son dönemde kafam allak bullak bir gün oturuyorum deli gibi ağlıyorum ya bebeğim hasta olursa diye birgün oturuyorum doğduktan sonra ben ne yapacağım uykusuz geceler ağrıyan kollar ayaklar hastalık kısıtlanan sosyal hayat. bu duygular kadınlara özgü diyor doktor. bense türk kadınına özgü diye düşünüyorum. yabancı annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdikleri, onlara nasıl giyim yeme konusunda davrandıklarını merak ediyorum. adamlar şu sıcakta kucaklarında 2 aylık bebeklerle tatil yörelerinde denize giriyor biz olsak aman bebişim hastalanır sütümden soğuk alır gaz yapar deriz türk bebekleriyle yabancılar ayrı mı oluyor? geçenlerle prenses kate rüzgarlı havada uçaktan iniyor kendisi de eşide kalın giyinmiş oğlu kısa kollu bacakları açıkta askılı bir elbise giyinmiş çocuğu rüzgar savuruyor ama dert eden yok. ne bileyim biz mi abartıyoruz başkaları nasıl bakıyor. hassasiyetimiz annelerimizden bize kalan yanlış bir miras mı yoksa? yurtdışında özellikle amerijka doğum izni kısa diye duymuştum millet bebesini bakıcıya bırakıp gidiyorsa biz neden bu kadar duygusal travmalara giriyoruz. bu konuda özellikle farklı ülkelerde yaşayan bayanların yorumlarını bekliyorum.
canım sen hamileliğin verdiyle etkiyle biraz duygusal ve hassaslaşmışsın sanırım.çok iyi bi anne olucaksın koruyup kollayan.kötü şeyler düşünüp kötülüğü çsğırma iyi düşün ki iyi olsun.banda dua edersen sevinirim bebek için.
son dönemde kafam allak bullak bir gün oturuyorum deli gibi ağlıyorum ya bebeğim hasta olursa diye birgün oturuyorum doğduktan sonra ben ne yapacağım uykusuz geceler ağrıyan kollar ayaklar hastalık kısıtlanan sosyal hayat. bu duygular kadınlara özgü diyor doktor. bense türk kadınına özgü diye düşünüyorum. yabancı annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdikleri, onlara nasıl giyim yeme konusunda davrandıklarını merak ediyorum. adamlar şu sıcakta kucaklarında 2 aylık bebeklerle tatil yörelerinde denize giriyor biz olsak aman bebişim hastalanır sütümden soğuk alır gaz yapar deriz türk bebekleriyle yabancılar ayrı mı oluyor? geçenlerle prenses kate rüzgarlı havada uçaktan iniyor kendisi de eşide kalın giyinmiş oğlu kısa kollu bacakları açıkta askılı bir elbise giyinmiş çocuğu rüzgar savuruyor ama dert eden yok. ne bileyim biz mi abartıyoruz başkaları nasıl bakıyor. hassasiyetimiz annelerimizden bize kalan yanlış bir miras mı yoksa? yurtdışında özellikle amerijka doğum izni kısa diye duymuştum millet bebesini bakıcıya bırakıp gidiyorsa biz neden bu kadar duygusal travmalara giriyoruz. bu konuda özellikle farklı ülkelerde yaşayan bayanların yorumlarını bekliyorum.
yabancı annelere çok özenmeyin bence biz anadolu pedagojisine göre çocuklarımızı yetiştirelim pedagog Adem Güneşi takip ediyorum ben. Yabancılar bebekleri ağlatır, ağlaya ağlaya uyutur bu çok yanlış ve davranış bozukluklarına sebep olur. Fazla karışanınız yoksa rahat ederseniz veya kimseyi dinlemeyip kendi kurallarınızı koyun.Ben yağmurlu hava dışında hergün dışarı çıkardım kızımı öğlen sıcakları dahil. Öyle abartı giydirmedim, geceleri örtünmez mesela kışın dahil. Şuan 17 aylık daha antibiyotik içmedi, pakete girmiş püre mama tüketmedi.Kendim bakıyorum halende emziriyorum. İki aylık bebekle tatil ise tercih meselesi.ben okadarcık bebekle tatil yapamam ne kendime ne ona eziyet edemem.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne sandınız ki? Ataerkil ve baskıcı bir toplumda bir kadının en ulaşabileceği sıfat anneliktir. Gençliklerini, isteklerini yaşayamadan patır patır doğuruyorlar, e sonra da depresyon geliyor arkasından. Ayrıca genel olarak bebek bakmayı bilmiyorlar. Bebeklerin yatış pozisyonunu değiştirmeyi bilmediklerinden etraf kafası yamuk insan dolu en basitinden. Emzik ve biberonu geç bıraktırıyorlar, yamuk diş ve dudaklara sahip oluyor çocuklar. Ye aslanım, ye tosunum. Sonuç obez çocuklar. Spora yönlendirme yok, anca ders mers.
Hahahahayt valla helal olsun. Yorumunuzu cok begendimkafasi yamuk insanlar he?
Canim ben hollandada yasiyorum! Evet yabanci anneleri bu konuda cok ama cok begeniyorum acayip cocuk yetistiriyorlar. Oyle bizim gibi sabahlara kadar pispislama yok, ninilerle sallayip uyutma yok, cok oteriterler. Benim arkadasim hollandali agzim acik kaliyor cocugu gorunce. Kucuklukten beri yataga atar simdi uyucaksin der, kitap okur ve kapisini kapatir. Yemek konusundada yemiyorsa yemiyor, oyle strese hic ama hic girmezler. Cocuklari simartma kesinlikle yok. Ve cocuklari hep aglatirlar, birak aglasin derler. Cocuk aglayarak stres atiyormus, cok saglikliymis cocugun aglamasi. agladigi zaman hemen susturmazlar. Bende boyle yapmayi dusunuyorum cunki gercekten cok rahat yasiyorlar. Geziyolar tozuyolar tatilden geri kalmiyorlar. Cunki cocuk herseye alismis.. Esimin kuzenini ornek verim oda ilk gunden hep kucaga alistirdi sabah aksam ninni pispisladi. Cocuk annesiz uyumuyor, nezaman misafirlige gitsek esimin kuzeni hep odada cocuguyla ilgileniyor. Cocuk ne sese alisik, ne misafire hemen agliyor ve her dedigi olmak zorunda. Anne babasida gercekten her dedigini yapiyor. Evden cikmaz. Ilk 3 sene izine bile gitmediler cocugumun duzeni bozulur diye. Evet biz yavrularimizi cok seviyoruz ama benim dusuncem cok simartiyoruz.
bende çocuğu sallamak sürekli pıspslamak istemiyorum. yatağa koyunca uyusun istiyorum inşallah benimki de öyle olur ve beni üzmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?