• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya nikah ya ayrilik

Eğer içinde düğün yapmak varsa kabul etme sonra üzülürsün .keşke der durursun .
Ayrıca eger babanın tedavi masrafları varsa belki ondan maddi durumları olmayabilir.
Ha durum var tedavide zorlamıyosa tam aksini düşünmelrri lazım.oğlumun düğününü yapıyım dörtdörtlük görüyüm diye daha hevesli olmaları lazım değilmi

Sakın kabul etme her şeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar kız almak böyle kolaymıymış. Babası da hastaysa oğlunun mutluluğunu görür daha iyi yapılması lazım her şeyiyle en güzeliyle.

Konudan daha uzun bir yorum olacak belki ama demin farklı bir gelin adayına yazdıklarımı senin için tekrarlayacağım.. İster ibret al, ister feyz.. Evleneceğim güne kadar düğünden düğüne gezip, hep düğün günümü hayal ederdim. Gelin dergileri okur, kendimi prenses gibi gelinliklerin içinde hayal ederdim. Hayaller hayatlar derler ya. Gelelim yaşadıklarıma... Erkek arkadaşımla birlikteliğimizin 3. yılında ani ve zamansız evlenme kararı aldık. Farklı etnik kökenlerden olduğumuz için onun ailesi beni istemedi. Ayrılmamız gerektiğine inandılar. Ellerinden de geleni yaptılar. Bizde ayrılmak yerine baş kaldırıp evlenmeye karar verdik. İşin kötüsü ikimizde iş hayatına yeni atılmıştık. Kredi bile çıkmıyordu o derece. Eşimin ailesi evliliğimize razı oldu fakat düğün yapmanın ve gelinliğin ne kadar gereksiz ve boşa masraf olduğu konusunda defalarca vaaz verdiler. Basit bir nikah yapmalıymışız. Dul karı alıyorlar sanki mübarekler. Ben zaten harika bir düğünden geçmişim,eşimin annesini belediyenin nikah salonunu tutalım en ucuz gelinliği alalım bari diye ikna çabalarım hala gözümün önündedir. Eşimin ailesi hem aşırı derecede pinti oldukları için hem de tabiki burnumdan getirmek için hiçbirşey için ellerini ceplerine atmadılar. Gelinliğimi ablam aldı. Ev eşyalarımın hepsini babam aldı. Yemek takımım eşimin anneannesinin eski yemek takımıydı. Düğün salonum takılar ile ödendi, kuaförüm düğün salonunun anlaşmalı dandik bir kuaförüydü. İlk girdiğimiz ev köpek bağlasan zor durur, rutubet içinde bir evdi. Sırf eşimi aşırı derecede çok sevdiğim için herşeye katlandım. Eşimle birlikte katlandık daha doğrusu. Biz birlikte sabrettik. Hatta işin kötüsü yok canımızdan tuttuğumuz düğün fotoğrafçısıda berbat bir çekim yaptı. Tabi şunu da söylemeliyim takı olarak da en düşük gramajından birer adet bilezik taktılar sadece. Sırf alamayacağımızı bildiğim için o güzel gelinliklerin hiçbirisini deneyemedim düşünsene. Hala vitrinde gelinlikler gördükçe düşünürüm acaba içlerinde nasıl dururdum diye. 3 yıllık evliyim hala düğün videomu baştan sona izlememişimdir. Videoları fotoğrafları gördükçe içime bir ateş düşüyor sanki. Kısacası benim için bu süreç masallardaki gibi olmadı aksine travmalarla dolu bir anı olarak kaldı. Şimdiye baktığımda ise, iyiki herşeye sabredip evlenmişim diyorum. O sabrımız sayesinde maddi- manevi mükafatlandırıldık sanki. Eşimi aşırı derecede çok seviyorum. Ailesini hala içten içe affedemesemde hiç saygıda kusur etmem sadece soğuğum onlara karşı. Hatta eşim, yaşadıklarım nedeniyle "görüşme de görüşmeyelim hiçbiriyle" demiştir. Ama ne olursa olsun eşimin ailesidir atamamda, satamamda. Onlar olmasa eşim de olmazdı. Herşeye rağmen iyiki evlenmişim diyorum, öyle mutluyum ki eşimi öyle çok seviyorum ki. :KK200: Şimdi senin konuna gelince.. Hayallerine kavuşamamak çok kötü biliyorum. Rabbim kimseyi içinde uhtelerle evlendirmesin. Ama şu da bir gerçek ki hayat her zaman bize hayallerimizi sunmuyor. Ve sanırım çoğu zamanda hayallerimizle sınanıyoruz. Şu da bir gerçek ki düğün-derken bir araç. Sevdiğinle kavuşmak amaç.. Hayallerin ile aşkın arasında yapacağın seçimde çok titizlikle düşünmeni tavsiye ederim. Sonradan üzülmemek için. Rabbim keşke dedirtmesin.. Kayınpederine de çok geçmiş olsun. Hadi kal sağlıcakla..

Arkadaşlar ben bilezik istemedim kayınvalidem ben ilk gelinine 6 bilezik 1 set yaptım damada öyle olucak dedi bana sorulmadi yani şimdi 3 bilezik alsak olmazmi diyorlar ben Bilezik'te değilim hiç almasinlar bana sürekli başka fikirle geliyorlar yok nikah yapalım yok 2 çekyat bı yatak alalım herkes yaşıma takmis evet yaşım küçük ama emek verdim adam ettim resmen şuan nisanlimin iyi bir işi var ki benimle tanıştığında uyusturuyu bağımlısıydi bende böyle elimle koymuş gibi bulmafim yani yıllarımı verdim

düğün olayini sevmem yaptimmi evlenirken yaptim cunku esimin ailesi istedi ama bana gore salon falan cok gereksiz seyler bi nikah kiyip arkadaslarimla yada genc akrabalarimla aksamina bir eglence mekaninda kutlamayi tercih ederdim kafede cay icsek bile olurdu yani ama sizinkiler bildigin katekulleye getiriyolar uc kagit yapiyorlar

Back
X