ya öğretmenlik ya ben....

evlenmeden önce de diyordu ama siz bazı şeyleri yaşadığınıuz için vazgeçemiyorsunuz ve evlenince kabul ettiririm diye düşünüyorsunuz malesef
eğer bir öğretmende bazı yaşanmışlıklar var diye adamdan vazgeçmiyorsa vazgeçebilir öğretmenlikten bence...siz topluma örnek olacaksınız gençlerin okumasına neden vesile oluyorsunuz ilerde kendi ayakları üzerinde dursunlar meslek sahibi olsunlar hayatı öğrensinler diye değil mi...

evlenmeden önce de diyordu ama siz bazı şeyleri yaşadığınıuz için vazgeçemiyorsunuz ve evlenince kabul ettiririm diye düşünüyorsunuz malesef
evlenmeden önce bazı şeyleri yaşadığınız için derken??
adamla yattığınız için mi evlendiniz yoksa
ayrıca aynı konuyu 39687976 kere niye açıyorsunuz?

durumu iyise parasını yiceksen çatır çatır bunu kaldırabilecekse çok meraklıysa seni çalıştırmamaya giderlerini karşılayabilecek ve her desiğini alabilecekse kabul et ama kim ister öğretmenlikten vazgeçirmek ya

Tam doğru düzgün bir yorum yazacaktım ki vazgeçtim. Çünkü boşuna yorulacagim. Sen bin tane konu açtın bununla ilgili herkes tedavi ol yanlış düşünüyorsun şeklinde cevaplar yazdı ama hala daha başa dönüp aynı soruları soruyorsun.Bir türlü idrak edemiyorsun.takıntılı bir ruh halin var.sen hastasın.hasta olan ne yapar?doktora gider.işte yapman gereken bu.git doktora iyileş.şu halinle ne kocaya nede mesleğine faydan olur.!!

Katılmıyorum size.
Çocuğumu egitecek kişinin iki özelliği önemli benim için.
Ruh sağlığının yerinde olması.
Güçlü ve rol model olabilecek bir kadın olmasi.

Sadece anlatılması gereken dersleri anlatarak iyi öğretmen olunmaz. Ya da için kan ağlasa da rol yaparak. Hayata karşı dimdik durarak iyi öğretmen olunur. Sözle anlatilmayan ama duruşla anlatilan şeyler vardir.

Hatta çocuklar bunu yıllar sonra da farkedebilir.

Gunumuz Turkiyesinde cocugunuz icin ruh sagligi sapasaglam once bir insan(bu cok onemli ) sonra ogretmen bulabilmeniz dilegiyle.

Gunumuz Turkiyesinde cocugunuz icin ruh sagligi sapasaglam once bir insan(bu cok onemli ) sonra ogretmen bulabilmeniz dilegiyle.
Çok sevdiğim öğretmen arkadaşlarim var. Cok basarili. Cok sağlıklı. Çok üretken.
Mesela biri kiz öğrenciye uygulanan tacizi (taciz eden de 70 yasinda adam) ortaya çıkardı.
O arkadaşımla gurur duyuyorum mesela. Çelik gibi bir kadın. Çok güçlü.

Eğer ruhsal sıkıntınız varsa doktora gidin. Herkesin var demişsiniz ya.

Verdiginiz ornekte arkadasinizin saglam psikolojisinin olmasiyla tacizi ortaya cikarmasinin arasinda herhangi bir alaka yok.Bir insan kisiligini meslegine yansitacak diye bir durum yok.Bu 1. Arkadaslarinizin 2 gun sonra buyuk bir psikolojik buhrana girmeyeceginin bir garantisi yok.Bu da 2.Diyecegim o ki insanoglunun basina yarin ne gelecegi hic belli olmaz...Kalkip hangi meslek grubu olursa olsun -ruh hastasi olanlari tenzih ediyorum- kendini psikolojik olarak iyi hissetmiyor diye meslegini yapmasin demek dogru degildir.Sadece kendi meslegim ogretmenlikle de sinirlamiyorum bunu..Yani ozele indirgeyeceksek te, bosanmis ve bu sebeple uzgun,kirgin,mutsuz biri icin de ogretmenlik yapma,ogretecegin dersten hayir gelmez demek bana yanlis geliyor.Siz de bu durumda olabilirdiniz.Kalkip size (mesleginizi bilmiyorum) doktorluk yapma,hastaneye gelme dense hoş olmaz sanirim.O yuzden uzatmanin manasi yok.Size iyi dileklerimi de sunmustum.
Ayrica tavsiyeniz icin ise sayet ruhsal olarak kendimi iyi hissetmezsem gidecegim yeri gayette biliyorum.O yuzden tavsiyeniz kendinizde kalsin tesekkurler.Iyi gunler.

Daha ilk cumlenizi okudum. Hemen şunu yazayım; sonuçta o arkadaşım küçük bir kasabada tehditlere boyun egmedi. Kız öğrenciye sahip çıktı. Savcılık yanına koruma verdi, düşünün o kadar tehdit alıyordu.

Ama çok güçlü ve hayat dolu bir insan. Depresif bile olmadi.

