nişanlimin ailesi hiç birşeye katismayacak her türlü masrafı nişanlım yapacak zaten onların amacının babasının muruvetini görmesi olduğunu sanmıyorum bana baya bedavaya getirmek istiyorlar gibi geldi 6 bilezik demiştik şimdi 3 bilezik diyirlar ve soyle bir durumda var görümcemin yakında bisabi olacak ona gelince bütçe var bana gelince yok kendi kizinizida nikahtan evlendirin dediğimde o seninle bir mı dediler onun tarafı zenginmis düğün yaparmış falan filan...
Birde benim babam 13 yıl önce vefat etti ben evlenirken çeyiz parası alacağım ama bu para nikahtan sonra alınacak yani eğer bu pata olmazsa ben ne kına yapabilirim nede annem bana takı takabilir

Ayrica biz burada ne desek boş, ben mesela boyle alelacele sadece nikahla evlensem ömür boyu icime dert olur, başkasi var ki bunu takmaz
Ben mesela sade bi nikah bi yemek, dugune harcayacagim parayi da baska yerde degerlendirmek isterim ama bu bana boyle dayatilirsa bunu mecburiyetten yaparsam istemem
Kimisi illa şaşali dugun isterim der, kimisi nikaha kimse gelmese bile olur der
Onemli olan senin nasil mutlu olacagin

Back
X