sanırım işin zor kısmı bu olcak mı olmicak mı hadi bu ayda mı die takıntı yapmamakBir de bebek denemeleri yaparken şu cümleyi sık sık duyacaksın stres bunun engeli. Ne kadar stres yaparsan, ne kadar bu ay olacak mı olmayacak mı dersen o kadar sıkıntı oluyor. Bunu kadın doğumculardan da duydum. Elinden geldiğince kendine eşine zaman ayır, birlikte yalnız vakitlerinizin keyfini çıkartın. Aktiviteler planlayın. O arada kafanız rahat olsun. İnşallah olur. Doktorların sizin yaşınızda bebek olmamasını sorun etmeleri için 1 yıl geçmesi gerekiyor.
yani öncelikle en yakınlarımdan duyuyorum acabaaa yumurtalıklarında sorun mu var senin die çocugun mu olmicak gibi..Öncelikle çevrenizdeki herkesle bu konuyu konuşmayın. Millet bayılır saçma sapan yorum yapmaya. Doktorlar 1 yıl korunmasız ilişkide çocuk olmazsa tedaviye başlıyorlar. Henüz çok erken. Stres yapmayın.
haklısınız
sanırım işin zor kısmı bu olcak mı olmicak mı hadi bu ayda mı die takıntı yapmamak
ah o konuşanlar. biz 3. senemizde bebek istedik şu an 6. ayımızdayız bir kere kimyasalım var çocuk soranlara zamanı var heralde 6 aydır deniyoruz dediğimde dk hapı kullandın mı diyorlar ilk 3 ay kullandım o da hemen çocuk olmasından korktuğumuz için dedim bak işte ondan çocuk olmuyor diyeni bile duydum.. nasıl bir cahilliktir anlamadım yahu 3 sene olmuş ilacın i si kalmamış ondan diyorlar...Çevrenize kulak tıkayın derim. Ama korunma bak çocuğun olmazdan tut da falanca ertelemiş şimdi de çocuğu olmuyora kadar bir sürü şey söylerler. Siz bir bebeğe ne kadar hazırsınız bu çok önemli. Siz anne olarak, eşiniz baba olarak hazır mı? Yani açıkçası benim evliliğimin oturması en azından bir 6 ay almıştı. Yani herkes aynı olacak diye bir şey yok tabi ama bebek demek büyük sorumluluk demek. Hayatınızın oldukça fazla değişmesi demek.
önceden kullandığım psikiyatr ilaçlarından da korkuyorum sanırım zaten aklımda ki acaba olacak mı sorusunu atabilsem rahatlicam evet sadece balayına gittik suanBakın her şeye rağmen ben hazırım da diyebilirsiniz. Ben saygı duyarım. Ama enine boyuna bu konuyu tartmış olun. İyice düşünün. Hem zaten bebeğiniz olacak inşallah. Bebekli bir aile olmanın nasıl bir şey olacağını göreceksiniz ama bebekten sonra çok çok yıllar sadece karı koca vakit geçirmenin nasıl bir şey olacağını göremeyeceksiniz. Eşinizle hiç sadece ikiniz tatile çıktınız mı? Bebekten sonra uzun süre deniz kenarına tatile gidip denize girmeden gelen arkadaşlarım var. Yani tabi herkeste olan bir şey değil de örnek amacı ile söyledim.
evet her adet gecikmesinde testlere koşuyorum bende ister istemez takıyosun kafaya bu gerçeken büyük bi etken mi acaba düşünmesen olur diyen çoook evetKesinlikle. Bakmayın siz bana böyle sakin sakin konuşuyorum. Ben de ovulasyon testleri falan yaptım aylarca. 7-8 aydır deniyoruz. Ama kendim de diyorum, doktorum da diyor, stres yapma, sürekli bu konuyu düşünme. söylemesi kolay da işte yapması zor.
önceden kullandığım psikiyatr ilaçlarından da korkuyorum sanırım zaten aklımda ki acaba olacak mı sorusunu atabilsem rahatlicam evet sadece balayına gittik suan
suan adet söktürücü tarlusal kullanıyorm hala adet olmadım olursam hormon testi için gitcem evet.ah o konuşanlar. biz 3. senemizde bebek istedik şu an 6. ayımızdayız bir kere kimyasalım var çocuk soranlara zamanı var heralde 6 aydır deniyoruz dediğimde dk hapı kullandın mı diyorlar ilk 3 ay kullandım o da hemen çocuk olmasından korktuğumuz için dedim bak işte ondan çocuk olmuyor diyeni bile duydum.. nasıl bir cahilliktir anlamadım yahu 3 sene olmuş ilacın i si kalmamış ondan diyorlar...
Pelemar çok kafana takıyorsan hormon tahlili yaptır ilerisi için en azından fikrin olur hormonların ne durumda görürsün.. tabi eşinde öyle sperm testi yaptırsın.. ilk 1 sene olmamasını normal karşılıyor doktorlar o nedenle pek önemsemezler sen istediğin kadar uğraş.. zaten ilk zamanlar hamile kalma olasılığın %25 sonra ki aylarda olma ihtimali daha da artıyor...
evet her adet gecikmesinde testlere koşuyorum bende ister istemez takıyosun kafaya bu gerçeken büyük bi etken mi acaba düşünmesen olur diyen çoook evet
ailemle aynı şehirdeyim evet başka doktora gtmek istesem kayınvalidem dur bakalım daha burda bakıl der dedi daha önce. hormon testi için adet olmam gerekiyor değil miYok o ilaçların bir etkisi olmaz. Siz bunları düşünmeyin. Aileniz ile aynı şehirde misiniz? Çevre illere ulaşımınız nasıl? Belki ailenizi ziyaret ettiğinizde ya da çevre illerde başka kadın doğumcularla görüşebilirsiniz. Bebekten çok adet düzenini nasıl sağlarsınız ve bunun hamile kalmanıza etkisi var mı bunu konuşursunuz. Fsh hormonunuza falan bakılabilir.
eveeet bende çok duydum darısı başımıza inşallahMalesef büyük bir etken. Ne zaman amaan olursa olur olmazsa olmaz dedik, rahatladık o zaman oldu diyen bir çok insan duydum. Siz rahat olmaya çalışın.
Evet bir tane test adetin 3. günü yapılıyor. Onu her yer yapmayabiliyor ama sizin hastanede yapılıyor mu onu bir sorun. Fsh'a sanırım her yerde bakılıyor da amh diye başka bir hormon var yumurta sayınızla ilgili sanırım onu bazı yerler yapıyor.ailemle aynı şehirdeyim evet başka doktora gtmek istesem kayınvalidem dur bakalım daha burda bakıl der dedi daha önce. hormon testi için adet olmam gerekiyor değil mi
bu konuda fikrim yoktu doktor sadece ilacı kullan adet olcaksın ikinci günü gel dediEvet bir tane test adetin 3. günü yapılıyor. Onu her yer yapmayabiliyor ama sizin hastanede yapılıyor mu onu bir sorun. Fsh'a sanırım her yerde bakılıyor da amh diye başka bir hormon var yumurta sayınızla ilgili sanırım onu bazı yerler yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?