YAA ÇOCUĞUM OLMAZSA :(

Pelemar

tripkolik
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
24
4
1
35
selam arkadaşlar, 4 aylık evliyim hiç korunmadım ama hala bebeğim olmadı. adetlerim düzensiz çok korkuyorum ilerde sorunum olcak diye. doktora gittim sadece adet söktürücü verdi hiç ilgilenmiyorlar. suan maddi durumum baska sehirde bakılcak kadar iyi deil. bekarken adet düzensiz olup bebeği olanlar var deil mi ??

Öncelikle 4 ay çok kısa bir süre
Ve çevremde adet düzensizliği olup hamile kalan arkadaşım inan çok
Allah tez zamanda gönlüne göre versin

4 ay çok kısa bi süre.

ayrıca ilgilenmiyolar diye bişey yok. başka doktora gidersin o akdar memnun değilsen.

Adet düzensizliğiniz ne şekilde? Yani 3 ay olmuyorum sonra çok uzun oluyorum şeklinde mi yoksa biri 28 gün biri 31 gün sonra falan şeklinde mi?

Bir de her şey düzgün bütün kontrolleri yapılmış ve hiç sıkıntısı olmadığı halde yıllarca bebeği olmayanlar olduğu gibi düzensiz adet görüp 3. çocuğuna hamile olanlar var.

4 ay endişelenmek için erken. Yaşınız bebek için geç mi? Geç değilse bebek olayını iyice düşündünüz mü? Maddi imkanlarınız ve evliliğiniz biraz daha oturduktan sonra olsa daha iyi olmaz mı?

bazen her ay ama farklı günlerde bazen iki ay sonra değişiyor yani. yaşım geç deil 26 ama çevremden bak çocuğun olmicak seklinde aldığım duyumlar psikolojimi bozdu takıntı yaptım

Herşeyden önce resmini kaldır

Ben evlenmeden 33 günde ya da bazen 35 günde bir falan regl oluyordum. Evlenmeden doğum kontrol hapına başladım 28 günde bir olmaya başladım. 1 sene kullandım. Bırakınca 7.ayda hamile kaldım. Doktorla hapı konuşabilirsin acelen yoksa.

Senden ricam acil doktor değiş ve 4 ay denen bu sürede çocuk olmamasının normal olduğunu adet düzensizken hep hamile kalındığını biri anlatsın.Eğer doktora gidemiyorsan internetten oku. Lütfen canım lütfen böyle şeyleri kafaya takmayalım biz aylardır deniyoruz dertlenmiyoruz dur bi bismillahhhhhh

bazen her ay ama farklı günlerde bazen iki ay sonra değişiyor yani. yaşım geç deil 26 ama çevremden bak çocuğun olmicak seklinde aldığım duyumlar psikolojimi bozdu takıntı yaptım

Çevrenize kulak tıkayın derim. Ama korunma bak çocuğun olmazdan tut da falanca ertelemiş şimdi de çocuğu olmuyora kadar bir sürü şey söylerler. Siz bir bebeğe ne kadar hazırsınız bu çok önemli. Siz anne olarak, eşiniz baba olarak hazır mı? Yani açıkçası benim evliliğimin oturması en azından bir 6 ay almıştı. Yani herkes aynı olacak diye bir şey yok tabi ama bebek demek büyük sorumluluk demek. Hayatınızın oldukça fazla değişmesi demek.

neye göre erken mesela sorun olmasa a normal mi bu durum bu yüzden mi

aynen.. zaten normali 1 sene denemektir 1 sene olmazsa sorun olabileceği düşünülür..
4 ay diyorsunuz.. 4 ayda hamile kalma şansınız olan gün sayısı sınırlı zaten..

Erken gec bilemem. Kimi arkadasim ilk geceden hamile kaldi kimi 8 ay sonra kimi 2 yil sonra. Ben de 5 ay sonra hamile kaldim.

Sakin ol ilk 1 yil dr icin normal denemen gerek. O yuzden yonlendirmemislerdir sizi.

Panik yapip olur mu olmaz mi diye dusunme akisina birak.

Bir de bebek denemeleri yaparken şu cümleyi sık sık duyacaksın stres bunun engeli. Ne kadar stres yaparsan, ne kadar bu ay olacak mı olmayacak mı dersen o kadar sıkıntı oluyor. Bunu kadın doğumculardan da duydum. Elinden geldiğince kendine eşine zaman ayır, birlikte yalnız vakitlerinizin keyfini çıkartın. Aktiviteler planlayın. O arada kafanız rahat olsun. İnşallah olur. Doktorların sizin yaşınızda bebek olmamasını sorun etmeleri için 1 yıl geçmesi gerekiyor.

haklısınız

evet hep bu şekilde düşündüğüm için kendi kendime ettim zaten

Öncelikle çevrenizdeki herkesle bu konuyu konuşmayın. Millet bayılır saçma sapan yorum yapmaya. Doktorlar 1 yıl korunmasız ilişkide çocuk olmazsa tedaviye başlıyorlar. Henüz çok erken. Stres yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…