Daha kocasinin lafından cikamayan güçsüz kadın imgesinin yanında, daha Boşandigi için mesleği biraksa miydim diyen kadin imgesinin yaninda,
Hiçbir zorluktan yılmayan güçlü öğretmen figürü güneş gibi parlıyor.

Herkes olamaz tabii.. erkek yüzünden zirlayip acısını öğrenciden çıkaran çapsızlar da var.

Öğretmenlik derdim
Sen benimle evlenirken kör müydün, mesleği mi bilmiyor muydun derdim
Birgün sen olmazsın belki ama öğretmenlik yine benle olur derdim

benim tek rahatça konuşabildiğim yer burası.kimsem yok.ailem paramparça.destek alabileceğim KİMSEM YOK.psikolog muhabbetini bir geçsinler artık.sağlam sapasağlam bir aile bin psikologa bedel.
saygılar..

ayrıca evet bu kafayla öğretmenlik yapma diyip durmayın bana.müdür beni örnek gösteriyor diğer öğretmenlere kaç tane öğrencimi üniveristeye hazırladım ben.emin olun şu ruh sağlığı yerinde dediğiniz çoğu öğretmenden daha faydalıyımdır ben öğrencilerime.
ayrıca intihar eden psikologlar gördük.geçin bu muhabbeti

Ben meslek mi es mi ayrimina girmeyecegim ama ikisini birlikte dusunursek. Eger eski esiniz sizi gercekten seviyor olsaydi o zaman sizin mitlu oldugunuz yerde yani gorevinizin basinda olmanizi isterdi. Bence siz once esinizin sizi gercekten sevip sevmedigini anlamaya calisin.

Arkadasini tebrik ederim.Yaptigi cok buyuk ve guzel bir adim.Ama herkesin yasanan ya da yasanmis olumsuz olaylar karsisinda direnc eşiginin ayni olabilecegini dusunmuyorum ben.Hayatimda köy gormemisken ben 22 yasinda dagin basinda calistim ve chelzy degil de mhelzy'i oraya gonderselerdi 2.yilinda istifasini basacakti ama ben gittim 5 yilim orda gecti.Kendimi guclu biri olarak tanimlarim. Fazla otokontrollu de (malesef) biriyimdir.Hayatta yapmam diyebilecek kadar buyuk konustugum bir seyi yaptim.Hala da pismanligini duyarim ve bu benim 3 yilima mal oldu.Ogretmenligimin ilk yillariydi.Terapilik,psikiyatristlik kadar asla olmadim ama ruhsal bir cokuntu yasamistim ve beni evime,aileme 1400 km uzakta dagin basinda hayata baglayan tek sey sinifim ve ogrencilerimdi...Derslik sistemi vardi.Turkce sinifi,ingilizce sinifi vs....Sinifimi seminer donemi rengarenk boyadim...Projeksiyonla yansitarak duvarlara bransimla ilgili materyaller cizdim,boyadim.Posterler hazirladim.Oyle guzel bir sinif yapmistim..Sinifim disinda heryer beni boguyordu.Ilk basari belgemi de bu bozuk psikolojik donemimde kendi emegimle yaptigim bu sinifim sayesinde almistim.Ogrenciye,isine yansitmadigin muddetce ic dunyanda firtinalar kopabilir.Arada aglama krizi gelirdi.Gider lavaboda aglar gelir devam ederdim..Hepimiz insaniz.Inis cikislarimiz var.Su anda 8.yilim.Keske ozamanki şevkim,enerjim olsa diye bile dusunuyorum...
Son zamanlarda cikan ogretmenlerle iligli olumsuz haberler
bizleri fazla etkiliyor.Ben bunu da anliyorum.Tedirginliklerinizi...Ama ruhsal olarak zor durumda olan birine hele ki konu sahibinin anllatigina istinaden diyorum,ailesi parcalanmis birine onu meslekten dislayacak,yok sayacak laflar sarfetmek...Bilemiyorum.Ben yapamiyorum.

Geriye bakarak hayatınızı sürdüremezsiniz. Nitekim sürmüyorda. Bu muhabbetleri geçin diyorsunuzda içiniz keşke eşimi seçseydim diyor. İnsan hatayı bir kez yapar ikincisi seçimdir

Bir de su var ustune bu kadar gidilmemeli derken de daha once actigi ayni tema uzerinden 583748 konusunda en fazla kizan,elestirenlerden biri de benimdir.Uzulursun,aglarsin ama gecer.Hayat devam ediyor ve mişmiş lerle muşmuş larla sorgulamalarla bir yere varilmaz...Su anda bulundugun pozisyonda olabilmek icin canini feda etmis atanamayan ogretmenler var...Siyril artik gecmisimden.Bosluktan adama sariyorsun.Bak yoluna artik.

resmi bulabildin mi :)

Tebrik ederim sizi :) samimiyetle.
İşte görmek istediğim genç öğretmen kadın figürü bu..
Zorluk yaşanır. İlaç kullanılır. Ama meslek birakilmamali ve layigiyla yapilmali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…